Oranje wint met 3-1 in Borne
24-07-2019
OEFENINTERLAND HEREN VOLLEYBAL TREKT ENKELE HONDERDEN NIEUWSGIERIGEN

Oranje wint met 3-1 in Borne

De heren volleyballers van bondscoach Roberto Piazza traden woensdagavond in De Veste aan voor een extra oefeninterland tegen Finland. Beide ploegen maken zich op om via het Olympisch Kwalificatie Toernooi een ticket af te dwingen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In een goed gevulde sporthal werd het uiteindelijk 3-1 voor de Nederlanders.

 

Toevallig

Nog niet eerder speelde Oranje in Borne. De deal werd kortgeleden gesloten door Apollo 8-voorzitter Martin Reesink. In zijn contacten met de Nevobo, de Nederlandse Volleybal Bond kwam de ingelaste interland toevallig ter sprake, waarop Reesink direct ‘zijn’ sporthal aanbood. En even later al klonk de bevestiging. En zo kon het gebeuren dat de selectie, bestaande uit 25 lange mannen en een 9-hoofdige staf, per oranje touringcar de Bornsche Maten met een bezoek vereerden.

 

Op de tribunes was een enkeling in een oranje outfit uitgedost. Het merendeel echter zat in zomertenue op de tribunes, in afwachting van wat zich voor hun ogen zou voltrekken. En dat begon natuurlijk met het spelen van de volksliederen, waarbij het Wilhelmus volop werd meegezongen. Maar kort daarna werd het toch behoorlijk stil. Geen aanmoedigingen, getoeter of handgeklap, hooguit zo af en toe enkele ooh’s of aah’s als er enkele rake en vooral ook harde ballen over het net vlogen.

 

Joop Alberda

Wellicht lag het aan de tropische omstandigheden, misschien maakte de hele interland entourage de nodige indruk. De luide muziek tussen de speelmomenten in leverde in elk geval voldoende volume om het vertoonde spel nog opzwepender te doen zijn. Ook good-old Joop Alberda, die 1996 als bondscoach zijn volleybalteam naar de hoogste trede voerde tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, was present om te kijken wat het huidige Oranje zou presteren.

 

Het werd dus uiteindelijk 3-1 voor Nederland (25-19, 25-21, 23-25 en 25-17). De bezoekers hadden een mooie avond, de acht ballenjongens van Apollo 8 kweten zich meer dan uitstekend van hun taak en de kantine van de sporthal deed goede zaken. Wat rest is het duimen voor de Nederlandse ploeg, want op 9, 10 en 11 augustus is het voor hen erop of eronder tijdens het OKT in Rotterdam Ahoy. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024