Moeizame uitwinst voor BVV Borne
15-04-2019
VERDIENDE OVERWINNING VAN 1-2 OP JUVENTA’12

Moeizame uitwinst voor BVV Borne

Borne kwam zeer sterk uit de startblokken, nam direct het initiatief en ging vanaf de eerste minuut nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer. Via goede en snelle combinaties werd telkens de vrije man gevonden. Juventa’12 kon er aanvallend weinig tegenoverstellen en werd teruggedrongen op de eigen speelhelft. In de 13de minuut was Mart Kosterink dicht bij een treffer. De prima genomen corner van Van Laar werd door Kosterink nipt langs de tweede paal gekopt. Twee minuten later was het Laurens Huitink die goed doorging. Huitink zette vanaf de eigen helft een dribbel in, kwam tot vlak voor de goal maar zag uiteindelijk zijn schot geblokt worden.

 

Juweel van een voorzet

De Wierdenaren hadden er nog niets tegenover kunnen stellen en het kon niet anders of de gasten uit Borne zouden snel op voorsprong komen. In de 21ste minuut werd het door Stan Prigge dan ook 0-1 na een juweel van een voorzet van Danny van Laar. Van Laar, stijf aan de linkerzijlijn geplakt, zette de bal met een volley strak voor het doel en Prigge was alert genoeg om de bal met het hoofd binnen te knikken. De Wierdense doelman was volstrekt kansloos en Borne stond verdiend op voorsprong. De equipe van Borne trainer Rob Bakker bleef doorgaan en de focus houden op de aanval en in de 29ste minuut was het wederom dicht bij een treffer. Pieterson plukte op de rand van de zestienmeter een prima pass direct uit de lucht, maar kwam niet tot een schot op doel.

 

Met slechts een marginale voorsprong van één treffer had BVV Borne zich het eerste half uur toch echt tekort gedaan en in de 37ste minuut leidde slordig balverlies zelfs de gelijkmaker in. Borne verloor de bal op de eigen helft, de aanvaller geraakte tot in het strafschopgebied waar hij het duel aanging met Huitink. Beide spelers kwamen ten val en de leidsman zag in de struikelpartij een overtreding. De toegekende penalty werd door Yunus Gungor prima binnengeschoten en de 1-1 was een feit.

 

Tempo

Direct na rust kreeg Borne al een grote kans om weer op voorsprong te komen, een voorzet van rechts belandde bij de tweede paal, maar Prigge zag de voorzet een fractie te laat om gericht op doel te kunnen koppen. De geelzwarten wisten de draad weer op te pakken en opnieuw ging de bal snel rond. Juventa’12 speelde echter te compact om een opening te kunnen vinden. Borne koos voor het benutten van de zijkanten en deed dat met zoveel tempo dat de thuisploeg gedwongen werd om snel te kantelen. Door de verwarring die dat opleverde kon Prigge zijn tweede treffer van de middag maken. Een goed opgezette aanval eindigde bij Sven Pieterson, die met een strakke voorzet Stan Prigge vond. Prigge kopte geheel vrijstaand de bal hoog in het Wierdense doel.

 

Borne stond 1-2 voor en moest in staat worden geacht dit behoedzaam uit te bouwen. Juventa’12 bleek echter niet onder de indruk te zijn en opende de aanval. Nu was het de thuisploeg dat het spel dicteerde en Borne werd tot ver op de eigen helft vastgezet. Juventa’12 hanteerde plots een strijdwijze die vruchten begon af te werpen. Veel beweging van de voorwaartsen en hoge voorzetten maakten het de Borne verdediging lastig en de thuisploeg won ook nog eens alle duels.

 

Negen minuten blessuretijd

In de 71ste minuut brak er een zeer zware fase aan voor Borne. Het kwam niet meer aan een fatsoenlijke aanval toe en het balbezit was tot een minimum geslonken. De thuisploeg zette weliswaar aan, maar tot echte uitgespeelde aanvallen leidde de dadendrang nou ook weer niet. In de 85ste minuut hadden de ingevallen Hofman en Scheper de verlossende goal moeten maken toen ze beiden op het Wierdense doel afgingen, maar opnieuw werd het bewijs geleverd dat te veel tijd vaak nadelig uitpakt. De keeper keerde de inzet. Na negen minuten blessuretijd, waarin Borne het nog even lastig had, klonk uiteindelijk dan toch het verlossende eindsignaal.

 

Tweede paasdag, maandag 21 april, speelt Borne tegen SV Vasse. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 15 apr 2019
Goed bezig Bvv Borne 1.
Op naar het kampioenschap.
Chapeau.
Monica Prigge-Hulst — 15 apr 2019
Goed verslag! Het was een mooie, maar vooral spannende wedstrijd. Voor foto’s check http://www.mobellamafotografie.nl 📸

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024