Jan Braamhaar vindt het welletjes
13-06-2019
FINANCIEEL ADVIESCENTRUM OOK NA ZATERDAG OP VOLLE KRACHT VERDER

Jan Braamhaar vindt het welletjes

Voor Jan Braamhaar zit het erop. Hij is 66 en vindt de tijd rijp zijn Financieel Adviescentrum aan de Hebbrodweg in Zenderen over te dragen aan zoon Rick en compagnon Dennis Kroezen. Al is ‘ie er vast van overtuigd op tijd en plaats nog te zullen bijspringen. “Want daar is het gewoon allemaal veel te leuk voor. Kijk ‘s,” zegt hij als hij een zojuist ontvangen geboortekaartje van een van zijn klanten toont, “waar maak je dat tegenwoordig nog mee? Het geeft precies aan hoe de relatie met onze klanten is.”

 

Pionieren en vertrouwen winnen

Jan Braamhaar zette in 1974 zijn eerste stappen in de financiële wereld. “Nou ja, wereld… ik begon als baliemedewerker bij de Rabobank in Lemelerveld. Na 13 jaar ben ik overgestapt naar kantoor Neede.” Ook daar hield hij het ruim 13 jaar vol nadat hij inmiddels was doorgegroeid naar de functie van Hoofd financieel advies. “Toen wilde ik wat anders en pakte ik een studie op aan de Universiteit van Amsterdam. Na ruim vier jaar behaalde ik mijn Masters.” Tegelijkertijd sloeg de twijfel toe of hij wel terug wilde naar de bank. Daar was het toch allemaal wat commerciëler geworden en Jan ging vooral uit van de mens. “Al snel besloot ik, in nauw overleg met mijn vrouw Ine, om voor mezelf te beginnen. Vanuit huis. Pionieren en vertrouwen winnen.”

 

Maar ja, ondertussen moest er natuurlijk wel brood op de plank komen en omdat hij zijn Masters had, ging hij zo af en toe doceren. “Via Elsevier Baard gaf ik les aan alle verzekeringsmaatschappijen en banken in Nederland”, zegt hij trots. Na vier jaar moest hij er echter alweer een punt achter zetten omdat zijn Braamhaar Adviescentrum een dusdanige omvang bereikte dat ‘ie daar de handen vol aan had. De schuur was ondertussen al tot een volwassen kantoorruimte omgebouwd en in 2010 haalde hij zoon Rick binnen, die inmiddels de nodige ervaring had opgedaan bij Univé verzekeringen. “Dat was in het begin wel even wennen hoor, want als vader en zoon konden we altijd heel goed met elkaar en nu werden we ineens collega’s.”

 

Op dezelfde golflengte

En zo groeiden vader en zoon de afgelopen jaren door. Én dachten ze vooruit, want er zou een moment komen dat Jan een stapje terug ging doen. “Dan kun je er natuurlijk voor kiezen je bedrijf te verkopen, maar daar hadden we niet zoveel zin in”, aldus Jan. Het toeval wilde dat Dennis Kroezen, een schoolkameraad van Rick die hij al vanaf zijn 17de kende en ook in de financiële dienstverlening werkzaam was, te kennen gaf ook weleens voor zichzelf te willen beginnen. “Toen zijn we met elkaar gaan praten en gaan aftasten of we ook zakelijk bij elkaar pasten”, zo vervolgt Rick. De match was er. Gedrieën konden ze het uitstekend met elkaar vinden en zaten ze op dezelfde golflengte. Op 1 maart van het vorig jaar werd in stilte al de officiële overdracht bekrachtigd, zij het dat de ‘ouwe Jan’ gewoon nog volop bleef meedraaien.

 

Nu, weer anderhalf jaar verder, moet het er maar van komen en neemt Jan officieel afscheid. Rick, inmiddels 34, en Dennis (35) nemen dan echt het stokje over. “Maar ook nu verandert er eigenlijk niet zoveel, want voor onze klanten zijn we inmiddels de vertrouwde gezichten geworden. We staan heel dicht bij hen en kunnen zo overal naar binnen stappen”, verzekert Rick. En Dennis: “Voor onze klanten zijn we vooral de financieel architecten. We denken mee en vooruit en willen vooral de menselijke maat erin houden. Daarin ligt onze kracht en ons onderscheid.”

 

Natuurlijk verandert er wel het nodige met het aantreden van de nieuwe en jonge lichting. De fysieke dossiers gaan steeds meer plaatsmaken voor de digitale varianten en ook hebben ze de kantoorhuisvesting op de fraaie locatie van een nieuwe look and feel voorzien. “Maar wat blijft is onze passie en betrokkenheid. Niet voor niets kregen we kortgeleden een fraaie onderscheiding als ‘Erkend MKB-adviseur’. En daarvan zijn er maar tweehonderd in ons land”, aldus Rick en Dennis vol trots.

 

‘Gewoon omdat het machtig mooi is’

Komende vrijdag en zaterdag is het feest aan de Hebbrodweg 4 in Zenderen. Behalve het officiële afscheid van Jan wordt er op vrijdag samen met relaties stilgestaan bij de overdracht van het kantoor en is er zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur de open dag voor iedereen die weleens een kijkje wil komen in de vernieuwde huisvesting waarin alles draait om verzekeringen en hypotheken. Daarna houdt het op voor Jan. Hij heeft zijn motor, een lege agenda en een bewerkelijke tuin. “En ach, op tijd en plaats zal ik heus nog wel een echtscheidings- of bedrijfsoverdracht opdracht begeleiden. Gewoon omdat het machtig mooi werk is.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Keurslager Rensink wint goud met bonensoep

Tijdens de twee beursdagen van de 50-jarige VAS, de Vereniging van Ambachtelijke Slagers - die...
26-09-2023

Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst

ADVERTORIAL • ‘Twents Vakmanschap sinds 1931’, zo luidt het onderschrift bij de...
24-09-2023

Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente

ADVERTORIAL • Er wordt al druk verbouwd in de ruimte aan de Europastraat. Nog even, en dan...
23-09-2023

Peter Korf haalt was weer binnen in Borne

“Eind dit jaar hopen we weer terug te keren”, zei Peter Korf in april vorig jaar...
06-09-2023

‘Voor de liefde heb ik altijd tijd’

ADVERTORIAL • “Als je het mij vraagt heb ik het allermooiste beroep dat er...
03-09-2023

Brons voor Danny Kristen op WK Aardrijkskunde

In het Indonesische Bandung streden 177 deelnemers uit 45 landen op de Internationale Geografie...
14-08-2023