Magnifique tijdelijk terug in Borne
23-08-2019
MIEKE HOFSTEDE WIL NOG ÉÉN KEER STRALEN MET HAAR STYLING WINKEL

Magnifique tijdelijk terug in Borne

Tja, het kan raar lopen”, zegt Mieke Hofstede als ze donderdagmiddag net haar eerste klant heeft gehad. “Ik ben amper een uurtje open, en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het heerlijk!” Het is inmiddels alweer dertien jaar geleden dat ze met haar Magnifique home en decoratie in Borne begon. Ook aan de Grotestraat, maar dan aan de overkant, daar waar nu de telecomwinkel Welcom is gevestigd. Op die plek groeide haar winkel in vijftien jaar tijd uit tot een begrip in Twente, waarna ze haar nering verkaste naar Hengelo en Delden. En nu is ze weer terug, zij het voor slechts vier maanden. “En dan is het ook echt klaar. Denk ik”, voegt ze er verontschuldigend aan toe.

 

Shop-in-shop
Voor Mieke waren het fantastische jaren, waarin ze werkte volgens de shop-in-shop formule. “Ik huisde in modezaken waar mijn styling assortiment met salon- en bijzettafels, schemerlampen, kussens, zijdebloemen, kandelaars en nog veel meer een welkome aanvulling was. Voor de klanten een verrassende en plezierige combi en voor ons als ondernemers vooral ook vruchtbaar. We konden de kosten delen, van elkaars expertise gebruik maken en meeliften op beider succes.” Toch kwam er de laatste jaren een beetje de klad in. De modezaken konden het met de opkomst van de internetwinkels niet langer bolwerken en moesten hun deuren sluiten.

 

Een dilemma voor Mieke, want wat stond haar nu te doen? “Ach, ik ben niet zo’n zorgelijk type, heb mijn leven lang al geluk gehad dus ook nu zou het wel weer goed komen. Van de andere kant,” zegt ze, “ik ben 64 en dan is het op een gegeven moment ook mooi geweest. Maar om nu een-twee-drie ook zelf de pijp aan Maarten te geven… nee dat vond ik te kort door de bocht.” Dus besloot ze nog een korte periode een eigen winkel te gaan runnen en zo haar sfeervolle assortiment ‘in de uitverkoop’ te doen. In die gedachte kwam Borne weer bovendrijven, daar waar ze ooit begon.

 

Voor vier maanden
Niet lang daarna vond ze een geschikte ruimte, op de plek waar tot voor kort Zo mooi was gevestigd. Ze kon de winkel voor vier maanden huren en dat zou een mooie afronding betekenen van haar ondernemersbestaan. Kortgeleden kreeg ze de sleutel om haar Magnifique styling, zoals de winkel inmiddels heette, nog één keer sfeervol in te richten. “En dat ging eigenlijk allemaal veel sneller dan verwacht. Eigenlijk zou ik pas op 1 september openen, maar het is gewoon allemaal klaar, nú zijn de Melbuul’ndagen, dus waarom wachten?” En zo ging donderdagmiddag de winkeldeur voor de allereerste keer open.

 

“En eerlijk, ik vind het heerlijk”, zegt ze met een stralend gezicht. “Het contact met klanten en het meedenken om iets passends te vinden… ja, dan ben ik in mijn element.” Tot en met 31 december blijft Mieke aan de Grotestraat gevestigd, dan is het over en hoopt ze door haar voorraden, die met 20 procent korting worden verkocht, heen te zijn. Wat ze daarna gaat doen, weet ze nog niet. Op de vraag of ze met haar enthousiasme toch niet langer wil doorgaan, klinkt een nee. “Maar zeg nooit nooit, want ik blijf het gewoon heerlijk vinden.”

 

Magnifique styling aan de Grotestraat 213 is geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Winkeliers samen de feestmaand in

Ondanks alle beperkingen zitten de Bornse centrumwinkeliers niet bij de pakken neer. Sterker, in...
17-11-2020

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een...
14-11-2020

Nieuwe bistrobox bij Plus Huls van den Nieuwboer

ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke...
05-11-2020

Borne voert Dorpsdaalder in

Vanaf 1 december kan er bij een groot aantal winkeliers en horecabedrijven in Borne worden...
02-11-2020

Bornse voordeeltjes op BorneBoeit

Tot en met het einde van dit jaar vind je op BorneBoeit de ‘Bornse voordeeltjes’;...
02-11-2020

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020