Mark Spenkelink stopt bij BZSV
10-06-2019
TRAINER/COACH WEET NIET OF HIJ VOLGEND JAAR NOG KEEPER IS BIJ GO AHEAD EAGLES

Mark Spenkelink stopt bij BZSV

Mark Spenkelink heeft besloten na één jaar te stoppen als trainer/coach bij BZSV. “Ik weet nog niet of ik voor Go Ahead speel in het nieuwe seizoen en waar ik dus het komende jaar zal keepen. Daarom wil ik BZSV nu al duidelijkheid geven, zodat ze naar iemand anders kunnen uitkijken”, aldus Spenkelink.

 

Toch kijkt hij met een goed gevoel op het afgelopen seizoen terug. “Het was zeer leerzaam. Ik groeide steeds meer naar het trainer/coach zijn toe. Ik vond het leuk om onderdeel te zijn van dit elftal. Als profvoetballer sta je dagelijks met talenten te spelen. Jongens die het beste uit zichzelf willen halen. Ik vond het leuk om te merken hoe deze jongens op hun eigen manier met hun sport bezig zijn. Gaandeweg ontdekte ik steeds meer spanning bij mezelf op wedstrijddagen omdat ik ook zeker potentie zag. Ik wilde dat potentieel graag groter laten worden”

 

Tactisch heeft Spenkelink zijn steentje kunnen bijdragen. De samenwerking tussen hem en Aart-Jan Quak werd steeds sterker. “De laatste wedstrijd voor de winterstop was dramatisch. We zijn als trainers bij elkaar gaan zitten en hebben in een vijf uur durende sessie een ander spelconcept bedacht. Het is dan geweldig om te zien dat het werkt. We hebben toen onze beste wedstrijden gespeeld. Daar ben ik best trots op.”

 

Calimero houding

De donderdagavondtrainingen nam hij vaak op zich. Spenkelink heeft ervan genoten dat hij zijn profinzichten heeft kunnen inzetten voor BZSV. Desondanks vindt hij het jammer dat er bij BZSV nog een soort Calimero houding is. Regelmatig heeft hij ervaren dat het geloof in eigen kunnen wegebde of dat er gezegd werd ‘wij zijn maar BZSV we zullen altijd laag blijven spelen’. Hij vond het weleens moeilijk om daar mee om te gaan, omdat hij zelf altijd denkt aan groeien en het beste eruit halen. Spenkelink: “Een voorbeeld waar ik dan anders over denk: de vrijdag voor onze laatste wedstrijd in 2018 werd er een activiteit gehouden, waaraan het eerste ook deelnam. Een soort speurtocht. Ik denk dan: geen handig moment om dat te doen als het eerste nog moet voetballen.”

 

Toch is hij tevreden over het seizoen. “Jammer dat we de laatste periode niet hebben gewonnen. Maar het feit dat we als BZSV weer serieus ergens om speelden, is al een mooie stap. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Het komt niet vaak voor dat een trainer jonger is dan bijna alle spelers uit het team. Desondanks werd ik meteen opgenomen en iedereen was vriendelijk. Ik vind het een kleurrijke club. Bij andere clubs zie je wel eens het verschil tussen geleerden en niet zo geleerden. Bij BZSV speelt dat helemaal niet. Dat is mooi om te zien en te ervaren. Ik heb ook gemerkt dat veel mensen zich voor de club inzetten.”

 

‘Achilles Enschede was prachtig’

Terugkijkend op de mooiste momenten van het afgelopen seizoen zegt hij: “Ik heb meerdere mooie momenten, maar de 3-3 bij Achilles Enschede was prachtig. Daar zat alles in. We stonden in de rust met 3-0 achter. We hebben het toen tactisch helemaal omgegooid en besloten er vol voor te gaan. Vanaf het begin kletsten we erop. We liepen in en dan die bevrijdende 3-3. Dat was geweldig. Dat maakt voetbal zo mooi. Het is een geweldig gevoel dat opeens alles in elkaar voelt en gaat werken. Ik dank BZSV, en in het bijzonder Aart-Jan Quak, voor het vertrouwen en de mogelijkheid die ik heb gehad om ervaring op te doen bij een eerste elftal.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024