Tom Homan heeft zijn D-diploma
PROEVE VAN BEKWAAMHEID SUCCESVOL AFGELEGD

Tom Homan heeft zijn D-diploma

Ogenschijnlijk koelbloedig legde Tom Homan zondagmiddag zijn D-examen slagwerk af. Een beetje ‘gezonde spanning’ was er wel. Het ging immers om het hoogst haalbare muziekexamen en dat is toch zeker niet niks. Daarvoor moet je wel wat kunnen en dat liet Tom dan ook horen in de theaterzaal van het Kulturhus. Drie solostukken stonden er op het programma en een duet met muziekdocent Marco Onstenk, waar Tom al tien jaar les van heeft. Het meest spectaculaire was het slotstuk, een speciaal voor de gelegenheid door Onstenk geschreven muziekstuk, met de voltallige malletband van muziekvereniging St. Gregorius. Het klonk als een klok en toen de laatste slag was geslagen viel applaus van publiek én mede-musici hem ten deel en verscheen er toch een soort van opgeluchte lach op Tom’s gezicht. Het zat er op en het wachten was op de beoordeling van de jury.

 

Na rijp beraad beloonde de jury het optreden van Tom met een 8,5 gemiddeld én het felbegeerde diploma. Vreugde alom en een welgemeend dankwoord van Tom aan zijn malletband en docent. “Maar ook aan mijn ouders, die het mogelijk hebben gemaakt dat ik tien jaar lang muzieklessen kon volgen.” De muziek en St. Gregorius zijn Tom Homan met de paplepel ingegoten. Hij is inmiddels de derde generatie bij de muziekvereniging in Hertme.

 

‘Van muziek word je vrolijk’

In principe geldt het D-diploma als een entree tot het conservatorium, maar voor Tom Homan reiken de ambities in de muziek niet zo ver. “Voor mij blijft het hobbymatig, er zijn nog zoveel andere leuke dingen om te doen.” Tom heeft onlangs zijn studie Bedrijfsadministratie niveau 4 afgerond en begint aan een baan bij tuincentrum Borghuis. Een heel ander soort carrière dan in de muziek. Toch zal het musiceren blijven. “Het bevalt nog steeds heel goed bij de malletband. Ik heb eigenlijk altijd wel zin in de repetities. Het is gezellig en van muziek maken word je gewoon vrolijk!” En dat geldt voor Tom in het bijzonder voor de uitverkochte concerten Percussion Live, waarvan er inmiddels drie zijn geweest. “Voor mij echt wel de hoogtepunten.”

 

Bij St. Gregorius zijn ze maar wat blij met talenten als Tom, die op zulk hoog niveau kunnen spelen. De slagwerkgroep heeft er zelfs meerdere van. (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gk — 30 jun 2019
Tom geweldig gedaan van Harte G.K

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024