Allemaal een beetje inschikken
26-08-2019
VERENIGINGEN OP ’T WOOLDRIK LOSSEN HET SAMEN OP

Allemaal een beetje inschikken

De natuurgrasvelden op ’t Wooldrik liggen er beroerd bij. Door tekort aan water is het gras niet goed gegroeid en dat maakt het te kwetsbaar om te bespelen. Een probleem aan het begin van het seizoen voor alle verenigingen op ’t Wooldrik.

 

“De weersomstandigheden zaten behoorlijk tegen. Dat het zo warm was maakt niet zoveel uit, wel het gebrek aan water. De vier waterpunten waren hartstikke leeg en dan kwam er nog een beregeningsverbod bij”, legt Herman Lansink Rotgerink uit. Waar normaal gesproken in september de natuurgrasvelden weer bespeelbaar zijn, zal het nu nog wel enkele weken duren voordat de bal er kan rollen. Voor RKSV NEO komt er nog eens bij dat de velden 2 en 6 worden gerenoveerd en zeker tot oktober niet gebruikt kunnen worden.

 

Hulp van de buren

Maar het voetbalseizoen begint weer en de meer dan vijftig teams van NEO staan te trappelen om weer aan de trainingen te beginnen. Maar waar dan en hoe dan? “Een megaprobleem!” Er volgde overleg met de gemeente en er werd geïnventariseerd of er bij de andere verenigingen nog ruimte in het trainingsschema op de kunstgrasvelden was. Met korfbalvereniging Groen Zwart is al jaren een samenwerking met betrekking tot het gebruik maken van elkaars accommodaties, maar ook BVV Borne en BZSV de Blauwwitters verleenden alle medewerking. NEO was welkom om, waar dat mogelijk was, gebruik te maken van hun velden.

 

Het puzzelen kon beginnen. “Sommige teams trainen wat eerder, af en toe wordt er op een half veld getraind of traint men in plaats van anderhalf uur maar een uurtje. Een beetje onhandig, maar het is niet anders.” Het noodtrainingsschema is deze maandag ingegaan en zal naar verwachting tot aan de herfstvakantie gehanteerd worden.

 

'Vanzelfsprekend'

“Het is geweldig dat je dit zo met elkaar kunt oplossen”, vindt Frans Wolsink. Er is in het verleden nog wel eens sprake geweest van animositeit tussen de voetbalverenigingen op ’t Wooldrik. “We zagen het wel een beetje donker in, maar het is toch nog maar een klein groepje waarbij dit speelt, hoor.” Kevin Dobbe van BVV Borne kan dat alleen maar beamen. “Bij de jeugd leeft die vijandigheid al helemaal niet meer en de contacten onderling zijn gewoon goed. Op dit gebied is de samenwerking zelfs perfect. Wij zijn van mening dat je elkaar moet helpen. We zijn één gemeente en dan los je het samen op. Zo hoort het gewoon.” En dus is NEO welkom op de velden van BVV Borne en dat geldt ook voor BZSV. Bé van Oosten: “Ja, natuurlijk. Vanzelfsprekend. Het is prettig als je elkaar kunt helpen. Als wij een probleem hebben gaan we ook de andere kant op, hoor.”

 

De komende weken is het roeien met de riemen die er zijn, worden oefenwedstrijden maar even on hold gezet en ondertussen maar hopen dat het flink gaat regenen en het natuurgras snel bespeelbaar wordt. (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links Herman Lansink Rotgerink en Frans Wolsink)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 27 aug 2019
Eendracht maakt macht - dus zo hoort het ook en waarom ook niet? De droogte en gebrek aan water plus het sproeiverbod heeft niet alleen een effect op de sportvelden, maar ook op de vele groente- en bloementuintjes en ook op de landbouw. We mogen zeker nu de goden verzoeken dat er enorme plensen water mogen vallen binnen een onbepaalde tijd! Let it rain, let it rain!

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021