Goed weekend voor Bornse sporttalenten
01-07-2019
SILAS SPECKMANN VIERDE OP EK BEACHHANDBAL EN FLORIS SMINK DERDE OP NK KOGELSLINGEREN

Goed weekend voor Bornse sporttalenten

Het was een goed weekend voor twee jonge sporters uit Borne. De beide zestienjarigen, Silas Speckmann en Floris Smink, lieten nadrukkelijk van zich horen tijdens de (inter)nationele kampioenschappen, waarop ze voor de eer van hun land of voor het eigen gewin gingen. De hoofdprijzen haalden ze niet, maar goed waren ze wel. En hongerig naar meer zijn ze ook

 

Silas Speckmann vierde op EK Beachhandbal

Tijdens het Sportgala 2018 was Silas Speckmann (op de bovenste foto 7de van rechts) een van de genomineerde talenten in onze gemeente. De 16-jarige handballer, speler bij Borhave, behoorde de afgelopen week ook voor de eerste keer tot de selectie van het Oranje Beachteam (onder de 17), dat in Polen meedeed aan de Europese Kampioenschappen. Winnaar werd Oranje niet, die eer ging naar Kroatië, maar de Nederlanders behaalden zondagmiddag wel een meer dan verdienstelijke vierde plek. En wat voor Silas zeker zo belangrijk was, is dat hij na afloop tot de allerbeste toernooispeler werd uitgeroepen.

 

En dat kwam niet alleen door zijn hoge doelpuntenproductie (tegen de latere kampioen Kroatië scoorde hij er in de halve finale zelfs 17!), maar dat had vooral te maken met zijn algehele inzet. “Zowel in de dekking als in de aanval, maar ook als teamspeler” aldus de trotse Silas bij thuiskomst. Of zijn optreden in Oranje een opstapje is naar een volgend succes, weet hij niet. “Ik hoop het natuurlijk wel, het smaakt in elk geval naar meer”, aldus het jonge Bornse sporttalent.

 

Floris Smink derde op het NK Kogelslingeren

Diezelfde smaak kreeg ook Floris Smink (foto in de tekst) te pakken toen hij afgelopen weekend derde werd op het Nederlands Kampioenschap Kogelslingeren in Alphen aan den Rijn. Floris is 16 jaar en deed dus mee in de B-junioren. Daar moest hij het opnemen tegen vijf andere sterke kandidaten. De beste worp van Floris was 51,09 meter. Goed voor het brons dus, “maar ik kan beter, mijn pr is 53 meter”, aldus de nuchtere Bornenaar.

 

Floris gooit nu met kogels die een gewicht hebben van 5 kilogram. Hij traint fanatiek bij AC Tion, zijn atletiekclub in Enschede. “Ik doe erg veel aan krachttrainingen en wil absoluut nog veel sterker worden in mijn sport.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024