NEO-trainers kneden FC Azelo
16-07-2019
WICHARD HUISMAN: ‘ZELDEN IN ZÓ’N KORTE TIJD ZÓVEEL VRIENDEN GEVONDEN’

NEO-trainers kneden FC Azelo

Het begon kortgeleden als een plezierig intermezzo tussen de oude en nieuwe voetbalcompetitie in. En eigenlijk is het dat nog steeds, “want man, wat hébben we een lol samen”, zegt Wichard Huisman, de keeperstrainer van NEO even voordat de maandagavondtraining begint. Samen met Arnoud Bartelink, de A1-trainer, brengt hij deze weken vijftien voetballende bewoners van het AZC de nodige technieken bij op het sportveld aan de Bornerbroeksestraat.

 

Fanatisme

Huisman: “Eigenlijk ontstond het idee heel spontaan en dus legden we een lijntje naar Silvano Miskotte, een van de woonbegeleiders bij het AZC. ‘Een prima plan’, zo klonk het direct en in no time was het allemaal geregeld.” Een week geleden stonden er vijftien enthousiaste bewoners op het veld voor een eerste trainingsuurtje. Het plezier spatte eraf én -voetbalmannen eigen- het fanatisme groeide. “Na de training werd er door de vijftien nog zeker een uur doorgevoetbald bij de sporthal. Ze wilden het geleerde absoluut in praktijk brengen”, zo vult Silvano aan.

 

Maar ook de NEO-trainers zelf werden euforisch. Bartelink: “De jongens trainen in voetbalshirts die door Bon Boys uit Haaksbergen beschikbaar zijn gesteld. Inmiddels hebben we wedstrijdshirts van NEO gekregen, en komen de broeken en sokken van FC Twente. En ook zijn de schoenen en keepershandschoenen al geregeld. Prachtig allemaal.” Dan verontschuldigt Bartelink zich. “Het is tijd om te beginnen”, zegt ‘ie en hij wandelt samen met Stef Rompelaar, speler van de A1 die al als extra assistent is ingevlogen, met een handvol pionnen het veld op, de gretige voetballers applaudisserend achter hem aan.

 

Jammer van dat Ajax-shirt…

Volgens Huisman, een kenner, zitten er geweldige spelers tussen. “Ze zijn zo atletisch hè, sommigen dansen gewoon op het gras. Maar dat is niet het belangrijkste nu, we hebben gewoon enorm veel plezier samen. Zo zie je maar, voetbal verenigt alles. Zelden heb ik in zó’n korte tijd zóveel nieuwe vrienden gevonden.” En met een knipoog: “Alleen jammer dat een van de jongens nu in een Ajax-shirt loopt…” En zo wordt er een uur lang gedold en gelachen. Woensdagavond volgt de tweede trainingsronde van deze week. Daarna houdt het officieel op, maar het zou niemand verbazen als er een vervolg komt. FC Azelo is in wording en maakt zich op voor enkele serieuze matches.

 

Zo volgt er binnenkort een heuse voetbalwedstrijd tegen een team van het AZC in Hengelo en is er een toernooi in de maak, waarin FC Azelo het zal opnemen tegen teams uit Hengelo, Haaksbergen en Almelo. “Allemaal voor de fun”, zo besluit Huisman. “Maar dit is allemaal zooo leuk, dus je weet maar nooit…” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ina Reinders — 16 jul 2019
Wat fantastisch dat dit allemaal spontaan is ontstaan. Geweldig
Bennie v d Tuuk — 16 jul 2019
Dan is er maar één die verstand van voetbal heeft. Die met een Ajax shirt aan. (Geintje) veel plezier allemaal.
Toch mooi dat zoiets kan!

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024