BVV Borne pakt koppositie
06-05-2019
1-1 TEGEN VV OLDENZAAL; OP GELIJKE HOOGTE MET RSC EN KOSC

BVV Borne pakt koppositie

BVV Borne heeft te weinig overgehouden aan het treffen met VV Oldenzaal en met een puntendeling de spanning in deze vierde klasse A naar een ongekende hoogte gevoerd. Samen met RSC en KOSC deelt het nu de koppositie; KOSC heeft een wedstrijd minder gespeeld.

 

Voorzichtig

De Bornenaren begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, misschien zelfs te voorzichtig want het hanteerde een te laag baltempo om direct dominant te kunnen zijn. Na een negental minuten kreeg de thuisploeg toch de eerste kans, toen Sven Pieterson alleen voor de doelman opdook, maar Pieterson lepelde de bal van een meter of veertien over de lat. Een minuut later waren het de gasten die van zich deden spreken. De bal werd direct vanaf de doeltrap met het hoofd verlengd, belandde in de zestienmeter en werd door de spits snoeihard op de lat geschoten. De rebound werd tot twee keer toe van de lijn gekopt. Borne ontsnapte op miraculeuze wijze aan een achterstand.

 

Niet voor het eerst dit seizoen grepen de geelzwarten deze dreiging aan tot een waar offensief en het initiatief leek langzaam over te gaan naar de thuisploeg. Toch kon niet voorkomen worden dat VV Oldenzaal in de 28ste minuut op 0-1 kwam door Oude Nijhuis. Er ging helaas wel een overduidelijke buitenspelsituatie aan vooraf. Borne grensrechter Kevin Dobbe vlagde ook en zag tot eigen verbazing en dat van het publiek dat leidsman Hachmang uit Apeldoorn door liet spelen. Vervolgens was het voor Oude Nijhuis een koud kunstje om de bal onder de uitlopende doelman Post te schuiven. In de 29ste minuut had Sven Pieterson al de gelijkmaker op de schoen, maar hij zag zijn poging van zestien meter rakelings langs de kruising suizen.

 

Een ontketend Borne na rust

Na de theepauze een ontketend BVV Borne. De ploeg van Borne trainer Bakker was in alle opzichten beter dan voor rust. Het speelde agressief in positieve zin, verhoogde het baltempo en dwong zichzelf daarmee tot het tonen van initiatief en lef. In de 50ste minuut werd de inzet al beloond. Het was Pieterson die nu wel het net wist te vinden en met een mooie boogbal, die er bij de tweede paal inviel, was de stand weer 1-1.

 

De thuisploeg speelde vervolgens een zeer sterk kwartier en had zich moeten belonen met een treffer. VV Oldenzaal hield moeizaam stand en wist de meeste kansen met kunst en vliegwerk te neutraliseren. In de 64ste minuut werd een voorzet van Stan Prigge ternauwernood tot corner verwerkt. De corner werd na een inzet van Huitink van de doellijn gehaald. Een minuut later ging Prigge alleen op de doelman af, zag zijn schot gekeerd worden en Pieterson kon uit de rebound eveneens het net niet vinden. We schrijven de 77ste minuut en Borne is in een fase beland dat de tijd begint te dringen. Het kwam bij de eerste de beste kans van de gasten ook nog goed weg, toen Borne doelman Post een poging van dichtbij met de voeten wist te keren. Dit was de enige kans van de gasten na de thee.

 

Twee rode kaarten

Borne zette nog eens aan en zocht nadrukkelijk de bevrijdende treffer. In een duel om de bal, tien minuten voor tijd, maakte Stan Prigge zich breed en het spel leek verder te gaan. De leidsman zag echter een slaande beweging en toonde Prigge de rode kaart. Borne met tien man en zelfs dat leek de Bornse dadendrang niet te beïnvloeden.

 

Toen in de 85ste minuut Sander Toebes zijn man omspeelde en daarbij onreglementair binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht, wuifde de leidsman wederom de protesten weg. Dit tot opluchting van de gasten en tot verbazing van neutraal publiek en Borne trainer Bakker. Laatstgenoemde werd op een rode kaart getrakteerd en mocht het slot van dit duel vanaf de tribune volgen. Wie dacht dat daarmee het meeste spektakel wel achter de rug was, kwam bedrogen uit want in de 88ste minuut miste Borne speler Huitink een dot van een kans. Voor een leeg doel wist hij de voorzet van Mart Kosterink niet binnen te lopen.

 

Komende zondag gaat BVV Borne op bezoek bij hekkensluiter VV Hengelo. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020