Fruitig koffieconcert Völle Wille
24-03-2019
VERNIEUWDE LOOK GEEFT SPRANKELEND DAMESKOOR EXTRA GLANS

Fruitig koffieconcert Völle Wille

De bewoners van Het Dijkhuis werden zondagmorgen vergast op een koffieconcert van het dameskoor Völle Wille. Geen schokkende gebeurtenis natuurlijk, maar toch waren de 34 dames wel extra gespannen. Voor hen vormde het optreden namelijk de première van de vernieuwde outfit, waarin met oog voor detail gespeeld wordt met de kleuren roze en zwart. De presentatie is het resultaat van een jaar noeste arbeid en dient de vitaliteit, voortdurende vernieuwing en sprankeling van het inmiddels ruim dertien jaar bestaande koor te onderstrepen.

 

Presentatie is belangrijk

En om een lang verhaal kort te maken, daarin slaagden ze met glans. Als de dames een voor een en in een lange rij al zingend opkomen, klinkt er direct al applaus. “Presentatie vinden we enorm belangrijk”, zo vertelt Toos Loman, een van de koorleden, al aan de vooravond van het concert. “We besteden veel aandacht aan de choreografie, het beeld moet kloppen, plezier opwekken en sprankeling uitstralen. Onze kleding vormt daar natuurlijk een essentieel onderdeel van.”

 

Vijf dames van het koor (Annie Vijn, Coby Arns, Fieneke Slootheer, Evelien Wensink en Henny Eppink) zijn bijna twaalf maanden druk geweest met het vervaardigen van de roze-kleurige broches, sjaaltjes en applicaties die hun basiskleur zwart moeten opvrolijken. Maar dat is het niet alleen, want ook aan de zangkwaliteiten worden hoge eisen gesteld. Toos: “Natuurlijk gaat het ons vooral om het plezier samen, een stuk gezelligheid met elkaar creëren, maar tegelijkertijd willen we onze zangkwaliteiten naar een steeds hoger plan tillen. Onze dirigente Marianne van der Post is daar zeer bedreven in. Zij arrangeert heel veel nummers en steeds vaker zie je dat we ook vierstemmig zingen.”

 

‘Zingen maakt je blij’

De bewoners van Het Dijkhuis ondervonden het zondagmorgen aan den lijve. Met nummers als ‘De doodgewoonste dingen’, ‘Que sera’, Adem mijn adem’, ’Mijn opa’ en ‘Vluchten kan niet meer’ leverden ze een fraaie proeve van hun bekwaamheid. Bij sommige nummers werd er meegeklapt of zwaaiden vele armen door de lucht. “En dat is precies wat we willen”, aldus Toos. “We willen plezier overbrengen en als dat wordt opgepakt, geeft je dat zelf ook voldoening. Zingen maakt je blij.”

 

Het koffieconcert van deze zondagmorgen is de eerste in een lange rij van optredens dit jaar. Over een week zingen ze bijvoorbeeld tijdens de Inspiratiefair in De Zwanenhof, maar ook leveren ze een bijdrage aan de Passiespelen in Hertme, zijn ze present op een meezingmiddag van Aveleijn en doen ze mee aan het smartlappenfestival in Oldenzaal. “Ja, ook dat doen we graag”, aldus Toos, “we hebben inmiddels een heel breed repertoire en kunnen bij bijna elke gelegenheid wel toepasselijke nummers zingen. Maar tevreden achterover leunen doen we nooit. We willen ons blijven vernieuwen en hebben voortdurend plek voor dames die al zingend in ons plezier willen meegaan.” (DdG/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024