En goede helft voldoet voor NEO
27-04-2019
TWENTHE GOOR MET 4-1 TERECHTGEWEZEN

En goede helft voldoet voor NEO

Het door blessures gehavende Twenthe werd in het eerste kwartier compleet overlopen door een gedreven spelend NEO. Jochem Stam schoot via de doelman in het zijnet, Bas Spenkelink wist het net ook niet te vinden nadat hij na een mooie pass een vrije doortocht had gekregen en Rick ten Tusscher raakte de lat.

 

Na negen minuten al de 1-0

Vlak voordat NEO de score wél opende werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Een dieptepass viel net over Pascal van Berkum achter de NEO-verdediging, maar Jesse Keur wist de ingeschoten bal op het nippertje te blokken. In de negende minuut dan wel de 1-0. De steeds weer opkomende Pascal van Berkum gaf een voorzet op maat die door Bas Spenkelink keurig werd ingekopt. Nog binnen het kwartier kwam ook de 2-0 op het scorebord. De voor de geblesseerde Robin Oude Kamphuis spelende Wout Deterd bediende met een subtiele pass door het centrum Rick ten Tusscher die net eerder bij de bal was dan doelman Burggraaff en daarmee alweer zijn dertiende goal van het seizoen kon laten aantekenen.

 

Na een ruim een kwartier ontaardde een hoekschop van de rechterflank in een scrimmage die de vergelijking met een flipperkast moeiteloos kon doorstaan. Niemand van NEO slaagde er echter in het laatst tikje te geven. Uitstel van executie, want na alweer een vlotte aanval over de rechterkant kon de bal in eerste instantie nog weggewerkt worden door de Twenthe-defensie, maar prikte Jochem Stam daarop de derde van de avond binnen: 3-0.

 

Twenthe, dat tot overmaat van ramp ook nog routinier Guus Lummen met een hamstringblessure zag uitvallen, kwam nog tot één kans. Aanvoerder Koen Morsink haalde hard uit, maar Bob Peterman verwerkte de bal met verve. NEO had de score daarentegen nog best verder uit kunnen bouwen. Bas Spenkelink maakte hands, terwijl hij liggend op de grond wilde uithalen, nadat hij de bal in eerste instantie verkeerd raakte, Max Brunninkhuis schoot na een korte combinatie met Ron Spoler in het zijnet en Wout Deterd schoot op slag van rust ruim over na een van de mooiste aanvallen van de avond.

 

Zomeravondvoetbal

Toen Bas Spenkelink al drie minuten na de pauze de 4-0 fraai binnen knikte, na alweer een assist van Pascal van Berkum, leek NEO op weg naar een forse score. Helaas bleef die uit en na een onschuldig ogende vrije trap van Twenthe verraste Bas Smit zelfs zijn eigen goalie nog door de 4-1 in te koppen.

De term ‘zomeravondvoetbal’ kon van stal gehaald worden en dat was jammer, want NEO had het doelsaldo aanmerkelijk kunnen opvijzelen. Twenthe Goor bleef hoofdzakelijk op eigen helft staan om te proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Dat lukte, hoewel het ook betekende dat ze in het restant van het duel nog welgeteld nul kansen kregen.

 

NEO kreeg ondanks alles toch nog wel degelijk een handvol kansen, maar de drive van de eerste helft was verdwenen. Er werd in een veel te laag tempo gespeeld met vaak slordige combinaties. Toch leverde het tot drie keer over fraaie kansen op voor de ongelukkig spelende Ron Spoler, terwijl Max Brunninkhuis bij de tweede paal naast schoot na een flitsende actie van Jochem Stam. Nadat een goal van Rick ten Tusscher nog werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel was de koek op, kon NEO opnieuw drie punten bijschrijven en kan op zondag, wellicht tegen beter weten in, worden afgewacht of de derby Sportlust - Eilermark nog een verrassing op gaat leveren.

 

Vrijdag 3 mei speelt NEO opnieuw een wedstrijd op vrijdagavond. Op sportpark De Wesselerbrink in Enschede is hekkensluiter Victoria'28 om 20.00 uur de tegenstander.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 27 apr 2019
Ze blijven goed bezig de boys van Neo1. Nu as vrijdagavond vv Victoria Enschede ook maar 3 punten afsnoepen! We staan mooi op de 2e plaats. Niet slecht toch. Op naar de nacompetitie, of misschien het kampioenschap! Succes verder boys.

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020