Dit jaar drie dagen lang Volksfeesten
NIEUW ELAN MOET SPEKTAKEL IN ZENDEREN OP 5, 6 EN 7 JULI EEN BOOST GEVEN

Dit jaar drie dagen lang Volksfeesten

“We hebben er ontiegelijk veel zin in”. Zo verwoordt Bryan Sonder, de nieuwe voorzitter van de Volksfeesten Zenderen, zijn optimisme over het grote feest aan de Lidwinaweg dat over exact drie weken weer zal plaatsvinden. Samen met secretaris Robert Dries en penningmeester Wiert Evers vormt hij het nieuwgevormde bestuur dat als aanjager voor de feesten dient. “We hebben een vrijwel nieuwe club van tien mensen, met allemaal nieuwe ideeën en boordevol energie. Dit gaat helemaal goed komen”, aldus de overenthousiaste voorzitter.

 

Al ruim tien jaar staan de feesten op de jaarlijkse kalender van het kerkdorp. “De formule is goed en het programma wordt telkenjare weer vrijwel ongewijzigd herhaald. Maar we moeten wel oppassen dat we niet indutten. Met name na het afgelopen jaar hadden we het gevoel toch iets te veel op de automatische piloot te zijn gegaan. Het moest dus anders. En beter en frisser.” Door een samenloop van omstandigheden kwam de vervulling van die wens de afgelopen maanden ineens heel dichtbij. Personele wisselingen én bemoeienis van de kersverse OVZ, de Ondernemersvereniging Zenderen, gaven de boost waarop werd gehoopt.

 

Bedrijvenborrel door de nieuwe Ondernemersvereniging

Sonder: “Zo beginnen we jaarlijks met de bedrijvenborrel op vrijdagmiddag. De ervaring leert dat de grote tent dan met zo’n 40 à 50 bezoekers is gevuld. Eigenlijk veel te weinig om het echt gezellig te krijgen.” Dat vond ook de nieuwe Ondernemersvereniging. Na enkele gesprekken bleek zij bereid de borrel te adopteren en de organisatie ervan voor haar rekening te nemen. “Voor ons een geschenk uit de hemel”, aldus Sonder, “want deze snelgroeiende club zorgt er wel voor dat we straks op minimaal 150 mensen kunnen rekenen. Bovendien leveren ze een artiest, Henk Bernhardt, die direct al voor de goede stemming zorgt.”

 

Als de bedrijvenborrel rond 19.30 uur op haar einde loopt, wordt geruisloos overgeschakeld naar de eerste feestavond waarin behalve dj Ivar ook zanger Gert Valk een optreden zal verzorgen. Rond 00.30 uur komt dan een einde aan de eerste dag.

 

Zaterdag

Ook de zaterdag zal dit jaar anders worden ingevuld. Te doen gebruikelijk was ’s morgens te beginnen met een zeskamp voor de kinderen uit het kerkdorp. “De animo hiervoor liep de laatste jaren wat terug, terwijl het organisatorisch toch veel inspanning kost. Want je hebt nu eenmaal wel materialen en een groot aantal begeleiders nodig. Een van onze nieuwe werkgroepleden, Jinke Mulder, kwam toen met het plan een grote vossenjacht op touw te zetten. “Een anders dan andere”, verklapt Sonder, “maar het wordt een hele leuke happening voor de jeugd uit de groepen 3 tot en met 8.”

 

Wat wel intact blijft is het grote Foamvolleybaltoernooi dat om 13.00 uur begint. Vorig jaar streden veertien teams in tropische omstandigheden om de eeuwige roem, een aantal dat dit jaar bij voorinschrijving al bijna is geëvenaard. De zaterdag wordt afgesloten met ‘hét feest van het weekend’, zoals de aankondiging luidt, waarbij de band DeluXe de muziek voor haar rekening neemt.

 

Vogelschieten en Blue Sky op zondag

Helemaal nieuw is de zondag, die om 13.00 uur wordt afgetrapt met het vogelschieten. ‘Dat deden we in het verleden op de zaterdagnamiddag en daardoor werd het eigenlijk een beetje weggedrukt tussen de andere onderdelen. Vanaf dit jaar krijgt het dus wel de aandacht die het verdient en zal na enkele uurtjes schieten duidelijk worden wie zich de opvolgers mogen noemen van Martijn Wittemans en Paulien te Velde, de schutterskoning en -koningin van 2018.

 

Ook nieuw is de aansluitende feestmiddag in de grote tent, die volledig in het teken zal staan van de reünie van de band Blue Sky (foto hiernaast). Deze band, die vooral bekendheid kreeg door op meer dan 1.000 bruiloften de muziek te verzorgen, heeft al tijden geleden besloten niet meer op te treden. De jaren gingen immers tellen. Toch bleef het jeuken en speciaal voor de Volksfeesten Zenderen wordt er nu een grote reünie op touw gezet, waarbij de bandleden nog één middag lang hun zo bekende klanken ten gehore zullen brengen. Rond een uur of 18.30 uur komt er dan een einde aan de vernieuwde Volksfeesten Zenderen 2019.

 

Aanmelden

Wat rest voor de nieuwe organisatie is het zetten van de laatste puntjes op de welbekende i’s. Zo kunnen belangstellenden zich nog steeds inschrijven voor de diverse programmaonderdelen (zie hiervoor de facebookpagina van de Volksfeesten Zenderen) en beginnen ze over ruim twee weken met het opzetten van de grote tent aan de Lidwinaweg. “En alhoewel het dezelfde tent is als in andere jaren, gaan we ook dit nu anders doen. Door het gevaarte een kwartslag te draaien creëren we veel meer verbinding met het terrein en kan er een fraai buitenterras ontstaan”, zo besluit Sonder. Het aftellen is begonnen. (BM)

 

Op de bovenste foto het 'Feestencomité'. Van links naar rechts: Ramon van Os, Bryan Sonder, Roy ter Brugge, Freek Vlaskamp, Robert Dries en Anique Ebbers. Wiert Evers, Coen Ragbourn, Jinke Mulder en Jens Welles ontbreken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
16-04-2021

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021