BVV Borne in blessuretijd naast KOSC
08-04-2019
GELIJKSPEL (1-1) BIEDT PERSPECTIEF VOOR DE RANGLIJST

BVV Borne in blessuretijd naast KOSC

De topper tussen BVV Borne en KOSC uit Ootmarsum heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde in 1-1 en met dit resultaat zullen de geelzwarten het meest tevreden zijn. Borne begon gehavend aan dit duel. Beide doelmannen waren niet inzetbaar, dus werd de 41-jarige Niels de Rooij uit het derde team gevraagd om te spelen. Even zag het er naar uit dat ook hij tijdens de warming-up moest afhaken, maar de invaller-doelman vermande zich en liet zich een debuut in de hoofdmacht op deze leeftijd niet ontnemen.

 

Voorzichtige start

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en al aftastend werd de bal op eigen helft rondgespeeld. Beide teams hadden duidelijk hun huiswerk gedaan want openingen in de hechte verdediging werden lastig gevonden. Na zes minuten kon Borne trainer Bakker al noodgedwongen zijn eerste wissel inbrengen toen Wesley Assink met een nare spierblessure de strijd moest staken. Mart Kosterink was zijn vervanger. Het was de thuisploeg die als eerste het doel van de tegenstander onder vuur nam. Sander Toebes waagde het in de 15de minuut eens met een schot van twintig meter en in de 22ste minuut kon Pieterson slechts met een overtreding gestopt worden nadat hij alleen op de doelman leek af te gaan. Scheidsrechter Wiggers uit Enschede bestrafte de overtreding terecht met een gele kaart.

 

Ook de gasten uit Ootmarsum deelden af en toe een plaagstootje uit en het was in de 35ste minuut dicht bij de openingstreffer maar doelman De Rooij wist het schot, dat vlak voor hem ook nog eens stuiterde, uit de rechterhoek te tikken. KOSC had in de eerste helft het meeste balbezit, oogde ook iets zorgvuldiger in de aanval, maar kwam zelden tot echte doelkansen. Borne beperkte zich tot verdedigen en deed dat uitstekend. Met name Chiel Kosterink deed het ondanks zijn lichte rugblessure verdedigend zeer sterk.

 

Hoger baltempo na rust

Na de rust zag het publiek dat beide ploegen met dezelfde intenties als de eerste helft aan het verloop van dit duel begonnen. Maar de oplettende kijker zag ook dat de gasten het baltempo verhoogden en nu wel de openingen in de hechte verdediging wisten te vinden. De Bornenaren werden te ver teruggedrukt en kwamen niet meer tot een fatsoenlijke uitval.

 

In de 61ste minuut kwamen de gasten verdiend op een 0-1 voorsprong toen Weierink de bal van de punt zestienmeter snoeihard en diagonaal in de Bornse touwen joeg. Een mooie treffer en het was verdiend. In het kwartier dat volgde had KOSC met iets meer overleg en fortuin de score wellicht moeten verdubbelen, maar een doelpunt bleef uit en dat was ook te danken aan een aantal goede reddingen van de Bornse doelman.

 

Met nog tien minuten reguliere speeltijd te gaan wisselde Bakker nog eens. De moegestreden Hofman, die een lastige middag beleefde, werd vervangen door de rappe Jeroen Vos en Borne zette nog eens aan tot een slotoffensief. De Bornenaren hebben patent op het tonen van veerkracht en ook deze keer liet het zien waarom het altijd weet te scoren. Borne zette de Ootmarsummers vol onder druk, wonnen alle duels en zochten vol de aanval. KOSC kon niets anders dan tegenhouden en de bal over de zijlijn schieten, wat het geloof op een treffer alleen maar meer aanwakkerde bij de gastheren.

 

Ontlading in de 92ste minuut

Nadat de bal in de 89ste minuut nog voor de doellijn werd weggeschoten, was het in de 92ste minuut wel raak. Sven Pieterson wist de bal, na een assist van Van Laar, snoeihard tussen de palen te jagen en liet daarmee heel Borne juichen. De ontlading bij de thuisploeg was enorm en de stand op de ranglijst verklaart waarom. De Bornse hoofdmacht blijft bovenin meedraaien en heeft alles nog in eigen hand, maar weet ook dat er voor iedere meter gestreden zal moeten worden.

 

Komende zondag speelt BVV Borne tegen Juventa’12. De wedstrijd in Wierden begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020