NEO bezegelt degradatie Victoria'28
05-05-2019
RIMPELLOZE ZEGE (0-6) HOUDT ZWARTWITTEN IN DE RACE

NEO bezegelt degradatie Victoria'28

NEO heeft in het vooruit gespeelde duel bij Victoria'28 een rimpelloze 6-0 overwinning behaald. De score had gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen eindigen, maar goed keeperswerk van Justin Juffer, een paar aluminiumtreffers en de nodige onzorgvuldigheid deden de doelpuntenproductie stokken bij een half dozijn.

 

De eerste kleine kans ontstond echter voor de thuisclub via good old en nog steeds razendsnelle Nick ten Cate. Uit een moeilijke hoek schoot hij in het zijnet. Vervolgens was het echter NEO dat de klok sloeg, agressief naar voren spelend en kans op kans creërend. Jochem Stam schoot net naast, een schot van Ron Spoler werd van de lijn gehaald en Twan Weghorst schoot op de lat. Tot een treffer leidde dat in eerste instantie niet.

 

Verdiende voorsprong

NEO bleef echter naarstig op zoek naar de openingsgoal. Na een mooie actie van Max Brunninkhuis werden inzetten van Twan Weghorst en Ron Spoler nog wel gekraakt en kort daarop schoot Mauro Lohuis ook nog rakelings naast, maar na ruim twintig minuten kwam dan eindelijk de meer dan verdiende voorsprong. Een hoekschop van Max Brunninkhuis leek te hard, maar Rick ten Tusscher promoveerde de bal op fenomenale wijze toch tot de 0-1.

 

Na nog een paar kleine kansen voerde Bas Spenkelink de score op naar 0-2. Hij was de meest alerte na een scrimmage die volgde op de zoveelste hoekschop. Spenkelink stond korte tijd later ook aan het eind van een geweldige aanval via Ron Spoler en Pascal van Berkum die de 0-3 voorsprong betekende. Nadat Max Brunninkhuis nog een enorme kans op 0-4 miste werden de kleedkamers opgezocht.

 

NEO, dat Bas Smits, Robin Oude Kamphuis en Bjorn Tijhuis om uiteenlopende redenen miste, ging na rust verder op dezelfde voet. Victoria kreeg nauwelijks gelegenheid fatsoenlijke aanvallen op te bouwen en nadat achtereenvolgens Jochem Stam en Pascal van Berkum op Juffers stuitten en Twan Weghorst's schot op het nippertje gekraakt werd, werd de daaropvolgende hoekschop van Jochem Stam in één keer tot doelpunt gepromoveerd: 0-4.

 

Vlammende schoten

Jan Willem van Holland bracht Stijn Hondeveld, Mats Velner en Wout Lansink in, maar dat had eigenlijk geen invloed op het spelbeeld. Jochem Stam en Twan Weghorst stelden met vlammende schoten Juffers op de proef, Rick ten Tusscher schampte de bal slechts na de mooiste aanval van de avond en Max Brunninkhuis deed een geslaagde imitatie van zijn grote gemiste kans van het eerste bedrijf.

 

Ondanks de matige afwerking in die fase sierde het NEO dat het gedreven bleef spelen en het regende kansen. De ongelukkig spelende Twan Weghorst kreeg nog twee kansen, Mauro Lohuis zag een striemend schot op miraculeuze wijze tot hoekschop verwerkt en Pascal van Berkum kopte daaruit op de lat. Nadat Bob Peterman attent was bij zo ongeveer de enige kans van de thuisclub viel vlak voor tijd de 0-5 toch. Van Berkum had de actie in huis, Rick ten Tusscher bezorgde de bal bij Max Brunninkhuis die simpel binnentikte. De koek was daarmee nog niet helemaal op want in de extra tijd prikte Rick ten Tusscher zijn tweede van de avond binnen, daarmee de eindstand op 0-6 bepalend.

 

Een rimpelloze zege voor NEO dat zondag 12 mei gaat afwachten of WVV'34 voor een stuntje kan gaan zorgen bij Eilermark. Op 19 mei volgt dan om 14.00 uur het thuisduel tegen datzelfde Eilermark en wat zou het mooi zijn als dat duel nog ergens om gaat...

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 05 mei 2019
Het einde is inzicht.
Er kan nog steeds iets moois gebeuren voor dit Neo1.
Wij supporters links van de tribune komen jullie weer aan moedigen!
Nog een paar finales en dan misschien wel .......?

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021