Nieuwe Volksfeesten ouderwets leuk
DRIE DAGEN PLEZIER AAN DE LIDWINAWEG GAAN ERIN ALS KOEK

Nieuwe Volksfeesten ouderwets leuk

Het is het weekend van de jaarlijkse Volksfeesten Zenderen. Dit keer worden de diverse programmaonderdelen voor het eerst over drie dagen uitgesmeerd. Een vernieuwde werkgroep heeft de touwtjes stevig in handen en met veel energie wordt gepoogd nieuwe impulsen te geven aan het evenement dat sinds jaar en dag plaatsvindt in en rondom de grote feesttent aan de Lidwinaweg. Een bedrijvenborrel en feestavond op vrijdag vormden de aftrap, gevolgd door een nieuw vossenjachtspel op zaterdagmorgen en het vermaarde foamvolleybal dat vanmiddag werd gehouden.

 

‘Een machtig mooie avond’

Een op zaterdagmorgen al hese Bryan Sonder, een van de organisatoren, kan vooralsnog niet anders dan tevreden zijn. “De bedrijvenborrel was super”, zo vertelt hij vol enthousiasme. “Met de bijdrage die de Ondernemersvereniging Zenderen eraan leverde, werd het een drukbezochte en vooral ook uiterst gezellige avond.” Eenzelfde geluid is hoorbaar onder de ouders en begeleiders die hun kinderen zaterdagmorgen komen brengen om deel te nemen aan de vossenjacht. “Een machtig mooie avond”, klinkt het eensluidend.

 

En datzelfde geldt eigenlijk voor de vossenjacht. Het spel is in de plaats gekomen van de jaarlijkse zeskamp en ruim 45 kinderen melden zich rond half tien om, verdeeld over vier groepen, de jacht op de met zonnebril en hoed verklede vossen te openen. Maar voor het zover is, vertelt Anique Ebbers de kinderen wat precies de bedoeling is (“We blijven aan deze kant van de Hoofdstraat”) en oppert ze met enkele gymnastiekoefeningen te starten. Een boegeroep klinkt op. Daar heeft het grut geen puf in. Maar als de eerste tonen van de bekende zomerhit van de Snollebollekes opklinkt, host en springt iedereen toch dolenthousiast naar links, naar rechts… Dan vertrekken ze, om enkele uurtjes later weer op het feestterrein terug te keren.

 

Plezier en leedvermaak tijdens foamvolleybal

Rond de klok van één hebben zich 18 volwassenenteams verzameld op de feestweide. Onder bonte namen als Veldkonijntjes, Papa Teun, Ten Tuske & haar wichkes en Wodka wallie gaan ze de strijd met elkaar aan om te bepalen wie er zich de opvolger mag noemen van FC Beijern, dat vorig jaar tot glorieuze kampioen werd uitgeroepen. Op de rijkelijk met schuim gevulde speelvelden ontbrandt zich ook nu weer een vurige strijd, waarin het plezier en leedvermaak elkaar voortdurend afwisselen, de regen die er later op de middag valt ten spijt. Uiteindelijk is het Eddy en Teddy dat zich Kampioen 2019 mag noemen. Tweede werd Bart ga eens bier halen en derde La Berry. Het roemruchte Brektummerboys, dat zich vooraf luidruchtig tot de kanshebbers rekende, belandde niet op het podium.

 

Vanavond volgt de tweede feestavond, dit keer met de band DeluXe. Zondag om 13.00 uur begint de derde en laatste feestdag met het vogelschieten, waarna ’s middags de reünie van de band Blue Sky voor de finale afsluiting van de Volksfeesten Zenderen zal zorgen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Volksfeesten Zenderen


  Jeroen Pol Jagerskoning 2019

  Op de avond van 3 mei werd, in een rumoerige rookruimte bij De Steeg, de stichtingsakte met het...
  14-09-2019

  VVV lanceert toeristisch gidsje

  ‘De loop van Borne’ is de titel van een toeristisch reisgidsje dat vrijdagmorgen met...
  13-09-2019

  Lifestyle Event grootser dan ooit

  Over ruim anderhalve week is het weer zover. Het jaarlijkse Lifestyle Event in het centrum van...
  11-09-2019

  Zonnige start Open dagen

  Dit jaar is het thema ‘Zon, water en wind’ tijdens de Open Dagen van...
  07-09-2019

  Daniëlle Bartelink stopt als voorzitter

  Vorig jaar kondigde ze het al in heel kleine kring aan: ‘Na de Melbuul’ndagen van...
  06-09-2019

  Peace and harmony in Hertme

  Voor de vele honderden ‘oudere jongeren’ die het legendarische Woodstock festival in...
  31-08-2019