Voetballertjes leren van Heracles
19-08-2019
LASTIGE VRAGEN VOOR ROBIN PRÖPPER TIJDENS ‘PERSCONFERENTIE’

Voetballertjes leren van Heracles

Voor het derde achtereenvolgende jaar is het Soccercamp van Heracles weer neergestreken op het sportcomplex van NEO aan de Twickelerblokweg. Drie dagen lang krijgen bijna 50 voetballertjes in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar een voetbalprogramma voorgeschoteld, waarin ze worden ingewijd in ‘de geheimen van Heracles’. Veel techniektrainingen, spel én een persconferentie met enkele Heracles-spelers maken deel uit van het overvolle en amusante programma.

 

‘Het moet vooral leuk blijven’

“Het gaat vooral om het voetbalplezier”, zegt Marc Meier, de coördinator van het Soccercamp. “We willen de jonge voetbaltalenten graag iets bijbrengen. Techniektrainingen staan daarom centraal tijdens de drie dagen.” Samen met nog vier jonge Heracles-trainers besteedt hij dan ook veel aandacht aan baltechniek, passeerbewegingen en doelgerichtheid. "Maar het moet vooral leuk blijven en natuurlijk willen we de binding met Heracles stimuleren. Dat spreekt vanzelf. Zo wordt elke deelnemer in een hagelwitte Heracles-outfit gestoken en krijgen ze allemaal na afloop een vrijkaartje voor een thuiswedstrijd in Almelo.”

 

Na de eerste lunchpauze op maandag is het tijd voor een kennismaking met enkele Heracles-spelers in de kantine. Eigenlijk zou naast verdediger Robin Pröpper ook de nieuwe middenvelder Adrian Szöke aanwezig zijn, maar hij moest op het laatste moment afzeggen. Na zijn invalbeurt zondag tegen PSV stond er namelijk een training op het programma en dat gaat nu eenmaal voor, zo klonk het excuus. Gelukkig bleek de geblesseerde Pröpper uitstekend in staat de vele prangende vragen op een zo eerlijk mogelijke manier te beantwoorden.

 

Hoongelach

Zo bekende de voetballer twee konijnen te hebben, nog geen kinderen en in de buurt van Almelo te wonen. Als zijn grootste blunder noemde hij een eigen doelpunt tegen Jong Ajax, als droomclub Barcelona en de beste aanvaller in ons land Ziyech. Lastiger werd het voor de speler toen er vragen werden gesteld over de naamgeving van het Almelose stadion. “Daar heb ik eigenlijk geen mening over”, was het politieke antwoord en op de vraag in welke auto hij reed, klonk een klein hoongelach toen het om een VW Golf van de club bleek te gaan.

 

Helemaal lastig werd het voor Pröpper toen hij de vraag kreeg voorgelegd wat hij van FC Twente vond. “Ik ben heel blij voor ze dat ze weer in de eredivisie spelen en dat wij weer tegen ze mogen spelen en misschien zelfs wel van ze winnen.” Dat bleek voor de 48 talenten in hun Heracles tenue toch te veel van het goede. Een luid boe-geroep volgde onmiddellijk. De sfeer bleef echter goed en de persconferentie werd even later besloten met het uitdelen van handtekeningen. En dat wilde natuurlijk niemand missen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit verrast TVV

De eerste helft kenmerkte zich door de diverse lange en vooral ook snelle solo’s van de...
19-11-2019

Borhave wint derby tegen DSVD

De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam...
17-11-2019

Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie...
17-11-2019

Bekerverlies voor NEO

NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
16-11-2019

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
14-11-2019

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
13-11-2019