NEO wint verdiend bij WVV’34
07-04-2019
BORNENAREN MAKEN HET ZICHZELF MOEILIJK, MAAR PAKKEN WEL DE PUNTEN: 1-3

NEO wint verdiend bij WVV’34

Met aanvoerder Robin Oude Kamphuis als wisselspeler en Twan Weghorst in de basis begon NEO goed aan het duel. Kansen voor Twan Weghorst en Jochem Stam werden gevolgd door een strak schot van Mauro Lohuis net over. WVV kreeg twee kleine kansjes, beide voor Randy Smit, maar Bob Peterman hoefde eigenlijk niet op te treden. Nadat Weghorst nog eens overkopte uit een hoekschop en met een fraaie volley na een puike actie van Rick ten Tusscher net overschoot, kwam NEO verdiend op voorsprong. Max Brunninkhuis promoveerde een strakke pass van Mauro Lohuis op sublieme wijze tot doelpunt: 0-1.

 

Overduidelijke strafschop

De feestvreugde was nog maar nauwelijks verstomd of de 0-2 stond al op het scorebord. Een vloeiende aanval via Mauro Lohuis en Jochem Stam kwam bij de ijzersterk spelende Ron Spoler die verwoestend uithaalde. Doelman Kevin Smit kon de bal nog toucheren, maar dat was het dan ook.

In de laatste tien minuten regende het NEO-kansen. Een fraaie actie van alweer Ron Spoler werd van de lijn gehaald, een schot van Mauro Lohuis vloog, van richting veranderd, net naast en een hoekschop van Jochem Stam werd binnen het doelgebied door alles en iedereen gemist. Als klap op de vuurpijl werd Max Brunninkhuis vlak voor rust fors onderuit gehaald, maar de overduidelijke strafschop kwam er niet. Bij rust 0-2 dus en dat was een matige afspiegeling van het aantal kansen.

 

Na een aarzelend begin ging NEO in het tweede deel gewoon door met kansen creëren. Met name Bjorn Tijhuis was onstuitbaar aan de rechterkant en twee van zijn acties hadden bekroond moeten worden. Nadat Max Brunninkhuis met een lob bijna succesvol was (Smit tikte de bal ternauwernood over) en Rick ten Tusscher een subtiele pass van dezelfde Brunninkhuis net niet kon controleren viel totaal onverwacht de 1-2. Steven Zonder kreeg een slim zetje van Wouter Horstink, de arbiter bracht de fluit naar de mond maar floot niet en de overtalsituatie werd koel afgestraft door Mahmoud Jaafil.

 

Meteen na die goal had NEO op 1-3 moeten komen. Bjorn Tijhuis stoomde weer eens op, werd prachtig aangespeeld, maar raakte alleen voor Smit de benen van de WVV-goalie. WVV rook haar kansen en ging opportunistisch spelen, mede door twee blessures bij NEO. Bjorn Tijhuis en Ron Spoler moesten het speelveld verlaten en werden vervangen door Pascal van Berkum en Robin Oude Kamphuis. Van Berkum had zijn invalbeurt meteen kunnen bekronen toen ook hij alleen voor Smit kwam. Opnieuw won de goalie.

 

Drie rode kaarten

Ruim een kwartier voor tijd een goede kans voor WVV. Jochem Stam was zijn man even uit het oog verloren, maar diens strakke voorzet kon gelukkig verwerkt worden door Robin Oude Kamphuis. Vlak daarna leek de wedstrijd beslist te worden toen Mahmoud Jaafil zich vergat in een grondduel met Mauro Lohuis en kon inrukken. NEO leek op rozen te zitten, maar alweer een 100 procent kans kon niet worden verzilverd door Van Berkum, na een slimme pass van Twan Weghorst en toen even later Mauro Lohuis ook kon inrukken na een forse charge perste WVV er een klein slotoffensief uit.

 

Dat offensief leidde nog tot één kans. Een vrije trap werd goed ingekopt, maar de bal vloog naast de veste van Peterman. In the dying seconds viel er nóg een rode kaart. Martijn Baas hield de ingevallen Bas Spenkelink vast en de daaropvolgende vrije trap werd verzilverd door Jochem Stam: 1-3 (onderste foto in de tekst).

 

Komende zondag speelt NEO thuis tegen DSVD; de wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 07 apr 2019
hebben
Bennie v d Tuuk — 07 apr 2019
Zo die punten zijn ook weer binnen.
Jammer dat de concurenten ook gewonnen.
We blijven de 2e plaats in zicht houden.
Succes boys.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024