Hardloopwedstrijd stevent af op succes
29-04-2019
ZONDAG 19 MEI EERSTE EDITIE VAN BORNSCHE MATEN LOOP VOOR JONG EN OUD

Hardloopwedstrijd stevent af op succes

“Als de voortekenen niet bedriegen lijkt onze allereerste Bornsche Maten Loop op voorhand een succes te worden”, zo klinkt het onder het viertal dat de organisatie van dit nieuwe hardloopevenement voor haar rekening neemt. Merijn Tijhuis, Ingrid Prigge, Ruud Weersink en Hans Punt hebben er in elk geval alle vertrouwen in. “We zitten nu al op ruim 170 voorinschrijvingen, dus dat belooft nog wat in de komende weken.”

 

Binding en saamhorigheid

Het idee voor een hardloopwedstrijd in de nieuwbouwwijk ontstond een klein jaar geleden. “Vanuit de wijkraad zijn we voortdurend bezig activiteiten te ontwikkelen die voor binding en saamhorigheid moeten zorgen”, aldus Merijn en toen Ingrid op enig moment zei dat ze ’s avonds zoveel mensen zag hardlopen in de wijk, viel het kwartje al snel. ‘Waarom maken we er geen wedstrijd van? Hier wonen veel jonge mensen die sport en gezondheid hoog in hun vaandel hebben en bovendien is het een mooie wijk waar wat te zien valt en je dus een fraai parcours kunt uitzetten’, zo was de argumentatie.

 

De vier, zelf fervente hardlopers, staken de koppen bij elkaar, prikten een datum en gingen aan de slag. Tijhuis: “Er komt meer bij kijken dan je denkt. Van vergunning tot tijdswaarneming en van inschrijving tot randgebeuren. We hebben de voorbereidingstijd dan ook echt nodig gehad.” Maar nu het eenmaal zo ver is, zijn ze er dan ook klaar voor en denken ze een heel mooie loop te hebben neergezet die zich alleen al door de fraaie omgeving onderscheidt van andere hardloopwedstrijden.

 

Voor jong en oud

“De Bornsche Maten is een jonge, mooie wijk waar veel te zien valt. Fraaie projecten, waterpartijen en groen maken het tot een aantrekkelijk geheel. De wijk vormt dan ook een perfect visitekaartje voor onze loop en daar zijn de verschillende routes ook op afgestemd,” zo vertelt Tijhuis enthousiast. Hij benadrukt dat de loop bedoeld is voor jong en oud. “We verwachten veel inwoners uit de wijk zelf, maar iedereen kan meedoen. Zo hebben we nu ook al legio inschrijvingen uit andere wijken in Borne en uit omliggende plaatsen. Hoe mooi zou het zijn als we straks bij de eerste editie direct al zo’n 250 à 300 deelnemers aan de start hebben...”

 

Zondag 19 mei wordt er om 10.30 uur gestart met de 1 kilometer loop in het groen langs de Bornsche Beeklaan. Deze loop is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Om 11.00 uur starten dan de 5 en 10 kilometer (zie routefoto). Deze afstanden voeren deels ook door het buitengebied, nabij de Deurningerweg. “Een mooi parcours, waarin verharde en gravelpaden elkaar voortdurend afwisselen”, voegt Ingrid Prigge toe. Elke deelnemer krijgt na afloop een medaille die ter plekke gratis gegraveerd kan met daarin de naam en tijd. “Leuk voor een volgend jaar, want we willen er echt een terugkerend evenement van maken”, zo klinkt het eensgezind.

 

Inschrijven

Tot en met 15 mei kan er vooraf worden ingeschreven via hardloopkalender.nl. Op de dag zelf kan tot een half uur voor de start nog worden ingeschreven bij het secretariaat dat voor deze gelegenheid in De Veste is ondergebracht. Hier kunnen ook de startnummers worden afgehaald. Deelnemen aan de Kinderloop is gratis; voor de 5 en 10 kilometer bedragen de kosten 5 resp. 7 euro bij voorinschrijving en 7 resp. 9 euro bij na-inschrijving. De start en finish zijn in het Beekpark. (BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Ingrid Prigge, Merijn Tijhuis, Hans Punt en Ruud Weersink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021