Trios strijdt tegen de elementen
10-06-2019
VIERMANSCHAP EINDIGT IN WEERT ALS ZEVENTIENDE

Trios strijdt tegen de elementen

Afgelopen zaterdag was het triathlonteam van TV Trios present op de tweede wedstrijd van de derde divisie in de Stadstriathlon van Weert. De weersomstandigheden met storm, regen en een frisse temperatuur maakten er een heroïsche wedstrijd van. Dinant Krijgsman, Richard Vloedbeld, Henk Passies en Bart de Lange vormden de sterkst mogelijk opstelling van Trios op deze dag.

 

Schuimkoppen op het water

De start is om 11.15 uur op het zandstrand van het Blauwe Meer in Weert. Hoewel de naam van het meertje heel liefelijk klinkt, verraden de schuimkoppen op het water de ware aard. Er gaan 80 mannen van 20 teams uit de derde divisie Noord tegelijk van start vanaf het zandstrandje, een zogenaamde massastart. De zwemafstand is 750 meter, eerst tegen de wind in en dan weer terug. Voor Dinant is zwemmen zijn sterkste onderdeel, toch heeft hij last van de golfslag. “Op de heenweg maakten de golven het zwemmen lastig en kon ik niet lekker in mijn slag komen", zegt hij. Toch komt Dinant als eerste Triosser uit het water en kan hij met een eerste groep aan het fietsen beginnen. Richard en Bart komen daar een klein minuutje achteraan. Voor Henk is zwemmen het lastigste onderdeel: "Telkens als je adem wilt halen komt er weer een golf in je gezicht. Ik wist niet dat van de wind af zwemmen zo zwaar was.”

 

De bus gemist

Het is een stayerwedstrijd, wat inhoudt dat je achter elkaar aan mag fietsen. In een groep kun je een hogere snelheid ontwikkelen dan in je eentje. Het parcours bestaat uit twee rondes van 10 km, langs de Zuid-Willemsvaart en door het centrum van Weert. Eerst met de wind in de rug en dan vol tegen de wind in. Dinant kan in een sterke groep aansluiten en hoeft maar minimaal kopwerk te verrichten. Voor Richard is fietsen het sterkste onderdeel. Hij zegt: “Ik had het geluk dat ik in een groep terecht kwam met een goede samenwerking, daardoor konden wij een topsnelheid halen.” Bart kan ook in een groep aansluiten, maar moet later lossen toch omdat het hem toch te hard ging en hij nog energie voor het hardlopen wil bewaren. Henk komt als een van de laatsten uit het water en kan niet meer aansluiten bij een groep. Hij heeft ‘de bus gemist’ en moet de hele afstand in z’n eentje afleggen.

 

Wasknijper in de schoen

Het hardlooponderdeel bestaat uit twee ronden van 2,5 km door het centrum van Weert. Hoewel het nog steeds hard waait, hebben de triathleten hier het minste last van de wind. Dinant begint als eerste Triosser aan het laatste onderdeel. Hij heeft krachten gespaard bij het fietsen. Hardlopen is zijn zwakste onderdeel en hij moet de schade zoveel mogelijk beperken. Dat lukt hem aardig, maar hij kan niet voorkomen dat Richard hem inhaalt. Richard: “Na de wissel zag ik Dinant op 500 meter afstand lopen, die kon ik na een halve ronde bijhalen, daarna voluit naar de finish.” Bart heeft het lastig tijdens het lopen: “Het leek net of ik een steentje in mijn schoen had.” Dat 'steentje' bleek trouwens later een wasknijper te zijn… Henk begint met veel achterstand aan zijn sterkste onderdeel en klimt daardoor nog enkele plaatsen.

 

Een plaatsje gezakt

Als de storm is overgewaaid en alle uitslagen bekend zijn, blijkt dat Trios als 17de is geëindigd. In de tussenstand van de derde divisie Noord is een plek ingeleverd en staat Trios ook 17de. De volgende wedstrijd is 22 juni in Rotterdam.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021