Reuring op ’t Wooldrik
02-09-2019
BEACHDEMONSTRATIES HANDBAL, VOLLEYBAL EN TENNIS

Reuring op ’t Wooldrik

Zondag 8 september worden er op sportpark ’t Wooldrik demonstraties beachsporten gegeven. Verenigingen HV Borhave, TV Smash, Apollo 8 en Webton Beach Twente willen laten zien wat er allemaal te doen is op de beachvelden. Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt er gehandbald, getennist en gevolleybald door sporters die inmiddels behoorlijk bedreven zijn in het sporten op het zand, zoals handballer Silas Speckman, die onlangs nog uitgeroepen werd tot beste speler van het EK Beach onder 17 jaar.

 

De demonstratie beachtennis wordt gegeven door de vier finalisten van het jaarlijkse beachtennistoernooi van Smash: Tim Hermans, Joost Botman, Jarne Egberink en Barend Potijk. Helaas hebben de beide Bornse beachvolleybaltoppers Stefan Boermans en Casper Haanappel komend weekend andere verplichtingen, maar een beachvolleybaldemonstratie zal zeker niet ontbreken.

 

De demonstraties vinden plaats tussen de wedstrijden door van het Albert Mulder NK Kwalificatie Beachhandbaltoernooi dat komend weekend op ’t Wooldrik wordt gehouden. Genoeg te doen en te zien dus op de beachvelden.

 

Reuring en draagvlak

En dat is precies de bedoeling. “We willen het komende jaar vooral veel reuring op ’t Wooldrik”, legt Gemma Tenniglo van de gemeente Borne uit. Er zijn maandelijks activiteiten bedacht om het sportpark in the picture te zetten. Zo is er in oktober bijvoorbeeld een seniorendag, wordt er in december een pubquiz gehouden en zal ook het jaarlijkse Sportgala dit keer in de sporthallen plaatsvinden.

 

De aanleiding voor de veelheid aan activiteiten is gelegen in het feit dat er plannen zijn om het gehele sportpark te vernieuwen. Grootse plannen, die veel budget vragen en waarvoor de beslissingen voor een groot deel nog door de gemeenteraad genomen moeten worden. “We willen draagvlak en reuring creëren tot aan het raadsbesluit. Samen met de verenigingen willen we aantonen dat dit project nodig is. Daar spannen we ons voor in.”

 

Om te beginnen dus met beachdemonstraties, die tevens de opmaat zijn voor een beachtoernooi dat ergens in het voorjaar op het Rheineplein gaat plaatsvinden en waar heel Borne aan mee kan doen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024