BVV Borne gelijk tegen Rood Zwart
29-04-2019
MATIG DUEL BLIJFT STEKEN OP 1-1; TITELKANSEN BEHOUDEN

BVV Borne gelijk tegen Rood Zwart

BVV Borne heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Rood Zwart. Of dat op het eind van de competitie gevolgen heeft zal later moeten blijken, voorlopig blijven de Bornenaren nog volop in de race om de titel. Reeds na acht minuten was de thuisploeg gewaarschuwd toen een foute terugspeelbal een grote kans voor de gasten inleidde. Het was aan doelman Post te danken dat Borne niet al vroeg tegen een achterstand aankeek. Wie dacht dat Borne de waarschuwing ter hand nam, kwam bedrogen uit. Het grossierde het eerste kwartier in slordig balverlies en kwam niet aan een fatsoenlijke aanvalsopbouw toe.

 

Rommelig

Ook Rood Zwart wist de bal niet lang in bezit te houden en zo ontspon zich een rommelig beeld op ’t Wooldrik. In de 20ste minuut waren het de gasten die de bal zomaar inleverden en Borne wist daar wel van te profiteren. Sander Toebes dribbelde de bal vanaf iets over de middenlijn richting vijandelijk doel, vond Pieterson op links, koos positie rond het vijfmetergebied en rondde de voorzet van Pieterson bekwaam met het hoofd af: 1-0. Twee minuten later kreeg Borne, door goed doorzetten van verdediger Chiel Kosterink een tweede kans op een treffer, maar hij kon de vrijgelopen Martijn Hofman net niet bereiken en zag zijn pass tot corner verwerkt worden.

 

Ook de gasten uit Delden kregen goede mogelijkheden en in de 23ste minuut had het doel kunnen treffen maar het schot van de Deldense spits werd door de Bornse doelman nog net uit de linkerbenedenhoek getikt. Borne leek het initiatief iets naar zich toe te trekken en probeerde met combinaties tot een aanval te komen, maar het oogde allemaal te geforceerd. En als het al eens tot een schot kwam stond de uitstekende Deldense doelman zijn mannetje. In de 37ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap toebedeeld op 25 meter van het doel. Pieterson nam de bal vol op de wreef en creëerde zo een verraderlijke zwabber, die door de goalie met beide vuisten uit het doel werd gebokst.

 

Domper

Na rust moest de thuisploeg in staat worden geacht het eigen spel te verbeteren, maar het bewijs liet nog even op zich wachten want in de 46ste minuut stond het al 1-1. Een voorzet werd door Kosterink met de arm beroerd. Wel of geen opzet, dat zal altijd een discussie blijven, feit was dat de goed leidende scheidsrechter Frazer uit Dinxperlo niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Extercate maakte geen fout en schoot de strafschop prima binnen. Een domper voor de Bornenaren maar er was nog voldoende tijd om het tij te keren. De geelzwarten tonen in dit soort situaties altijd aan dat ze in staat zijn om op te schakelen en alsnog het verschil te kunnen maken. Zo niet in deze wedstrijd.

 

Borne worstelde met zichzelf, probeerde het wel, werkte ook hard, maar het zat er tegen de stug verdedigende Deldenaren gewoon niet in. In de 52ste minuut kopte Laurens Huitink nog op doel, maar via de onderkant van de lat en door een woud van benen, werd een doelpunt voorkomen. Langzaamaan begon ook Borne de lange bal te hanteren en van verzorgd spel was even geen sprake meer. Na een klein uur spelen ging de geblesseerde Hofman naar de kant en Jeroen Vos nam zijn plaats in de spits in. Even leek het elan weer terug te komen door vroeg stoorwerk van Borne en kleine irritaties bij de gasten, maar de gewenste uitwerking werd niet bereikt.

 

Ook Rood Zwart kon het niet meer opbrengen om het beste bij zichzelf naar boven te halen. In de 92ste minuut veerde het publiek nog eens op, maar het schot op doel van Mart Snippers werd opnieuw uit het doel gebokst. Na het nemen van de aansluitende hoekschop,die uit de doelmond werd gekopt, zat het erop.

 

Komende zondag staat BVV Borne - VV Oldenzaal op het programma. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 29 apr 2019
Het kan nog steeds !

Succes Vv Borne 1

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020