NEO wint ‘slechts’ met 3-1
31-03-2019
REGELMATIGE OVERWINNING OP REUNIE

NEO wint ‘slechts’ met 3-1

Van meet af aan zette het bij vlagen goed spelende NEO de gasten vast. Ron Spoler en Bas Spenkelink waren binnen tien minuten al dichtbij een treffer. Die leek wel te vallen na een kwartier. De bij vlagen ongrijpbare Ron Spoler kwam door over rechts, maar diens voorzet werd door Bas Spenkelink net naast geschoten. De eerste keer dat Reunie bij de veste van Bob Peterman kwam, was het meteen raak. Een hoekschop werd via een dubbele kluts in het eigen doel gewerkt, waarbij het leek dat Bas Spenkelink de bal als laatste raakte: 0-1.

 

Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten en ook de 1-1 was een ‘own goal’. Mark van Donkelaar liet eigen doelman Meulenveld met een prachtige boogbal kansloos: 1-1. Halverwege het eerste bedrijf stelde Rick ten Tusscher van een meter of twintig, na een mooie combinatie, Meulenveld op de proef. Die verwerkte de bal tot corner en daaruit werd de voorzet van Mauro Lohuis strak ingekopt door Bas Smits. Meulenveld tikte de bal echter prachtig over zijn doel.

 

Redder in nood

In het laatste kwartier had NEO nog een aantal fraaie aanvallen in huis. Ron Spoler schoot na alweer een mooie actie op de keeper, Bjorn Tijhuis haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd ternauwernood weggewerkt en Bas Spenkelink had wellicht een strafschop verdiend toen hij werd vastgehouden. Bas Smits tenslotte kopte op slag van rust over. Kreeg Reunie helemaal geen kansen dan? Jawel, en nog een grote ook. Max Brunninkhuis verdedigde riskant uit, leek te worden aangetikt, maar het leverde de gasten wel een twee-tegen-een-situatie op. Jesse Keur was de redder in nood door het schot in een uiterste poging te blokken. 1-1 halverwege derhalve.

 

Nadat Max Brunninkhuis luttele minuten na de thee wild overschoot, zorgde Mauro Lohuis vlak daarna voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Van een kleine 40 meter zorgde hij met een geweldige lob voor de 2-1. NEO vierde die beauty iets te lang, want Reunie kreeg vanaf de aftrap een vrije schietkans die echter eenvoudig door Bob Peterman opgeraapt kon worden. Er ontspon zich een matige fase van NEO-kant en na een uur kwam een voorzet van de Borculose rechterkant terecht bij een volkomen vrijstaande aanvaller die gelukkig recht in de handen van Peterman kopte. Nog iets later kregen de gasten twee kansen binnen een paar tellen. Een lage voorzet kon net niet worden binnengetikt en de opgepikte bal werd vervolgens van links bovenop de lat geschoten. Daarmee was de koek voor Reunie echter op.

 

Mooiste aanval

NEO pakte de draad weer op en vlak nadat de ingevallen Pascal van Berkum bijna raak mikte bij zijn eerste actie had de ook ingevallen Twan Weghorst een prachtige actie over links in huis en diens voorzet zette van Berkum vogelvrij voor Meulenveld. Helaas vloog de bal over. Vlak daarop leverde de mooiste aanval van de wedstrijd een schot op de paal op van Jochem Stam en werd de rebound van Max Brunninkhuis door Meulenveld onschadelijk gemaakt. De resterende corner werd door Steven Zonder over gekopt. Vlak daarna toch de 3-1. Twan Weghorst kon een afgemeten voorzet van Pascal van Berkum simpel binnentikken.

 

In het laatste kwartier bleef NEO grossieren in kansen. Jochem Stam raakte met een lob de buitenkant van de paal, Max Brunninkhuis lobde op de deklat en Mauro Lohuis deed zijn kunstje bijna over, maar de bal eindigde dit keer bovenop het doel. Het laatste wapenfeit was wederom van Brunninkhuis. Zijn inzet leek de doellijn gepasseerd te hebben, maar er was geen VAR om dat te bevestigen. Een 3-1 zege derhalve en behalve de drie punten was Jan Willem van Holland grotendeels tevreden over het vertoonde spel: "De absolute scherpte voor de goal moet echter beter".

 

Zondag gaat NEO op bezoek bij WVV'34 dat in periode drie nog geen punt verloren heeft.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 01 apr 2019
Hoezo slechts met 3-1 winnen. So what , de punten zijn binnen! En nu op naar de 2e plaats. Dan kan het haast niet mis gaan om nacompetitie te spelen.
Ga zo door boys.đź‘Ť

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020