Lentekoopzondag vol verrassingen
21-03-2019
ZONDAG 24 MAART VALT ER WEER VEEL TE BELEVEN IN HET DORPSCENTRUM

Lentekoopzondag vol verrassingen

De lente is begonnen. En alhoewel het zonnetje ons de afgelopen weken behoorlijk in de steek heeft gelaten is het toch echt zo. Genoeg reden voor de centrumwinkeliers in Borne om komende zondag, 24 maart, uit te roepen tot Lentekoopzondag. De voorjaarscollecties hangen immers al volop aan de rekken en bovendien is Pasen -voor velen hét moment zich ‘in het nieuw’ te steken- ook niet meer zover.

 

Voetbalplezier

Zoals te doen gebruikelijk gaat een koopzondag in Borne gepaard met een aantal randactiviteiten om het shoppen extra plezierig te maken. Het Rheineplein bijvoorbeeld zal zondagmiddag tot een heuse voetbaltempel worden omgebouwd. Verantwoordelijk hiervoor is Attack Voetbal dat een scala aan voetbalspellen meeneemt. Van voetbaldart, snelheid schieten en voettennis tot één tegen één en vier tegen vier.

 

Ook zijn er demonstraties van pannavoetballers en free-stylers en kunnen de kinderen het natuurlijk tegen ze opnemen. Voor de allerkleinsten is er nog eens een voetballuchtkussen. Ieder deelnemertje ontvangt een stempelkaart. Bij deelname aan vier activiteiten is de kaart vol en goed voor een leuk prijsje. Bovendien maken ze dan nog eens kans op een gratis knalfeestje met zeven vrienden en vriendinnen bij Sjoeterz (De Beleverij) in Hengelo, een ‘Nerf, Fortnite, Escaperoom ervaring’ van jewelste!

 

Spelletjes voor de allerkleinsten

Verder wordt op het Dorsetplein een kleurrijke Rainbow-tent geplaatst, speciaal voor de allerkleinsten. Daar kunnen ze hun eigen unicorn of, zo ze willen, stoere wandtegel maken en deelnemen aan diverse spelletjes, waaronder een Mega Memory en het blazen van supergrote bellen. Ook wordt er voor hen een avontuurlijke speurtocht door het centrum georganiseerd, die bij voltooiing daarvan wordt beloond met een overheerlijke en gratis suikerspin.

 

Romeinse soldaten

En alsof dat nog niet genoeg is, patrouilleert een aantal Romeinse soldaten door de winkelstraten. Niet geheel toevallig, want van 12 tot en met 22 april zijn de Passiespelen in Hertme.

 

Zondag lijken ze alvast uit het decor te zijn weggelopen en houden ze onder meer de wacht vlakbij een presentatiestand waarin met beeld en geluid een impressie wordt gegeven van de sfeer die er tien dagen lang tijdens en rond de voorstellingen in het Openluchttheater zal hangen.

 

De koopzondag begint om 12.00 uur; tot 17.00 uur zijn de winkels open. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024