Vakkundig maatwerk aan de Nijstad
05-05-2019
HANTERINK EN TIPTOP KIJKEN UIT NAAR VERANDERINGEN IN DE WINKELSTRAAT

Vakkundig maatwerk aan de Nijstad

Over niet al te lange tijd zal de Nijstad in het centrum van Borne aan de finale beginnen van de transformatie. Veel winkelpuien zijn al vernieuwd en ook de openbare ruimte gaat er anders uitzien. Nodig, vond men, want eigenlijk is het kleine straatje al jaren wat problematisch. Niet gezellig en het wil er maar niet bruisen. Er is veel leegstand en ondernemers komen en gaan. Uitzonderingen op de regel zijn er natuurlijk altijd en dat gaat in dit geval op voor Hanterink Badmode op Maat en TipTop Kledingreparatie. Twee unieke zaken, samen in één winkelpand, die al meer dan tien jaar succesvol zijn in de Nijstad.

 

Zwemkleding voor iedereen

Sonja Wispelweij bestiert Hanterink in Borne. Tien jaar lang als bedrijfsleider, sinds 1 april als eigenaresse. Bij Hanterink wordt badmode op maat gemaakt. Een uitkomst voor vrouwen die te maken krijgen met borstamputatie vanwege kanker of voor mensen met een stoma. “In de loop der jaren is het echter veel breder geworden. Met een badpak op maat slaagt iedereen, of je nu slank, wat voller, klein of juist extra lang bent. Het zijn vaak de kleine details die het verschil maken. Mensen zien het vaak pas als je het laat zien.”

 

De vakkundige blik van Sonja en haar jarenlange ervaring maken dat ook mensen met een niet helemaal perfect lichaam met goedzittende en bovendien mooie zwemkleding naar strand of zwembad kunnen. Dankbaar werk, vindt Sonja. “Vrouwen met borstkanker bijvoorbeeld hebben al zoveel meegemaakt, die gun je gewoon badkleding waarover ze zich geen zorgen hoeven te maken of het allemaal wel blijft zitten. Ik vind het heerlijk als klanten hier blij de deur uitgaan.” Klanten van Hanterink komen uit de hele regio en soms van ver daarbuiten. Opmeten gebeurt in Borne, de confectie vindt plaats in een eigen atelier in Losser.

 

TipTop, de perfectionist

Hanterink is tien jaar geleden ingetrokken bij TipTop Kledingreparatie, dat toen net twee jaar in Borne gevestigd was. Jeffrey Aksu was ooit werkzaam bij een confectieatelier van C&A en gaf daar leiding aan zo’n veertig mensen. Toen de winkelketen, net als vele andere branchegenoten, besloot de confectie te verplaatsen naar lage-loon-landen begon Jeffrey voor zichzelf in Borne.

 

Inmiddels is TipTop een bekend adresje voor verstelwerk, ritsen repareren, gordijnen naaien en nog veel meer. “Ik zit al veertig jaar in het vak en eigenlijk is het nog steeds een grote hobby van me”, zegt hij. “Hij weet gewoon alles en kan alles. Een echte vakman”, zegt buurvrouw Sonja bewonderend en Jeffrey’s vrouw Bessi: “Hij wil het altijd 100 procent goed hebben.” Jeffrey Aksu wordt er zowat verlegen van.

 

TipTop loopt goed. “Veel drukker moet het niet worden, want anders kunnen we het niet meer aan.” Desondanks zijn de Aksu’s onlangs begonnen met wat nieuws: driedelige pakken voor maar 129 euro, van maat 44 tot 56, in tien verschillende kleuren. Voorbeelden prijken sinds een paar dagen in de vitrine voor de winkel.

 

Hoop en bedenkingen

Jeffrey en Sonja hopen dat de opknapbeurt van de Nijstad effect zal hebben. “Het is nu toch wel een beetje een dood straatje en er mag echt wel wat gebeuren.” Ze hopen op meer sfeer en gezelligheid. Bedenkingen of het allemaal gaat lukken hebben ze ook. “De winkelpanden zijn nu allemaal opgeknapt, maar de huren zijn hoog. Of dat veel ondernemers zal trekken?” Hoe dan ook blijven Hanterink en TipTop met plezier aan de Nijstad. “We houden het nog wel een aantal jaren vol, hoor! En als we al moeten verhuizen, dan verhuizen we samen!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Annemarie — 06 mei 2019
Twee prachtige winkels met onwijs hard werkende mensen die hele goede kwaliteit bieden!!

Corona cop ‘controleert’ winkelend publiek

Nu de winkels voorzichtig hun deuren openen, komt er ook weer wat meer beweging in de...
06-03-2021

Dorpsdaalder twee maanden langer geldig

De dorpsdaalder, die in november vorig jaar in Borne werd geïntroduceerd om de lokale...
05-03-2021

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021