NEO wint met 5-3 van Epe
02-06-2019
EERSTE HORDE IN NACOMPETITIE SUCCESVOL GENOMEN

NEO wint met 5-3 van Epe

Onder tropische temperaturen heeft NEO de eerste wedstrijd van de nacompetitie gewonnen. Dat was terecht ondanks het feit dat de mannen van Van Holland de Epenaren met name voor rust in leven hielden.

 

Van meet af aan was de situatie helder: NEO wilde het spel maken en Epe wachtte op mogelijkheden snel om te schakelen. Al binnen tien minuten beloonde NEO zich voor de aanvallende spelopvatting. Max Brunninkhuis speelde Ron Spoler aan die zijn tegenstander met een fraaie actie zijn hielen liet zien, opstoomde richting de achterlijn en Jochem Stam in staat stelde de 1-0 binnen te tikken. Lang kon NEO echter niet van de voorsprong genieten. Terwijl Robin Oude Kamphuis zittend zijn schoeisel op orde moest brengen verzuimde NEO heel naïef de bal richting het crematorium te rossen en leverde de bal zomaar in bij Epe dat vervolgens na een simpele dieptepass Koen Logen met een strak en fraai diagonaal schot de 1-1 binnen zag schieten.

 

Geweldige solo

NEO kon overnieuw beginnen en deed dat met verve. Met veel lopende mensen werd de Epe-verdediging regelmatig uit positie gespeeld en het was dan ook opvallend dat de 2-1 niet ontstond na een vloeiende aanval, maar na een fout bij uitverdedigen van Epe. Twan Weghorst stoorde goed, kwam in balbezit en zijn simpele breedtepass werd door Max Brunninkhuis koelbloedig verzilverd.

 

Een paar minuten later werd de marge verdubbeld. Mauro Lohuis had een geweldige solo in petto die werd overgenomen door Twan Weghorst die vervolgens door het midden keeper Van Schoonhoven kansloos liet: 3-1. Rick ten Tusscher en Ron Spoler hadden zichzelf eigenlijk moeten belonen door na geweldige aanvallen alleen voor Van Schoonhoven op te duiken, maar de goalie kwam als overwinnaar uit de strijd. Ook Jochem Stam moest zijn meerdere erkennen in de Eper sluitpost omdat zijn lob te kort bleek.

 

Epe creëerde voor de onderbreking nog twee kansen. Bij de eerste werd de bal mooi teruggelegd naar de rand van de 16 meter, maar Bob Peterman ranselde de strak ingeschoten bal uit zijn doel. De tweede kans was eigenlijk een presentje van de arbitrage. Rick ten Tusscher ging een fair kopduel aan maar zijn Eper opponent zeeg ter aarde. Dat leek de reden dat de arbiter floot voor een vrije trap die wel op schitterende wijze door alweer Koen Logen in de kruising werd gedeponeerd. Ruststand derhalve 3-2 en dat was vanuit NEO-perspectief echt te weinig.

 

Na de pauze was er nog maar nauwelijks een minuut gespeeld of Epe raakte de lat boven Bob Peterman al. Een voorbode voor wat zou komen? De ploeg van trainer Martijn de Haas speelde meer naar voren dan voor de pauze en kreeg ook wel degelijk kansen. Maar niet nadat NEO via Twan Weghorst en na een scrimmage na een hoekschop ook bijna succesvol was.

 

Lucky goal

Epe werd drie keer gevaarlijk in het eerste kwartier. Na slordig balverlies schoot men rakelings over, de ingevallen topscorer Stefan Lokhorst schoot bij zijn eerste balcontact in het zijnet, nadat hij Bob Peterman kon omspelen na een te korte terugspeelbal en tot slot moest dezelfde Peterman alles riskeren om een dieptepass te neutraliseren. Nadat Sean Niemeijer de moegestreden en niet helemaal fitte Rick ten Tusscher was komen vervangen kwam NEO via een lucky goal op 4-1. Niemeijer kwam aan de zijlijn door goed te jagen in balbezit, stoomde op naar de achterlijn en zijn voorzet werd door een Epe-verdediger ongelukkig van richting veranderd zodat van Schoonhoven kansloos was.

 

Een minuut later werd het duel eigenlijk beslist. Max Brunninkhuis pikte een foute pass op, kon zo doorlopen naar het Epe-doel en drukte beheerst af: 5-2. Ook die stand bleef maar kort op het scorebord want Lars Krijgsman ontsnapte korte tijd later aan de NEO-verdediging en scoorde de 5-3.

Bas Spenkelink en Wout Deterd kwamen in de ploeg voor Twan Weghorst en Ron Spoler en Epe ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Weer werd de lat boven Bob Peterman geraakt en in de absolute slotfase werd een bal tot twee keer toe van de lijn gehaald. Aan de andere kant trof Jochem Stam nog bijna doel uit een vrije trap en schoot Bas Spenkelink rakelings over. Na een ruime blessuretijd vond de rustig leidende referee Reijbroek het welletjes en had NEO de eerste horde richting de tweede klasse genomen.

 

Tweede pinksterdag thuis tegen De Tukkers

Maandag 10 juni, Tweede pinksterdag, komt een tegenstander van formaat naar 't Wooldrik. Het sterke en al maanden ongeslagen De Tukkers. In beide duels in de competitie waren de ploegen goed tegen elkaar opgewassen, zodat het ongetwijfeld een boeiende ontmoeting zal gaan worden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 02 jun 2019
Nou zijn de Tukkers aan de beurt!
Op naar de finale.
Ik zie iets moois gebeuren.
Supporters links van de tribune komen jullie weer aan moedigen.

Lynn Kosterink weer bij Borhave

In de selectie van Borhave zal komend seizoen een oude bekende terugkeren. Lynn Kosterink, kind...
07-04-2020

Meinders en Knijff naar Apollo 8

Eredivisionist Apollo 8 heeft zich opnieuw versterkt. Na Marije ten Brinke zijn het nu...
06-04-2020

Spelerswisselingen bij Apollo 8

Apollo 8 is, na het stilleggen van de competitie, alweer gestart met de samenstelling van de...
03-04-2020

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020