Eerste vaatje voor 8.000 euro geveild
ZILVEREN HARING VOOR OPENLUCHTTHEATER HERTME

Eerste vaatje voor 8.000 euro geveild

Zo’n 430 genodigden waren er woensdagmiddag bij Theehuis De Karmeliet getuige van hoe het eerste vaatje nieuwe haring een fraai bedrag van maar liefst 8.000 euro opbracht. Het bedrag kwam tot stand na een wat stroeve veiling tijdens de achtste editie van de Bornse Haring Party. Zoals gebruikelijk komt de opbrengst ten goede aan twee vooraf vastgestelde goede doelen. Dat waren dit jaar de Zonnebloem, afdeling Borne-Hertme-Zenderen en de kersverse Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding in Borne. Nadat alle biedingsbedragen waren verdisconteerd en ook diverse andere opbrengsten bij elkaar waren opgeteld konden beide organisaties tegen 21.00 uur een fraaie cheque van ieder 7.000 euro in ontvangst nemen.

 

Het was niet het enige hoogtepunt van de middag. Sterker, de Haring Party hing eigenlijk van hoogtepunten aan elkaar. Want nadat waarnemend burgemeester Gerard van den Hengel de allereerste haring had mogen proeven werd het direct al tijd voor de uitreiking van de Zilveren Haring. Een erkenning voor een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. En dat bleek dit keer de Stichting Openluchttheater Hertme te zijn. “Want wat zij met al hun vrijwilligers presteren, met zoveel prachtige concerten en dit jaar ook nog eens de Passiespelen, grenst aan het ongelofelijke”, zo verantwoordde presentator Dennis Wilt de keuze.

 

‘Een perfecte haring’

Het volgende hoogtepunt was het informele samenzijn met alle genodigden. Er werd gelachen, volop genetwerkt, gegeten en gedronken. En natuurlijk ging de nieuwe haring gretig van de hand. “Een perfecte haring”, had Van den Hengel al eerder geroepen. En hij bleek er verstand van te hebben, want zo roemde hij het vetpercentage van maar liefst 20 procent. En inderdaad, naar de gelukzalige blikken van de haringhappers te oordelen, gleed de haring moeiteloos naar binnen.

 

Het slotstuk van de Party was natuurlijk de veiling van het eerste vaatje. Geroutineerd brak veilingmeester Rob Munsterhuis een lans voor de goede doelen om daarmee de bieders aan te sporen hun bijdrage te leveren. Vanuit de tuin waren het Dennis Wilt, de Bornse motorcoureur Mirjam Pol en de voor deze gelegenheid in soldatenuniform gestoken Jan Matel en Herman Ellenbroek van de Stichting Belevingstheater die de bieders hun microfoon boden om hun bod luid en duidelijk over te brengen.

 

Aquamar Vastgoed en Wilmink Oosterveld de hoogste bieders

Nadat de eerste fase, waarin het biedingsbedrag met telkens 50 en even later met 100 euro werd verhoogd, in een gretig tempo verliep, leek er bij de 5.000 euro toch enig zand in de motor te lopen. Van de veilingmeester en zijn assistenten werd al het mogelijke gevraagd het bedrag toch verder omhoog te kunnen krijgen. En uiteindelijk lukte dat. Na een coöperatieve samenwerking tussen Aquamar Vastgoed en bouwbedrijf Wilmink Oosterveld, die een gezamenlijk bod uitbrachten van 8.000 euro, klonk het ‘eenmaal, andermaal, verkocht!’.

 

En nadat het vaatje aan de hoogste bieders was overhandigd en de beide goede doelen hun cheque in ontvangst hadden genomen, kwamen er uit onverwachte hoek nog twee verrassende toegiften. Henri Zomer van Henzom Keukens bood dertig mensen van de Zonnebloem een overheerlijk diner aan dat hij zal bereiden in zijn keukenshowroom en Marcel Bergboer vertelde dusdanig enthousiast te zijn over deze middag dat hij volgend jaar spontaan enkele vaatjes van zijn zelf-gebrouwen Spanjaardbier zal aanbieden. En zo kreeg de bijzondere middag ook dit jaar weer een bijzonder slot, met louter vrolijk gestemde mensen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bornse Haring Party 2019


  Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

  De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
  04-09-2020

  Geen groots carnaval in Borne

  Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
  01-09-2020

  ‘Volgend jaar een nieuwe kans’

  Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
  26-08-2020

  Acteurs en cliënten samen op witte doek

  Eigenlijk zou het dit jaar de vijftiende editie worden van het jaarlijkse Aveleijn...
  18-08-2020

  Aangepaste open dagen Floralia

  De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
  06-08-2020

  Jett Rebel etaleert zijn muzikale talent

  Alles was anders deze keer in het Openluchttheater in Hertme. In de rij staan moest met...
  23-07-2020