Mirjam Pol houdt zich prima staande
16-09-2019
VIERDE PLEK NA TWEE DAGEN BALKAN RALLY

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in Bulgarije wordt gereden is voor de Dakarrijdster een test voor de Dakar rally 2020. Eerder dit jaar won Pol de Breslau rally en dat is niet ongemerkt gebleven. Zij voelt dat de ogen van de concurrentie op haar gericht zijn.

 

Roadbook inkleuren aan de start 

De eerste etappe-dag verliep niet helemaal zoals Mirjam het in haar gedachten had. Ze had te weinig tijd tussen de briefing en de start van de eerste special. Met stiften en haar roadbook zat zij bij de start om zich toch zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Die hectische start van de Balkan Offroad Rally nam ze mee de race in waardoor ze niet goed in haar ritme kwam en kleine foutjes maakte. Daardoor verloor ze wat tijd ten opzichte van haar concurrenten. Toch was de Nederlandse motorrijdster niet geheel ontevreden over het resultaat. “Ik moet altijd warmdraaien in een rally, ben net een ‘dieseltje’. Nu dus ook. De eerste dag was een korte special, ik zit er nu goed in en weet wat ik kan verwachten”, laat Pol na de eerste etappe weten.

 

Ik heb heerlijk gereden vandaag

De tweede etappe-dag bestond uit drie specials en had in totaal een lengte van bijna 195 kilometer. En zoals Pol al verwachtte hervond ze haar ritme weer; de tweede special van de Balkan rally schreef ze op haar naam! Special nummer drie en vier finishte ze beide als derde. Ze heeft haar visitekaartje afgegeven.

 

De motor voelt goed, de specials zijn heel divers en sommige stukken op de stage zijn supersnel. Pol over de tweede wedstrijddag: “Er waren stukken in de route waar ik het gas volledig open kon gooien en ik met 160 km over de paden vloog. Ik heb heerlijk gereden, het was meer racen eigenlijk. Ik voel het nu wel overal in mijn lijf maar ik ben blij met vandaag. Die laatste special deed me aan Mali denken, in een van mijn eerste Dakar rally’s! En natuurlijk ben ik blij dat ik de tweede special heb gewonnen. Alle mogelijkheden staan nog open.”

 

Na twee dagen staat Mirjam Pol vierde algemeen. Maandag worden er twee specials gereden en leggen de coureurs wederom een kleine 200 kilometer af. De Balkan rally vindt plaats van 14 tot en met 20 september. Mirjam Pol neemt deel als teamlid van Truck Team Holten.

 

Foto’s © Rallymaniacs/Marcel Vermeij

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024