Apollo 8 bouwt professioneel verder
17-07-2019
OVEREENKOMST MET BORNE SPORT LUIDT NIEUWE FASE IN

Apollo 8 bouwt professioneel verder

Woensdagmiddag werden in De Veste de handtekeningen gezet die de samenwerkingsovereenkomst tussen volleybalvereniging Apollo 8 en Borne Sport de komende vier jaar bekrachtigen. “Een hele mooie samenwerking”, aldus Martin Reesink, verenigingsvoorzitter en Gemma Tenniglo, beleidsmedewerker Sport van de gemeente. Volgens beiden snijdt het mes met de nieuwe samenwerking aan meerdere kanten. Enerzijds krijgt Borne Sport de kans zich nóg breder in te zetten voor sport en gezondheid binnen de gemeente, terwijl het Apollo 8 de ruimte biedt professioneel verder te bouwen.

 

Lang gekoesterde wens

Met de nieuwe overeenkomst gaat een lang gekoesterde wens van de succesvolle sportvereniging in vervulling. Reesink riep immers al eerder dat een verdere uitbouw alleen mogelijk was door een professionaliseringsslag te maken. Een gedachte, waarvoor hij ook bij de Nevobo, de Nederlandse Volleybal Bond, de handen op elkaar kreeg. “Willen we verder groeien, dan hebben we simpelweg een professioneel kader nodig, dat de noodzakelijke stappen kan zetten en de volleybalsport in Borne verder verankert”, zo zegt hij.

 

Gemma Tenniglo bevestigt de visie van Reesink. “Binnen Borne Sport werken nu 12 buurtsportcoaches, in totaal 4,5 fte. De organisatie staat als een huis en is op velerlei terrein actief, maar we kunnen natuurlijk niet alles. Doordat het Rijk nu haar bijdrage verhoogt en we binnen onze gemeente ruimte krijgen voor nog eens 1,1 fte kunnen we ook binnen de verenigingen onze bijdrage leveren. Naar Apollo 8 vertaalt zich dit in een aanstelling van een nieuwe buurtsportcoach Sport, die ook in dienst komt van de vereniging.”

 

De basis verstevigen

De coach in kwestie, Anika de Beer, gaat zich in de middagen richten op de trainingen voor de jeugd. Deels verzorgt ze deze zelf, maar haar aandacht zal vooral uitgaan naar het verder neerzetten van dit traject. De trainers opleiden en begeleiden en de basis verstevigen dus. “En dat moet ook”, aldus Reesink. “Van onze ruim 600 leden zijn er zo’n 125 jeugdigen. Dan heb je dus gewoon gekwalificeerde trainers nodig, wil je wat bereiken.” Anika zal bovendien nauw gaan samenwerken met Ronald Schepers, de buurtsportcoach in de Bornsche Maten.

 

Reesink: “We hopen dat er op deze manier een vliegwieleffect ontstaat dat aan alle kanten haar vruchten afwerpt. Dat we gezamenlijk een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten.”

 

Gemma Tenniglo ziet het in elk geval met veel vertrouwen tegemoet. “We gaan jaarlijks evalueren en hebben de intentie in elk geval de komende vier jaren samen op te trekken. Op termijn kijken we ook hoe we andere verenigingen op deze wijze behulpzaam kunnen zijn. Daarbij focussen we ons in eerste instantie op de binnensporten.”

 

Oefeninterland

Dat Apollo 8 hard op weg is zich op diverse fronten te manifesteren, blijkt ook uit de recentelijke toezegging van de Nevobo dat De Veste volgende week woensdag, 24 juli, gastheer mag zijn van de herenoefeninterland Nederland-Finland. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Zie voor meer info de website van Apollo 8. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Verbaast — 18 jul 2019
Lichtelijk verbaast lees ik het stuk waarbij de gemeente zich koppelt aan 1 vereniging in Borne en dus een trainer financiert van Apollo. Ze hebben al een eigen hal tot hun beschikking, willen daarbij ook nog eens uren in andere sporthallen in Borne en vervolgens gaat de gemeente ook nog eens een trainer aanstellen voor ze. Hoe wil je evenwicht houden binnen de verenigingen? Iedere vereniging wil professionaliseren maar hier bied de gemeente geen ruimte of financiële middelen. Het is duidelijk dat Apollo een streepje voor heeft bij de gemeente, hoe ga je dit rechtzetten naar alle andere verenigingen in de gemeente?

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021

Apollo 8 blijft leider in kampioenspoule

In de midweekse confrontatie speelde Apollo 8 woensdagavond een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De...
11-03-2021