07-11-2019
Vrouwen in de Kunst - start

NOV

07

19.00 Vrouwen in de Kunst - start


Is het u wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld?

Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die niet alleen de taak als muze bekleedde maar zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen.

Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt “vrouwenkunst” van “mannenkunst” en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor ?

Tijdens deze cursus gaat docent, kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis in op deze en andere vragen, en laat zij in vijf lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de Middeleeuwen tot het heden zien.

Data lessen:
7-14-21-28 november 2019
De vijfde les bestaat uit een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe (mogelijk een andere locatie), de datum zal in overleg met de cursisten nader bepaald worden.

Kosten:
De kosten bedragen 85 euro voor museumkaarthouders of 95 euro zonder museumkaart, inclusief documentatie, afbeeldingen en koffie/thee.

Docent: Miranda Nieuwenhuis.

Tijd: 19.00-21.30 uur
Inclusief kopje koffie/thee.
Podium 1e etage boven de bibliotheek in Kulturhus Borne.

AANMELDEN kan direct bij de docent!
Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Nieuwenhuis: mirandanieuwenhuis@live.nl

 

Informatie

18+
Op donderdag van 19:00-21:30 uur
Kosten: € 95,00 zonder museumkaart (€85,00 met museumkaart)
Duur: 5 lessen
Locatie: Podium 1e etage boven de bieb
Docent: Miranda Nieuwenhuis
Start: 7 november 2019

 

terug naar agenda