Jubilerend Smash: 50 jaar jong
04-09-2019
NOG STEEDS GROEIENDE TENNISVERENIGING VIERT KOMEND WEEKEND FEEST

Jubilerend Smash: 50 jaar jong

De eerste graveltennisbanen in Borne dateren al uit 1963. Zes jaar later, in 1969, werd de Tennisvereniging Smash opgericht. Het bleek al snel een schot in de roos, want door de gestage ledengroei breidde de vereniging het aantal banen uit naar zes en vervolgens naar negen. De tenniskantine werd vervangen door een nieuw clubhuis dat met hulp van vrijwiligers tot stand kwam. In de jaren ’90 telde de vereniging zelfs meer dan 800 leden. Zo maar enkele highlights uit het vijftigjarig bestaan, dat het komende weekend uitbundig wordt gevierd.

 

Toch was het niet allemaal rozegeur en maneschijn in die vijftig jaar. Als het rond 2008 economisch allemaal wat minder gaat met ons land, daalt ook het aantal leden. Bovendien stopt dan nog eens een groep vrijwilligers, waarvoor geen directe opvolging voorhanden is. Desondanks keert korte tijd later het elan terug. Het terras gaat op de schop, de inrichting van het clubhuis wordt gemoderniseerd, er komt LED-verlichting en het aantal ledenactiviteiten neemt toe. De vereniging gaat weer leven.

 

Met de komst van trainer Wim Bruggink in 2015 gaat de revival onverminderd door. Het aantal leden zit in de lift. Onlangs deden maar liefst 50 jonge kinderen mee aan het rood oranje groen toernooi, terwijl er voor de komende najaarscompetitie zelfs 23 teams staan te popelen om te beginnen. Elke keer komen er vanuit de leden, de commissies en het bestuur nieuwe initiatieven om de vereniging in beweging te houden. Dit heeft een stimulerende werking en brengt de nodige reuring. Toch blijft de roep om actieve vrijwilligers hoorbaar., want er ligt nu eenmaal genoeg werk dat nog opgepakt moet worden. Zo is een verbouwing van de kleedkamers aanstaande.

 

Feestweekend met Martin Verkerk

Maar eerst wordt er het komend weekend feest gevierd. Donderdagavond al wordt begonnen met het tennistoernooi Back to the sixties waar de leden in traditionele witte tenniskleding op de baan verschijnen. Vrijdag zal oud-proftennisser Martin Verkerk zijn opwachting maken en een tennisclinic verzorgen voor de jeugd van Smash. Aansluitend neemt hij de sponsoren en genodigden mee in de wereld van het proftennis en vertelt hij over zijn tennisleven. Zaterdagavond is er voor de leden, oud-leden én buurtbewoners een feestavond met medewerking van DJ Yanninck. Aanmelden voor deze avond kan via aanmeldenjubileumavond@gmail.com.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 05 sep 2019
Gefeliciteerd Smash met deze mijlpaal - op naar de 100!

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024