Daar gaat de fontein
NIEUWE BESTEMMING IN BUITENGEBIED VAN HERTME

Daar gaat de fontein

Maandagmorgen in alle vroegte werd de fontein aan de Nijstad van z’n plek getild. Renovatie van het centrumstraatje is aanstaande en de fontein, die de laatste jaren in gebruik was als bloembak, past niet meer in de plannen voor een ruimer en opener beeld van het hart van het centrum. Er werd op BorneBoeit een oproep geplaatst voor herbestemming van het sierelement dat al sinds 1981 in het centrum van Borne staat. Eerst op het Dorsetplein en later aan de Nijstad.

 

Nostalgie

Het regende suggesties naar aanleiding van het artikel en duidelijk werd dat veel mensen zekere nostalgische gevoelens koesteren voor de fontein en hoopten dat deze in de gemeente Borne zou blijven. Een klein probleempje in de zoektocht naar een nieuwe bestemming was dat de fontein lek blijkt te zijn. Reparatie om er weer een waterspuwend geheel van te maken is kostbaar en dat maakte dat veel belangstellenden weer afhaakten.

 

Happy end

Maar uiteindelijk is er dan toch nog een happy end aan het verhaal. De fontein krijgt een nieuwe plek op een zichtlocatie in het buitengebied van Hertme. En daarmee blijft een triest lot op de sloop de fontein bespaard en zal het in zijn nadagen een rustig leven leiden op een mooie, landelijke plek binnen de gemeente Borne. Tussen de vogels, koeien, reeën en konijnen. Wat wil een oude fontein nog meer? (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
marlene — 11 sep 2019
allereerst hadden ze de fontein nooit van zijn orginele sta plaats moeten halen, het is een stuk nostalgie voor Borne en haar oude bewoners en daar zal het moeten blijven
Ton HUISKES — 10 sep 2019
Een mooie fontein vond ik het altijd! En nu deze fontein toch nog een plaatsje krijgt in het landelijke en gerieflijke Hertme: vind ik een prima idee! Geen gezeur meer, de fontein blijft behouden in de gemeente Borne!
Anne — 06 sep 2019
Als er voor de beschadigde vogel bij het station wél een potje is voor herstel, waarom dan niet voor de fontein? Krommer denken dan in de bornse bestuurlijke sector kan bijna niet. Wie verhuist er een fontein naar het buitengebied? Als er dan al sprake is van nostalgie; daar past een putring of een bentheimer drinkbak. Tijd om al die lichtzinnige plannenmakers eens even kopje onder te houden in zo'n fontein. Deden ze vroeger ook wel eens bij lastige klanten die niet recht wilden brouwen. Zo'n dompeling kan verfrissend werken.
De golfbaan was overigens een betere plek geweest. Dat is immers óók een zichtlokatie in het buitengebied. Had de fontein ook niet misstaan; opgedroogd, op de plek waar zoveel Bornse belastingcenten naar toe spoelden.......
Max de Mooij Sr. — 03 sep 2019
Er zijn zoveel leuke plekken voor de fontein genoemd op Borne Boeit. Kan me niet voorstellen dat er niet één plekje bij was waar hij had kunnen worden geplaatst. Zo jammer dat hij nu wordt gedumpt "op een zichtlocatie in het buitengebied van Hertme". Wat wil een oude fontein nog meer? Gewoon een plekje waar ie hoort, een plek waar mensen bij elkaar komen. Een plek waar hij ooit voor gemaakt is!
H.S — 03 sep 2019
Inderdaad weer zo,n slim idee van de gemeente Borne. Omdat het niet in het straatbeeld past gooi je het toch in de natuur.Er waren genoeg plekken om deze fontein neer te zetten al was het maar met bloemen wat is het volgende object wat gedumpt wordt?
Riet — 03 sep 2019
Te gek voor woorden, een fontein die een rustig leven gaat leiden tussen de koeien, vogels en konijnen. Het lijkt meer op afval dumpen in het buitengebied!

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024