Succesvolle ‘Rent a cop’ in Borne
UITEENLOPENDE CONTROLES IN OVERLEG EN SAMEN MET DE BURGERS

Succesvolle ‘Rent a cop’ in Borne

Twee weken geleden werd de ludieke actie om mee te praten en mee te gaan met het team van de Bornse politie via de sociale media aangekondigd: ‘Praat mee over verkeerssituaties die aangepakt moeten worden en ga met ons een paar uur mee, als je daar zin in hebt’. Dat hebben ze geweten. Heel veel plekken zijn voorgedragen om er speciale aandacht aan te verlenen en heel veel mensen reageerden dat ze wel belangstelling hadden om enkele uurtjes mee te gaan.

 

Donderdag was het zo ver. Alle agenten van het korps die in Borne werken deden aan de actie mee, evenals de Bornse boa. Tevens was er een motoragent geregeld die eventuele overtreders van de weg kon begeleiden naar de daarvoor ingerichte opvangplaatsen. Vanaf drie uur ’s middags tot tien uur ’s avonds werd er extra gehandhaafd op de door de burgers meest aangedragen plekken.

 

Snelheidscontroles

Zowel in Zenderen op de Albergerweg als op de Europastraat in Borne werd met een tweetal laserguns de snelheid van de passerende voertuigen in beide richtingen gecontroleerd. Alhoewel van beide locaties door de bewoners veel klachten over te hoge snelheden waren gestuurd, werd nu niemand bekeurd. De aanwezigheid van de geüniformeerde agenten had op zich klaarblijkelijk al een afschrikwekkende werking.

 

Bij de controle op de Europastraat was Nynke meegenomen als uitverkozen burgergast. Zij kwam net met de agenten terug van een noodoproep waar zij verder niets over mocht zeggen. Na enige tijd de controles op de Europastraat te hebben bijgewoond moest zij weer mee in de surveillanceauto omdat er weer een spoedje was.

 

Een klap op het achterlicht

Aan het begin van de Grotestraat vanaf de Rondweg in Borne, het was inmiddels al donker, werd er op meerdere zaken gecontroleerd: het negeren van het inrijverbod van de Theresiastraat, bellen achter het stuur, niet dragen van de veiligheidsgordel, kapotte verlichting en het rijden tegen het verkeer in op het fietspad kwamen aan de orde. Voor ieder van deze overtredingen werd proces-verbaal geschreven. Er was echter een uitzondering: de automobilist die slechts één achterlicht had ontsprong de dans nadat hij een klap tegen het betreffende achterlicht gaf en het weer begon te branden.

 

Bij deze controle en de hierop volgende was Romy aanwezig als burgergast. Zij had al bij de politie gesolliciteerd, maar was helaas afgewezen. Nu kon zij het werk dat zij graag wil doen toch eens van dichtbij bekijken. “Het blijft mijn droombaan”, zei ze.

 

Controle op de F35

De laatste controle in het kader van deze actie vond plaats bij de afslag naar de Van Galenstraat in Borne vanaf de fietssnelweg F35. Daar werd in korte tijd een bromfietser geverbaliseerd die toch van de F35 gebruik maakte. Ook werden vier fietsers aangehouden vanwege het fietsen zonder licht. Al met al een nuttige dag waarop maar weer eens is aangetoond dat blauw op straat echt nodig is. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
BHM — 19 apr 2019
Goede acties, kan de Grotestraat (europastraat en dan Richting centrum) ook een keer meegenomen worden in deze acties ,hier word veel te hard gereden.

Al een paar keer gemeld bij gemeente maar zij kunnen hier niets mee

Boa’s officieel in het nieuw

Woensdagmiddag, bij het scheiden van de markt, vond de officiële overdracht plaats van een...
18-09-2019

Brandweer Borne zoekt vrijwilligers

Morgen, op Melbuul’nzaterdag, geven ook de vrijwilligers van de Brandweer Borne weer acte...
23-08-2019

Boom getroffen door bliksem

Tijdens een onweersbui aan het begin van de avond in Borne werd een boom door de bliksem...
12-08-2019

Extra Diftar info in Hertme en Zenderen

In verband met de vele vragen over Diftar en de keuze van afvalcontainers zijn er door Twente...
08-08-2019

Politie zoekt eigenaar crossmotor

De Politie Borne meldt dat zij woensdagmorgen na een achtervolging een bestuurder van een...
07-08-2019

Druk begin van de zondag voor brandweer

Hoewel de zondag voor de meeste mensen nog maar amper is begonnen, heeft de Bornse Brandweer er...
04-08-2019