Zondag weer Palmpasenoptocht
08-04-2019
VOORAFGAANDE AAN DE START VAN BORNE OP Z’N BEST

Zondag weer Palmpasenoptocht

Aanstaande zondag 14 april, Palmzondag, valt er -voorafgaande aan Borne op z’n Best- in het centrum van Borne al te genieten van de grote Palmpasenoptocht. Heel veel Bornse kinderen lopen dan vol trots met hun prachtige eigengemaakte Palmpasen mee in de gezellige optocht, veelal samen met hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en begeleid door hun vaders, moeders, opa’s en oma’s. De traditionele optocht is een initiatief van de Stichting Folkloregroep Borne.

 

De Palmpasenoptocht vertrekt om ongeveer 11.45 uur vanaf de St. Stephanuskerk. Voorafgaand aan de optocht is er voor de kinderen om 11.00 uur een speciale Palmviering in de kerk. De Scoutinggroep St. Stephanus Martina loopt in de optocht voorop met een hele grote Palmpasen. Deze wordt door de gidsen en de kabouters van de scouting versierd met een prachtige, speciaal door de echte bakker gebakken broodhaan, een rad, sinaasappels, snoep, buxus en linten in de Bornse kleuren blauw en geel. De Bornse Harmonie en de Drum- en Marchingband uit Enschede zorgen voor de muzikale ondersteuning.

 

De route

De start van de optocht is bij de St. Stephanuskerk. Vervolgens gaat het via de Nieuwe Kerkstraat, De Bleek, Ziekenhuisstraat, Grotestraat, Bekenhorst en De Schoener naar het eindpunt: Het Dijkhuis. Daar zal de stoet via de achteringang naar binnen gaan, waarna de grote Palmpasen wordt aangeboden aan de bewoners. De Bornse Harmonie en de Drum- en Marchingband zullen dan nog enkele nummers ten gehore brengen. Bij het verlaten van Het Dijkhuis krijgen de kinderen iets lekkers aangeboden.

 

De Palmpasenoptocht wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Folkloregroep Borne en de Scoutinggroep St. Stephanus Martina. In de week voor Palmzondag wordt door leden van de Folkloregroep buxus gesnoeid en naar alle Bornse scholen gebracht, samen met een schrijven en een voorbeeld waarin uitgelegd wordt hoe een originele Palmpasen eruit hoort te zien. Deze uitleg en een stukje historie is ook terug te vinden op www.folkloregroepborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024