NEO wint opnieuw, nu van DSVD
15-04-2019
VIJFDE ZEGE OP RIJ (4-2) VOOR DE ZWARTWITTEN

NEO wint opnieuw, nu van DSVD

Vanaf de eerste minuut liet NEO liet zien dat het maar één intentie had en dat was om de drie punten in Borne te houden. Desalniettemin was het eerste wapenfeit voor DSVD want een schot van Floris Lubbers ging rakelings over. In de negende minuut dan het eerste gevaar voor het doel van DSVD. Bjorn Tijhuis stoomde op via de rechterkant, zette de bal strak voor, maar het leer werd helaas door iedereen gemist. Na een kwartier spelen was dan daar toch eindelijk de openingsgoal. Bjorn Tijhuis kwam opnieuw door via de rechterkant en bediende Rick ten Tusscher op maat: 1-0.

 

Rick ten Tusscher

NEO bleef de eerste helft gevaarlijk maar beloonde zich echter meerdere malen niet. Zo gaf Ron Spoler een perfecte voorzet op Pascal van Berkum, die echter de doelman van DSVD op de juiste plek vond. Tal van kleine mogelijkheden stapelden zich op en na een half uur spelen was daar dan eindelijk de 2-0. Opnieuw werd de bal via de rechterkant ingebracht en voor de tweede keer was het Rick ten Tusscher die de bal, dit keer met zijn borst, in het doel deponeerde nadat eerst de lat was geraakt. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie combinatie tussen Max Brunninkhuis en Ron Spoler zette laatstgenoemde de bal voor en kon Pascal van Berkum binnenschieten: 3-0. DSVD kreeg in de eerste helft een paar kleine kansjes maar werd niet echt gevaarlijk en NEO speelde het dan ook rustig uit tot aan de thee.

 

Na de hervatting was het eerste gevaar weer voor NEO. Bas Spenkelink kon een voorzet van Bjorn Tijhuis net niet goed raken en na een verkeerde terugkopbal van een DSVD-verdediger schoot Rick ten Tusscher net naast. Aan de andere kant was het in de 54ste minuut Floris Lubbers die de 3-1 aantekende door onoplettendheid aan NEO-kant. Toch kon men bij DSVD niet lang juichen want nog geen minuut later lag de bal alweer in het doel van DSVD. Via een snelle actie van Pascal van Berkum langs de linkerkant zette hij Bas Spenkelink vrij voor de goal en die wist daar wel raad mee: 4-1.

 

In plaats van het duel rustig uit te spelen ging NEO mee in de strijd van DSVD en dit kwam het voetbal niet ten goede. Wat heet, het was opnieuw Floris Lubbers die in de 69ste minuut de 4-2 aantekende. Ondertussen was Rick ten Tusscher vervangen door zijn jongere broertje Coen en ook Ron Spoler werd gewisseld voor Twan Weghorst. Grote mogelijkheden kwamen er niet meer. NEO speelde een goede eerste helft maar in de tweede helft vergat men echter te voetballen.

 

Maandag 22 april, tweede paasdag, speelt NEO het uitduel tegen Losser dat de punten nog hard nodig heeft om nacompetitie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 16 apr 2019
Weer 3 puntjes erbij!
Gaat lekker boys.
Dit jaar via nacompetitie promoveren. ( hopen wij supporters)
En dat met ons 100 jarig bestaan. Nu Losser ff 3 punten afpakken.
Succes boys.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024