ZV door naar nacompetitie
19-05-2019
1-1 THUIS TEGEN HVV HENGELO; GASTEN DEGRADEREN NAAR VIJFDE KLASSE

ZV door naar nacompetitie

Zenderen Vooruit begon goed aan de wedstrijd en creëerde zich al snel mogelijkheden en één grote kans. Ramon van Os kon in de 16 meter vrij koppen, maar zijn inzet belandde op de paal. De eerste twintig minuten had ZV de overhand en kon Hengelo alleen maar verdedigen en de ballen uit de eigen 16 meter wegwerken. Halverwege de eerste helft zakte ZV steeds verder weg. Het tempo lag veel te laag, middenvelders waren voortdurend te laat en tweede ballen waren steeds vaker een prooi voor de gasten.

 

Het spel werd onnauwkeurig en rommelig en het wachten was op een afstraffing. Die kwam er vlak voor rust toen een speler de bal in de 16 meter kon binnentikken: 0-1. Met deze stand bleef er hoop voor Hengelo en was ZV niet zeker van het halen van de nacompetitie. In de tweede helft startte ZV wat energieker en probeerde met inzet de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Hengelo hing achterover en loerde op de lange bal en de daarbij behorende counter. Zonder grote kansen te creëren kwam ZV steeds dichter bij het Hengelose doel. In de 58e minuut speelde Hemmo Mulder zich vrij en besloot van buiten de 16 meter op doel te schieten. De bal leek houdbaar voor de Hengelose doelman, maar een stuit vlak voor hem zorgde ervoor dat de bal over de vallende doelman in het doel verdween: 1-1.

 

Aanvallen met de handrem erop

Coach Ottenhof wisselde Jeffrey Slamp voor Freek Vlaskamp en niet veel later Jordy Oude Vrielink voor Bart Beld en ZV ging op zoek naar de 2-1. Dit deed het enigszins met de spreekwoordelijke handrem erop. Er ontstond namelijk ruimte in de achterste linie van Hengelo, omdat de Hengeloërs steeds opportunistischer op zoek gingen naar de voor hen broodnodige voorsprong. Hier werd onvoldoende gebruik van gemaakt door de voorwaartsen van ZV en zo hield het Hengelo in leven. Zo’n tien minuten voor tijd leek Hengelo weer op voorsprong te komen, maar buitenspel zorgde ervoor dat de treffer geannuleerd werd. Dit tot ongenoegen van de spelers en staf van Hengelo. De irritatie deed de ploeg uit Hengelo geen goed en het leek het moment voor ZV om definitief toe te slaan.

 

Kansen kwamen er voor Ramon van Os, Robin Sonder en Teun Besselink, maar nu stond de Hengelose doelman zijn mannetje. Hengelo probeerde met een slotoffensief nog wat te forceren, kreeg een aantal kopkansen, maar kwam niet meer tot scoren. De 1-1 bleef op het bord en zo viel het doek voor de gasten uit Hengelo en behaalde ZV ternauwernood het noodzakelijke punt.

 

Komende zondag gaat ZV op bezoek bij Vasse, de huidige nummer elf. Beide ploegen gaan uitmaken wie er 11e en 12e wordt, hetgeen bepalend is voor wie de tegenstander wordt in de nacompetitie.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024