Magnifique tijdelijk terug in Borne
23-08-2019
MIEKE HOFSTEDE WIL NOG ÉÉN KEER STRALEN MET HAAR STYLING WINKEL

Magnifique tijdelijk terug in Borne

Tja, het kan raar lopen”, zegt Mieke Hofstede als ze donderdagmiddag net haar eerste klant heeft gehad. “Ik ben amper een uurtje open, en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het heerlijk!” Het is inmiddels alweer dertien jaar geleden dat ze met haar Magnifique home en decoratie in Borne begon. Ook aan de Grotestraat, maar dan aan de overkant, daar waar nu de telecomwinkel Welcom is gevestigd. Op die plek groeide haar winkel in vijftien jaar tijd uit tot een begrip in Twente, waarna ze haar nering verkaste naar Hengelo en Delden. En nu is ze weer terug, zij het voor slechts vier maanden. “En dan is het ook echt klaar. Denk ik”, voegt ze er verontschuldigend aan toe.

 

Shop-in-shop
Voor Mieke waren het fantastische jaren, waarin ze werkte volgens de shop-in-shop formule. “Ik huisde in modezaken waar mijn styling assortiment met salon- en bijzettafels, schemerlampen, kussens, zijdebloemen, kandelaars en nog veel meer een welkome aanvulling was. Voor de klanten een verrassende en plezierige combi en voor ons als ondernemers vooral ook vruchtbaar. We konden de kosten delen, van elkaars expertise gebruik maken en meeliften op beider succes.” Toch kwam er de laatste jaren een beetje de klad in. De modezaken konden het met de opkomst van de internetwinkels niet langer bolwerken en moesten hun deuren sluiten.

 

Een dilemma voor Mieke, want wat stond haar nu te doen? “Ach, ik ben niet zo’n zorgelijk type, heb mijn leven lang al geluk gehad dus ook nu zou het wel weer goed komen. Van de andere kant,” zegt ze, “ik ben 64 en dan is het op een gegeven moment ook mooi geweest. Maar om nu een-twee-drie ook zelf de pijp aan Maarten te geven… nee dat vond ik te kort door de bocht.” Dus besloot ze nog een korte periode een eigen winkel te gaan runnen en zo haar sfeervolle assortiment ‘in de uitverkoop’ te doen. In die gedachte kwam Borne weer bovendrijven, daar waar ze ooit begon.

 

Voor vier maanden
Niet lang daarna vond ze een geschikte ruimte, op de plek waar tot voor kort Zo mooi was gevestigd. Ze kon de winkel voor vier maanden huren en dat zou een mooie afronding betekenen van haar ondernemersbestaan. Kortgeleden kreeg ze de sleutel om haar Magnifique styling, zoals de winkel inmiddels heette, nog één keer sfeervol in te richten. “En dat ging eigenlijk allemaal veel sneller dan verwacht. Eigenlijk zou ik pas op 1 september openen, maar het is gewoon allemaal klaar, nú zijn de Melbuul’ndagen, dus waarom wachten?” En zo ging donderdagmiddag de winkeldeur voor de allereerste keer open.

 

“En eerlijk, ik vind het heerlijk”, zegt ze met een stralend gezicht. “Het contact met klanten en het meedenken om iets passends te vinden… ja, dan ben ik in mijn element.” Tot en met 31 december blijft Mieke aan de Grotestraat gevestigd, dan is het over en hoopt ze door haar voorraden, die met 20 procent korting worden verkocht, heen te zijn. Wat ze daarna gaat doen, weet ze nog niet. Op de vraag of ze met haar enthousiasme toch niet langer wil doorgaan, klinkt een nee. “Maar zeg nooit nooit, want ik blijf het gewoon heerlijk vinden.”

 

Magnifique styling aan de Grotestraat 213 is geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

RW4you heeft de deuren open

Aan de Nijstad heeft Wendy Schlatkamp de deuren geopend van haar RW4you, een winkel in trendy...
21-08-2019

Bliss opent na de Melbuul’ndagen

Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe...
21-08-2019

Jonge ondernemer op de markt

Met zijn 18 jaar zou hij wel eens de jongste markthandelaar in Twente kunnen zijn. “Ik...
21-08-2019

Pannekoekenbakker start in Zenderen

Er is weinig vlagvertoon op donderdagmiddag als De Pannekoekenbakker in Zenderen voor het eerst...
15-08-2019

Jan Schefer: ‘Ik vind dit nog zo gaaf’

Donderdag 15 augustus is het precies veertig jaar geleden dat Jan Schefer zijn sportwinkel...
13-08-2019

Libanees eten aan het Rheineplein

Gisteren berichtten wij al over de sluiting van het Chinees restaurant Golden City aan het...
30-07-2019