Bijna van de rupsen af
NET NIET GEHAALD BINNEN 14 DAGEN

Bijna van de rupsen af

Het zal niemand ontgaan zijn dat er met man en macht in de gemeente gewerkt werd om de talloze nesten eikenprocessierupsen binnen de bebouwde kom te verwijderen. Maar liefst vijf ploegen waren de afgelopen dagen bezig om nesten weg te zuigen. Wethouder Michel Kotteman beloofde op 26 juni dat de gemeente binnen veertien dagen rupsenvrij zou zijn. Dat lukt net niet, maar wel bijna.

 

Koploper

Morgen en misschien ook nog een dag volgende week is nog nodig om echt alle 200 meldingen af te handelen, meldt de gemeente en de laatste rood-witte versierselen van de eikenbomen te kunnen weghalen. Volgens een woordvoerder van Twente Milieu is Borne daarmee koploper in het gebied waarin Twente Milieu werkzaam is.(AJ)

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving: ‘Binnen 14 dagen rupsenvrij’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mark — 15 jul 2019
Rupsen weg ja onďeraan in de bomen maar kijk eens wat hoger en beter dan zitten er nog genoeg nesten die niet zijn verwijdert
McHak — 13 jul 2019
Positief, vanuit het nivo wat we in Borne mogen verwachten, ben ik blij verwonderd met de inzet om de plaagrups in 2wkn bijna verwijderd te hebben gekregen in het omvangrijke gebied van Borghende! Ik ben nog blijer dat de zomer voorbij is, en dat onze moesson-seizoen is aangebroken: door de dalende temperatuur is er minder thermiek en in combinatie met de neerslag minder werveling waarbij de haren van voorgaande jaren vrijkomen. Ik ervaar momenteel geen enkele irritatie meer. Dus de moesson draagt bij in 2wkn en daarna.
tineke Oldenburger — 12 jul 2019
kunnen ze ook de groenstrookdoen aan de rondweg bij de gemeente werkplaats daar wandelen veel mensen met de hond dat gaat nu niet vanwege de vele rupsen er is al zo weinig groen in deze wijk
Bhm — 12 jul 2019
Als ze 2 maanden eerder waren begonnen met opruimen had er veel overlast voorkomen kunnen worden .

Borne rupsvrij ha ha aan de straatkant borne zijn ze weg aan straatkant provincie zit het helemaal .

Sommige mensen kun je alles wijs maken😉
Max de Mooij Sr. — 11 jul 2019
Oppassen! Eergisteren stond er 's avonds laat iemand voor de deur van de firma Processierupstwente.nl, die aanbood om processierupsen te verwijderen. Waarschijnlijk belt deze figuur aan bij particulieren die eiken in hun directe omgeving hebben staan zoals wij aan de Hedeveldsweg. Hij begint met: "U heeft last van de processierups en morgen komen wij ze in de buurt bestrijden". Heb meteen aangegeven dat ie dan niet bij mij moet zijn maar bij de gemeente. Hij was, met zijn bus met daarop een levensgrote processierups, meteen verdwenen. Waarschijnlijk een bedrijf dat wil profiteren van de rupsenplaag. Op hun website worden overigens prijzen genoemd van 100 Euro per boom... Niet intrappen dus!
Helmie Rensen — 11 jul 2019
Fons Lohuis, fijn dat er hier ook een keer positief gereageerd wordt. Soms heb ik het idee dat hier alleen maar gemopperd kan worden. Laten we met z’n allen eens wat positiever naar elkaar kijken, dan zou de wereld er een stuk vrolijker uitzien!
w.g.kub — 11 jul 2019
Ben het helemaal eens met schrijver henk,..........kotteman predikt wel vaker gebakken lucht!!
Henk — 11 jul 2019
Dit is natuurlijk grote onzin, een slager die zijn eigen vlees mag keuren. De hele situatie is lachwekkend en het is een bevestiging van de onbetrouwbaarheid van de politiek. De rupsen zijn nog lang niet weg! Bovendien, wanneer er eerder actie was ondernomen was er geen of in ieder geval veel minder overlast geweest.
Fons Lohuis — 11 jul 2019
Complimenten voor deze adequate aanpak om de grote overlast te bestrijden.

Verse drempel moet weer weg

In het voorjaar werden er aan de Twickelerblokweg twee nieuwe verkeersdrempels geplaatst....
19-11-2019

WithLove: RomComs kijken wanneer jij het wilt

ADVERTORIAL • WithLove is de meest romantische streamingdienst van Nederland. WithLove.tv...
19-11-2019

Waardering voor mantelzorgers

Vrijdagavond was er een ontspannen avond voor mantelzorgers, georganiseerd door de gemeente...
15-11-2019

Bouw De Hooiberg start in voorjaar

De herontwikkeling van de leegstaande basisschool De Hooiberg in de Stroom Esch tot...
14-11-2019

Een stoomloc in de kelder

ADVERTORIAL • Toen Henry Wienk en zijn vrouw wilden verhuizen naar een appartement in...
11-11-2019

Gezellige pubquiz voor KiKa

Negen teams met illustere namen als ‘De Stoppelbaardjes’, ‘Mijn naam is...
10-11-2019