BVV Borne wint van HVV Hengelo
13-05-2019
GEELZWARTEN KUNNEN KOMENDE ZONDAG AL KAMPIOEN WORDEN

BVV Borne wint van HVV Hengelo

BVV Borne heeft met 4-2 gewonnen van HVV Hengelo en mag daar gezien het vertoonde spel zeer tevreden mee zijn. De Bornenaren lieten bij vlagen zien waarom ze bovenaan staan, maar over de gehele wedstrijd gezien was het baltempo veel te laag waardoor HVV Hengelo, zonder groots te spelen, eenvoudig overeind bleef. Bij de eerste de beste aanval van de gasten was het wel direct raak en wie anders dan Sven Pieterson was de maker van de openingstreffer. Pieterson werd de diepte ingestuurd, omspeelde de doelman, belandde nagenoeg op de achterlijn, maar wist toch vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen te schieten.

 

Wederom Pieterson

Hengelo leek niet van slag en bleef geloven in een stunt. In de 21ste minuut had het de gelijkmaker op de schoen, maar er werd slechts de paal geraakt. Vanuit de rebound counterde Borne naar de 0-2 en wederom was het Pieterson die wist te scoren. Wie dacht dat de Bornenaren na deze treffer wel even verder zouden uitlopen kwam bedrogen uit. Borne grossierde in de fase na het doelpunt in slordigheden, was onzorgvuldig en zocht te snel de eindpass. De gastheren hadden veruit het meeste balbezit, werkten hard en werden in de 38ste minuut terecht beloond met de aansluitingstreffer. Het was Peters die Borns balverlies doeltreffend afstrafte en de 1-2 op het scorebord bracht.

 

Na rust moest het zeker anders, want duur puntverlies hing wel degelijk in de lucht. Borne had het ook in de fase na de pauze weer lastig, maar wanneer het baltempo eens verhoogd werd zag je ook wel dat dit team toch aardig kan voetballen. Na een afgekeurd doelpunt van de thuisploeg, vanwege buitenspel, zette Borne even aan. Het wist via de rechterflank door te komen en kon slechts met een overtreding tot stoppen worden gebracht. Danny van Laar achter de bal en de prima voorzet werd door Laurens Huitink onberispelijk hard binnen gekopt. Met dit doelpunt werdde marge weer op twee gebracht en Borne kon na de 1-3 weer iets rustiger ademhalen.

 

Een tandje bij

Het viel HVV Hengelo te prijzen dat het bleef strijden voor haar kansen, want in de 73ste minuut kreeg het wederom een kans op een presenteerblaadje aangereikt door de gasten. Nu werd de bal nog jammerlijk, voor open doel naast geschoten, maar zes minuten later was het wel raak. Het was opnieuw Peters die wist te scoren en de stand op 2-3 bracht. De Bornse bank zal er het zijne van gedacht hebben en opnieuw lag puntverlies op de loer. Gelukkig weten de geelzwarten altijd een tandje bij te schakelen in moeilijke omstandigheden en ook nu was dat het geval. Borne speelde de slotfase prima, liet de bal goed rondgaan en was alert bij balverlies en in de 88ste minuut wist Sander Toebes de voorzet van Mart Kosterink tegen de touwen te koppen en de 2-4 was daarmee een feit.

 

Borne blijft alles in eigen hand houden en zal zich gesteund voelen door de vaste aanhang. Een eervolle vermelding is er voor Danny Hartkamp, die op het allerlaatste moment aanschoof en Martijn Hofman verving. Nogmaals een bevestiging dat het bij de Bornenaren wel goed zit. Door de gunstige resultaten bij de overige titelkandidaten lijkt Borne de titelkansen te hebben vergroot, maar ook SV Delden is nog volop in de race.

 

Komende zondag treffen ze elkaar op sportpark ‘De Mors’. De kraker begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020