Koninklijke Erepenning voor NEO
09-05-2019
100-JARIG BESTAAN BEKROOND MET LOFBETUIGINGEN EN CADEAUS

Koninklijke Erepenning voor NEO

Tijdens een feestelijke bijeenkomst donderdagavond in het clubhuis werd het 100-jarige NEO geëerd met de Koninklijke Erepenning. De penning is een symbool dat het respect en de waardering van de Koning uitspreekt voor de bijzondere verdiensten van de club en werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Gerard van den Hengel. Ook de KNVB, de BLOS van de gemeente Borne, FC Twente en buurman BVV Borne lieten zich niet onbetuigd en overlaadden de jubilaris met complimenten en cadeaus.

 

‘Trots en blij’

In zijn openingswoord ging voorzitter Harrie Besselink, uitvoerig in op de ontwikkelingen van de club. ‘We hebben veel meegemaakt”, zo zei hij “en tegenspoed is de beste leerschool gebleken. Het gaat goed met NEO, we tellen ruim 450 vrijwilligers en 1.500 leden. Talrijke initiatieven hebben inmiddels navolging gevonden. In het bijzonder noem ik het G-voetbal, ons paradepaardje, dat wij stelselmatig Speciaal Voetbal noemen. Iedereen is welkom bij de club, ongeacht de komaf of statuur. Ik ben trots en blij de voorzitter van deze club te kunnen zijn.”

 

Maar daarna was het toch echt de beurt aan de burgervader, die vertelde sinds zijn komst naar Borne al veel van voetbal geleerd te hebben. “Zwartwit bloed stroomt door de aderen in deze gemeente en ik proef een enorme maatschappelijke betrokkenheid. Respect en sportiviteit staan hoog in het vaandel. En het is mede daarom, dat ik namens de Koning deze bijzondere Koninklijke Erepenning mag overhandigen.”

 

‘De club staat er fantastisch op bij de bond’

Hierna was het de beurt aan Joop van der Kolk, lid van het districtscollege van de KNVB-district Oost (foto hiernaast). Hij speelde een thuiswedstijd, want ook is hij nauw betrokken bij NEO-promoting en hij kon het jubilerende bestuur melden dat deze bijzondere tak binnen de club de kosten voor de grote jubileum-jeugddag, komende zaterdag, voor haar rekening zal nemen. “Maar ook wil ik nadrukkelijk de felicitaties overbrengen van de KNVB. “De club staat er fantastisch op binnen de bond”, wist Van der Kolk te melden, waarna hij een grote oranje bondsvlag mocht overhandigen.

 

FC Twente

Kick van der Vall en Eddy Achterberg, oud-spelers van FC Twente, boden even later een ingelijst Twenteshirt aan, dat voor deze gelegenheid was bedrukt met ‘100 jaar NEO’. Ook Bert Bosman, voorzitter van BVV Borne had veel lovende woorden voor de jubilerende club, met zo af en toe een kritische noot. “We zijn naaste buren, kunnen het goed met elkaar vinden, al hebben we weleens mot. In de afgelopen honderd jaar hebben beide clubs slechts 18 competities tegenover gestaan en hoe mooi zou het zijn dit volgend seizoen opnieuw te kunnen doen… Maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat BVV Borne promoveert en NEO dus niet”, zo klonk het gekscherend.

 

Gelden voor renovatie

Popke ten Hoor kon namens de BLOS, de sporttak binnen de gemeente, melden dat er net twee dagen geleden een akkoord is gekomen om een forse gemeentelijke bijdrage te leveren aan de renovatie van het NEO-complex. “Ik kom op 160.000 euro”, aldus Ten Hoor, waarna hij een opsomming gaf van de diverse onderdelen waaraan het geld besteed kan worden. Zo noemde hij het aanbrengen van een nieuwe toplaag op een van de velden, enkele nieuwe lichtmasten, hekwerken en wedstrijddoelen.

 

In zijn slotwoord zei Harrie Besselink bijzonder verguld te zijn met alle mooie woorden en bijzondere cadeaus. “We zullen er alles aan doen erepenning-waardig te blijven.” Al duurt dat voor de voorzitter nog maar enkele maanden, want dan zal hij de voorzittershamer na bijna zeven jaar overdragen. En als het aan het bestuur ligt, wordt dat Edwin Zeevalkink. Maar daarover beslist uiteindelijk de ledenvergadering. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020