24-04-2019
Bezoek tentoonstelling 'Leven lang weven' met conservator

APR

24

Bezoek tentoonstelling 'Leven lang weven' met conservator


Vanwege succes herhaald

BEZOEK DE TENTOONSTELLING SAMEN MET DE CONSERVATOR:

EEN LEVEN LANG WEVEN

KITTY VAN DER MIJLL DEKKER VERBONDEN MET BAUHAUS
 

Woensdagmiddag 24 april is het nogmaals mogelijk om samen met Wilma Witteman de tentoonstelling te bezichtigen. Deze kleurrijke expositie is op een speelse en toegankelijke manier ingericht. Tijdens de rondgang zal u worden getrakteerd op achtergrondinformatie en grappige anekdotes. We starten de middag met een inleidende Power Point presentatie over Bauhaus. Er is plek voor 15 personen.
 

Dit jaar bestaat de kunstacademie Bauhaus 100 jaar. Een mooie gelegenheid om onze prachtige collectie theedoeken samen met particuliere bruiklenen, ontworpen door Kitty van der Mijll Dekker uit te lichten.

Deze textielkunstenares gaf als eerste de theedoek zijn moderne uitstraling. Na haar opleiding aan de kunstacademie Bauhaus in Dessau had zij een eigen weefatelier in Nunspeet. Haar eerste contract om te ontwerpen voor de industrie was in 1934 bij de firma Spanjaard in Borne. Daarna werd zij in 1935 ontwerpster bij de firma van Dissel in Eindhoven. Zij heeft vele internationale prijzen gewonnen met haar weefwerk.


Volg in de tentoonstelling de ontwikkeling van de theedoek door de jaren heen tot aan designers van nu, zoals studio Job en Victor en Rolf.
 

aanmelden via communicatie@bussemakerhuis.nl

§ Aanvang 14.30 uur

§ kosten € 9,50 per persoon

 

terug naar agenda