Mats Wieffer Talent van het jaar
10-05-2019
VRIENDENKRING FC TWENTE EERT BORNENAAR MET BIJZONDERE AWARD

Mats Wieffer Talent van het jaar

Op 6 augustus vorig jaar zette Mats Wieffer zijn handtekening onder een tweejarig contract bij FC Twente. Amper drie maanden later maakte hij zijn debuut in het eerste, tijdens de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Noordwijk. Nu zijn eerste seizoen erop zit, honoreert De Vriendenkring FC Twente de jonge speler met de Award Talent van het jaar. “Gewoon omdat ‘ie hartstikke goed is en wij in hem hét absolute talent zien”, aldus een trotse Lucas Fransen, voorzitter van de Vriendenkring, vrijdagmiddag tijdens de overhandiging in huize Wieffer.

 

Frenkie de Jong

Mats zelf is er nog een beetje beduusd van. “Dit zag ik niet aankomen”, zegt hij. ‘Ik heb wel een prima seizoen gehad, twee invalbeurten in het eerste gemaakt en voor de rest goede wedstrijden gespeeld in de Beloften. Maar om dan al na één seizoen te worden uitgeroepen tot Talent van het jaar… het is wel hartstikke mooi natuurlijk.” Fransen en zijn kompaan Jacques Hendriksen, oud-penningmeester van de Vriendenkring en tevens erelid, zijn echter overduidelijk: “Mats houdt van voetballen, hij straalt plezier uit en - maar dat is een gevaarlijke uitspraak - hij doet ons denken aan Frenkie de Jong van Ajax.”

 

De Award van de Vriendenkring wordt niet jaarlijks uitgereikt, maar alleen bij bijzondere gebeurtenissen. En die waren er dit jaar. Zo kreeg Wout Brama de oeuvre Award, omdat hij de onmisbare schakel bleek in de terugkeer naar de eredivisie, terwijl keeper Joël Drommel als meest stabiele factor van het elftal werd gehonoreerd met de Award Speler van het jaar. Een mooi rijtje dus, waarin Mats Wieffer volgens beide voetbalkenners absoluut thuishoort.

 

Veel speculaties

Een vooruitblik naar het nieuwe seizoen, dat medio volgende maand alweer start met de eerste voorbereidingen, levert veel speculaties en nog meer wensen op. Fransen bijvoorbeeld hoopt dat onder een nieuwe trainer ook goed naar de jeugd wordt gekeken. “Daar heeft Pusic het afgelopen seizoen weinig tot niets aan gedaan, terwijl er genoeg momenten waren om de jeugd in te passen. ‘Waarom Mats niet?’ hebben we regelmatig geroepen.” Mats Wieffer houdt zich even diplomatiek op de vlakte. “Daar kan ik moeilijk over oordelen, want daar heb ik de trainer te weinig voor meegemaakt”, klinkt het verontschuldigend. “Wel hoop ik het komende seizoen zoveel mogelijk te spelen, en natuurlijk ook in het eerste.”

 

Datzelfde spel ontrolt zich als de speculaties over een nieuwe trainer ter tafel komen. “Je hoort veel namen, waaronder die van Fred Rutten. Maar die zal het dus wel niet worden”, aldus de voorzitter. ”Ik hoop dat het Ron Jans wordt, dat zou een hele goeie voor FC Twente zijn.” Ook hier laat Mats Wieffer zich niet verleiden tot uitspraken. “Ik heb me er nog niet zo in verdiept. Als ik maar aan spelen toekom, dat is voor nu het belangrijkste.”

 

Fransen ten slotte: “Laten we hopen dat deze Award daaraan bijdraagt. Bij de Beloften is Mats een dragende speler en laat hij voortdurend zien de potentie te hebben om het eerste te bereiken. Met deze prijs willen we hem aanmoedigen en FC Twente tegelijkertijd op het hart drukken dat we vol moeten inzetten op de kansen van talenten uit onze eigen opleiding. Talenten zoals Mats.” (BM)

 

Op de foto boven van links naar rechts: Lucas Fransen, Mats Wieffer en Jacques Hendriksen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020