Bornsche Maten Loop telt 400 winnaars
19-05-2019
GEWELDIGE PREMIÈRE VOOR ZONOVERGOTEN HARDLOOPFEEST

Bornsche Maten Loop telt 400 winnaars

Vooraf waren de verwachtingen al hoog. Maar toen het zondagmorgen even voor half elf ècht zover was, kon de prille organisatie van de splinternieuwe Bornsche Maten Loop haar geluk toch niet op. Zo’n vierhonderd deelnemers hadden zich tot op het laatste moment aangemeld, en dat waren er ruim honderd meer dan waar in de stoutste dromen op werd gerekend. Onder een stralende (en warme) zon legden ze de één, vijf of tien kilometer af, aangemoedigd door de in groten getale meegekomen supporters en belangstellenden.

 

Tranen met tuiten

De aftrap werd gemaakt met de kinderen die een rondje van één kilometer moesten lopen. En dat betekende een enorm gedrang bij de startstreep waar zo’n 70 kinderen allemaal haantje de voorste wilden zijn. Een enkeling kwam dan ook na enkele meters al ten val. Een geschaafde knie en tranen met tuiten waren het gevolg. Gelukkig waren er papa’s en mama’s in overvloede die het eerste leed verzachtten. Bij de jongens was het Quido Damhof uit Borne die als eerste over de meet kwam, bij de meisjes Isa Folbert uit Vriezenveen.

 

Daarna was het de beurt aan de mannen en vrouwen van de vijf en tien kilometer. Ze vochten allen een verbeten strijd. Tegen elkaar, maar ook en vooral tegen zichzelf. In sommige gevallen was de pijn van de gezichten af te lezen, maar als eenmaal de finishstreep naderde, maakten de grimassen toch al snel plaats voor een brede glimlach en een trotse blik waarin ‘dat heb ik toch maar even mooi geflikt’ was af te lezen. Eenmaal gefinisht kregen ze allemaal een medaille omgehangen die vervolgens naar wens met naam en eindtijd kon worden gegraveerd.

 

Mulle grindpaden

Winnaar bij de mannen op de tien kilometer werd Nick Zwienenberg uit Nijverdal (foto in de tekst). Hij noteerde een tijd van 34:16 en kon na afloop niet anders dan tevreden zijn. “Het is een mooi parcours, soms ook best wat pittig door enkele mulle grindpaden, maar dat hoort er nu eenmaal bij.” Grootste tegenstander was voor hem de warmte. “Daar had ik niet zo op gerekend. En ook de organisatie blijkbaar niet, want het was jammer dat er onderweg niet in drinken was voorzien. Maar voor de rest… super!”

 

Eenzelfde geluid liet Merijn Tijhuis, een van de organisatoren, optekenen. “Als ik het nu overzie is dit een geweldig mooi evenement geworden met louter winnaars. Met veel meer deelnemers dan we durfden dromen, met stralend weer en gelukkig geen noemenswaardige incidenten. De deelnemers kwamen niet alleen uit deze wijk, maar ook uit omliggende plaatsen en dat betekent dat we deze nieuwe loop direct goed op de kaart hebben gezet.” Op de vraag of er volgend jaar een vervolg zal komen, klinkt het stellige antwoord: “Ja hoor, 100 procent zeker!” (DdG/BM)

 

Alle uitslagen en tijden zijn te vinden op hardloopkalender.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Bornsche Maten Loop 2019


    BZSV en PW delen de punten

    PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
    18-03-2024

    Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

    Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
    18-03-2024

    NEO verliest nipt van DOS’37

    Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
    17-03-2024

    Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

    Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
    15-03-2024

    BZSV blijft met lege handen achter

    Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
    11-03-2024

    Apollo 8 op koers naar kampioenschap

    Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
    11-03-2024