NEO naar finale nacompetitie
10-06-2019
OVERWINNING OP DE TUKKERS OP ZONDAG MET ZWARTE RAND

NEO naar finale nacompetitie

Hoe ga je als spelers en begeleiding om met de mededeling dat de moeder van je aanvoerder (en trouwe NEO-supporter) in de nacht voorafgaand aan de speeldag is overleden?

In overleg met Robin Oude Kamphuis werd de beslissing genomen om het duel tegen de Tukkers 'gewoon' te spelen. NEO droeg rouwbanden en de wedstrijd werd begonnen met een prachtige minuut stilte. NEO steunde zijn aanvoerder gedurende 90 minuten door een enorm gedreven wedstrijd te spelen die uiteindelijk in een verdiende 5-2 overwinning eindigde. De finale om een plek in de tweede klasse is daarmee bereikt!

 

Slordige eerste helft

Al na ruim een minuut leek NEO een nog verdrietiger dag tegemoet te gaan, want Jelle Hulskotte profiteerde van een net te korte terugspeelbal en de bal rolde tergend langzaam binnen via de paal: 0-1.

NEO bleef niet bij de pakken neerzitten en binnen een paar minuten was de stand weer in evenwicht. De sterk spelende Ron Spoler was zijn tegenstander te slim af, gaf een voorzet op maat voor Twan Weghorst die wel raad wist met deze hapklare brok en de 1-1 feilloos binnenkopte.

 

Nadat Tymo Schär van dichtbij hoog overschoot ontwikkelde zich een redelijk slordige eerste helft met wat meer mogelijkheden voor NEO terwijl de Tukkers niet in staat bleek het Bob Peterman echt moeilijk te maken. De mooiste kans was voor Ron Spoler, die na een afgeslagen hoekschop Rens Davina noopte tot een fraaie redding.

 

Op slag van rust kwam NEO toch op voorsprong. Max Brunninkhuis passte op Twan Weghorst die vanuit de draai op Davina schoot. Rick ten Tusscher loopt altijd mee, dus nu ook en hij kon de terugspringende bal binnentikken. 2-1 op een wel heel lekker moment.

 

In de pauze was er een mooie ereronde voor het team van NEO Passend Voetbal dat zaterdag een toernooi bij Ajax gewonnen had.

 

NEO voortdurend bovenliggende partij

Na de pauze werd een feller en aanvallender de Tukkers verwacht. Dat bleek een misvatting, want NEO was na de onderbreking eigenlijk voortdurend de bovenliggende partij. Al na twee minuten had Twan Weghorst een unieke gelegenheid de stand op 3-1 te brengen, maar bij de tweede paal werkte hij een fraai aangesneden vrije trap van Max Brunninkhuis naast.

 

Ook de volgende twee mogelijkheden waren voor NEO. Eerst eindigde een sterke actie van Bjorn Tijhuis via Ron Spoler bij Jochem Stam die een subtiele lob in gedachten had. Dat lukte ook, maar Rens Davina bleek nét te lang te zijn en kon zijn vingertoppen er nog tegenaan krijgen. Het bleek uitstel van executie want dezelfde Jochem Stam kwam een minuut later op bijna dezelfde plek in balbezit en dit keer werd de bal als een granaat richting de verre bovenhoek getransporteerd. Een beauty en 3-1 dus.

 

Nadat Stam ook nog eens wild over had geschoten bleek ook Jelle Hulskotte dynamiet in de schoenen te hebben. Steven Zonder kon een bal net niet helemaal verwerken en Hulskotte zag zijn streep achter de kansloze Bob Peterman belanden: 3-2.

 

De aansluitingstreffer zou een boost voor de Tukkers moeten opleveren, maar binnen een minuut was de marge alweer twee. Jochem Stam wachtte met een strakke voorzet totdat Rick ten Tusscher in de frontlinie was gearriveerd en van dichtbij tilde die de stand naar 4-2.

 

De 5-2 liet niet lang op zich wachten. NEO stoorde alweer succesvol en Ron Spoler gaf een voorzet die na wat gefrommel door Jochem Stam tegen de paal getikt werd. Tim Boswerger kreeg de terugstuiterende bal tegen zijn benen en zag het leer plagend traag in zijn eigen doel belandden.

 

De wedstrijd was gespeeld en er waren nog maar twee opmerkelijke momenten. Jochen Stam zag een lob van 40 meter net geen doel treffen en na een mooie actie van Sjoerd Visschedijk schoot Ruben Hulshof uit kansrijke positie over.

 

Na ruim 90 minuten maakte de rustig en prima leidende arbiter Hoffmann een einde aan het uiterst sportieve duel en NEO vierde de teamprestatie terecht uitbundig.

 

Zondag finale in Raalte

Komende zondag kan het team van Jan Willem van Holland de kroon zetten op een puik seizoen. Op het prachtige complex van Rohda Raalte wordt de strijd aangebonden met Sc Overwetering uit Olst, een herkanser uit de tweede klasse J. Overwetering won achtereenvolgens knap van Turkse Kracht en Sportlust Glanerbrug.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 11 jun 2019
Hoezo trots op de jongens.
Mooi resultaat tegen het altijd moeilijke Tukkers.
Nu de finale ook maar winnen.
Wij supporters links van de tribune komen jullie weer aan moedigen.
Ik voel een feestje aankomen.
Succes boys. 3x is scheepsrecht toch!

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021