Kokkerellen voor Alpe d’HuZes
06-04-2019
HERTME’S AMBACHT STEUNT KANKERBESTRIJDING MET SPECIAAL KWF-MENU

Kokkerellen voor Alpe d’HuZes

Kanker. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van sterfte. Een op de drie Nederlanders overlijdt er aan. En vrijwel iedereen heeft in zijn directe omgeving wel iemand die met deze vreselijke ziekte wordt geconfronteerd. Zo ook Lereau Hulsink, de uitbater van Hertme’s Ambacht, die ruim vijf jaar geleden zijn vrouw eraan verloor. Toen hij via vrienden hoorde van de actie die vier mensen uit Vasse op touw zetten om via hun deelname aan Alpe d’HuZes geld in te zamelen voor de bestrijding ervan, aarzelde hij dan ook geen moment. “Hieraan wil ik bijdragen”, zei hij zonder nadenken en stelde daartoe een speciaal KWF-menu samen. Tegen gereduceerde prijs én een vrije gift de hele maand april verkrijgbaar.

 

Grenzen verleggen

Waar gaat het om? De Vassenaren Harry en Ans Blankenvoort, Gerald Busscher en Ria Koopman besloten eind vorig jaar dat ze in juni zouden meedoen aan de jaarlijkse Alpe d’Huzes, een evenement waarbij zo’n 5.000 mensen lopend of fietsend de beruchte Franse berg beklimmen. Meedoen betekent eigen grenzen verleggen en via sponsoring geld inzamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. De vier gaan het wandelend proberen en zijn hiervoor al maanden volop in training. Wekelijks lopen ze inmiddels vele kilometers en bezoeken ze de sportschool om op de loopband het gevoel van de steile berg te krijgen.

 

Via kerstmarkten, het verkopen van droge worsten tijdens de carnaval en andere initiatieven hebben ze inmiddels meer dan tienduizend euro bijeengebracht. “Maar dat moet nog veel meer worden vinden wij”, vertelt Ans Blankenvoort. “We hebben al zoveel mensen aan die rotziekte verloren en als ik zie wat ze moeten doormaken, dan is dit het minste dat we kunnen doen. Opgeven is dus geen optie voor ons, al is die berg nóg zo steil!”. Hun actie sloeg aan in Vasse.

 

Een vrije gift

En bereikte zelfs Hertme, waar Lereau Hulsink het stokje overnam. “Ik vind dit zó mooi en waardevol, hier moest ik gewoon iets mee doen”, klinkt het gedecideerd. Daarom bedacht hij een speciaal KWF-driegangenmenu, dat ‘ie deze maand voor 35 euro uitserveert. “Bijna 25 procent onder de prijs, het enige dat ik na het dessert vraag is een vrije gift te doen voor het fonds. En bovendien stort ik zelf nog eens enkele euro’s per menu.”

 

Hertme's moestuintje

Even later komen de koks Dawid en Nick met het resultaat op de proppen. ‘We beginnen met champignon dordogne met een romige crème van knoflook, waarna het hoofdgerecht volgt: een gegrilde kalfs entrecote met een jus van truffel crème van bataat en gel van biet. Het feest wordt afgesloten met ons fameuze Hertme’s moestuintje. Met mascarpone, limoen, ananas, steranijs, mandarijn en sinaasappel,” vertellen ze trots.

 

De Vassenaartjes maken zich ondertussen vooral druk over 6 juni. Want dat is de dag dat ze wandelend de top van de berg hopen te bereiken. Lereau’s zoon Sten (23) doet het dan fietsend, voor de derde keer inmiddels. En ook voor hem geldt: opgeven is geen optie. (BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Gerald Busscher, Ria Koopman, Lereau Hulsink en Ans en Harry Blankenvoort

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024