Pipa op eigen kracht verder
02-05-2019
PATRICIA VAASSEN: ‘FAILLISSEMENT BY CARLA BRACHT ME IN EEN ACHTBAAN’

Pipa op eigen kracht verder

In januari 2017 opende Carla Mandemaker haar lingeriewinkel in het voormalige pand van Knoef aan de Marktstraat. Begin april, amper twee jaar verder, viel alweer het doek. Extra wrang voor Patricia Vaassen die er met haar Pipa Jewels nauwelijks acht weken eerder bij introk. “Het bracht me in een achtbaan”, zegt ze terugkijkend op de afgelopen maand. Toch zat de 48-jarige energieke ondernemer niet bij de pakken neer. “Dan maar Plan B”, zo vat ze de gebeurtenissen monter samen. Vanaf deze week is haar nieuwe winkel in sieraden en tassen, lingerie én beachwear alweer geopend.

 

Patricia Vaassen had jarenlang een job in het onderwijs en in haar vrije tijd maakte ze sieraden die ze via een eigen webshop verkocht. Totdat Carla Mandemaker bij de eigenaar van het pand, de man van Patricia, aanklopte en het voorstel deed er een andere huurder bij in onder te brengen. Samen zouden ze dan van de fraaie locatie een succes kunnen maken. Van het een kwam het ander en uiteindelijk besloten ze gedrieën dat Patricia met haar sieraden de meest geschikte optie zou zijn. Maar vooraleer ze goed en wel was gesetteld, kwam Carla in de financiële problemen en diende ze haar lingeriewinkel te beëindigen.

 

Slapeloze nachten

‘Wat nu?’ dat was de grote vraag. “Deze mooie plek alleen maar vullen met sieraden en tassen was geen optie”, zegt ze zelfverzekerd. Daar is de ruimte gewoonweg te groot voor. En om nu maar op te geven zit ook niet in mijn bloed. Bovendien was ik ervan overtuigd dat een lingeriezaak in het hogere segment wel degelijk kans van slagen heeft in Borne.” Van het een kwam het ander. Slapeloze nachten en veelvuldig overleg -ook met andere ondernemers- leidden ertoe dat ze besloot op de ingeslagen weg door te gaan. “Maar dan anders”, zegt ze. “Ik wil het graag herkenbaarder maken, een ietwat andere collectie hebben en een tikkeltje de Franse kant op gaan.”

 

In nauwe samenspraak met vertegenwoordigers van enkele merken en haar vriendenkring ontwikkelde zich in no time een nieuwe lijn, waarin ook badkleding een belangrijke trekker moet worden. “Kleurrijk en smaakvol, vrouwelijk en charmant, zeker ook voor de jongere doelgroep, die kant zou het op moeten. En kijk eens wat ik er nu al heb hangen. Mooie merken als Lise charmel en Antigel, heel leuke lingerie en badkleding ook voor jongere meiden. Of Éprise, speciaal voor de grotere maten en Lingadore, prachtige mode in het middensegment.”

 

‘Het kwam gewoon op mijn pad’

Vanaf deze week heeft ze haar winkeldeur weer open. Met een nieuwe inrichting en een volstrekt nieuwe collectie dus. “Het kwam gewoon op mijn pad en dit had ik acht weken geleden ook nog niet durven dromen”, zo klinkt het een beetje verontschuldigend. “Maar het loopt nu eenmaal zoals het loopt en ik heb er enorm veel zin in. De enige consequentie is vooralsnog dat ik mijn webshop maar op een laag pitje zet. Eerst dit in de benen helpen en dan zien we wel weer verder.”

 

Over een goede maand hoopt ze de winkel met een leuke beachparty of iets dergelijks nog officieel te kunnen openen, maar dat is van een latere orde. “Eerst maar eens de bekende puntjes op de i zetten en lekker warmdraaien. Ook de naam Pipa Jewels zal nog van de winkelruit moeten worden verwijderd. Het zat er net acht weken op. Ik ga het kortweg Pipa noemen. Over enkele weken is het Moederdag en natuurlijk is Pipa met haar sieraden en tassen, lingerie en beachwear dan ook een uitgelezen plek voor vaders die hun vrouw nu eens écht willen verrassen”, zo besluit ze lachend. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Sierd — 02 mei 2019
Super wat je in deze korte tijd hebt bereikt en met hindernissen bent gaan omzetten naar werkelijkheid. Een winkel met prachtige producten, artikelen en kleding. Hoop op prachtige jaren voor jou in de toekomst.
Ruben Baartman — 02 mei 2019
Echt een mooie zaak geworden.
Veel succes Patricia!

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen...
14-10-2020

Horeca Borne reageert gelaten

Tot een van de meest opvallende maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge...
14-10-2020

Dorset zet Koeien van Jelle ‘op de kaart’

Enkele maanden geleden kruisten de paden van Jelle Hidma, boer in Twekkelo, en Willem Dankers,...
10-10-2020

Supermarkten hanteren ‘ouderenuurtjes’

De verscherpte coronamaatregelen brengen ook met zich mee dat de supermarkten hun openingstijden...
05-10-2020

Snuffelhoes nu ook met herenmode

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat ’t Snuffelhoes zich vestigde aan De Bleek in...
02-10-2020

Bliss tot komend voorjaar dicht

“Het is niet anders, maar ik moet reëel zijn”, zegt Gerard Schulten, enkele...
30-09-2020