Succesvolle ‘Rent a cop’ in Borne
UITEENLOPENDE CONTROLES IN OVERLEG EN SAMEN MET DE BURGERS

Succesvolle ‘Rent a cop’ in Borne

Twee weken geleden werd de ludieke actie om mee te praten en mee te gaan met het team van de Bornse politie via de sociale media aangekondigd: ‘Praat mee over verkeerssituaties die aangepakt moeten worden en ga met ons een paar uur mee, als je daar zin in hebt’. Dat hebben ze geweten. Heel veel plekken zijn voorgedragen om er speciale aandacht aan te verlenen en heel veel mensen reageerden dat ze wel belangstelling hadden om enkele uurtjes mee te gaan.

 

Donderdag was het zo ver. Alle agenten van het korps die in Borne werken deden aan de actie mee, evenals de Bornse boa. Tevens was er een motoragent geregeld die eventuele overtreders van de weg kon begeleiden naar de daarvoor ingerichte opvangplaatsen. Vanaf drie uur ’s middags tot tien uur ’s avonds werd er extra gehandhaafd op de door de burgers meest aangedragen plekken.

 

Snelheidscontroles

Zowel in Zenderen op de Albergerweg als op de Europastraat in Borne werd met een tweetal laserguns de snelheid van de passerende voertuigen in beide richtingen gecontroleerd. Alhoewel van beide locaties door de bewoners veel klachten over te hoge snelheden waren gestuurd, werd nu niemand bekeurd. De aanwezigheid van de geüniformeerde agenten had op zich klaarblijkelijk al een afschrikwekkende werking.

 

Bij de controle op de Europastraat was Nynke meegenomen als uitverkozen burgergast. Zij kwam net met de agenten terug van een noodoproep waar zij verder niets over mocht zeggen. Na enige tijd de controles op de Europastraat te hebben bijgewoond moest zij weer mee in de surveillanceauto omdat er weer een spoedje was.

 

Een klap op het achterlicht

Aan het begin van de Grotestraat vanaf de Rondweg in Borne, het was inmiddels al donker, werd er op meerdere zaken gecontroleerd: het negeren van het inrijverbod van de Theresiastraat, bellen achter het stuur, niet dragen van de veiligheidsgordel, kapotte verlichting en het rijden tegen het verkeer in op het fietspad kwamen aan de orde. Voor ieder van deze overtredingen werd proces-verbaal geschreven. Er was echter een uitzondering: de automobilist die slechts één achterlicht had ontsprong de dans nadat hij een klap tegen het betreffende achterlicht gaf en het weer begon te branden.

 

Bij deze controle en de hierop volgende was Romy aanwezig als burgergast. Zij had al bij de politie gesolliciteerd, maar was helaas afgewezen. Nu kon zij het werk dat zij graag wil doen toch eens van dichtbij bekijken. “Het blijft mijn droombaan”, zei ze.

 

Controle op de F35

De laatste controle in het kader van deze actie vond plaats bij de afslag naar de Van Galenstraat in Borne vanaf de fietssnelweg F35. Daar werd in korte tijd een bromfietser geverbaliseerd die toch van de F35 gebruik maakte. Ook werden vier fietsers aangehouden vanwege het fietsen zonder licht. Al met al een nuttige dag waarop maar weer eens is aangetoond dat blauw op straat echt nodig is. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
BHM — 19 apr 2019
Goede acties, kan de Grotestraat (europastraat en dan Richting centrum) ook een keer meegenomen worden in deze acties ,hier word veel te hard gereden.
Al een paar keer gemeld bij gemeente maar zij kunnen hier niets mee

Fietser geschept door auto

Vrijdagmorgen rond 08.45 uur vond er op de Bornerbroeksestraat, bij de toerit naar sporthal...
17-01-2020

Stap over naar Windows 10

ADVERTORIAL. Microsoft ondersteunt vanaf 14 januari 2020 het besturingssysteem Windows 7 niet...
14-01-2020

Man uit Almelo overleden bij ongeval op A1

Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Hengelo om 06.45 uur zondagmorgen is een 21-jarige man uit...
12-01-2020

Pestvogel in de Stroom Esch

Sinds een kleine week zijn de vogelliefhebbers in ons land in extase over de pestvogel. Zijn...
08-01-2020

Politie zoekt getuigen inbraak

Zondagmiddag is er tussen 13.00 en 13.15 uur ingebroken bij een bedrijfspand aan de Burenweg in...
05-01-2020

Fietser en auto botsen in Hertme

Maandag 30 december rond 18.30 uur heeft er op de Hertmerweg in Hertme een aanrijding...
02-01-2020