Droom van Sabrina komt uit
MUSICALPRODUCTIE IN WORDING: AVELEIJN EN KULTURHUS ZOEKEN AUDITANTEN

Droom van Sabrina komt uit

Het kan raar lopen: Sabrina, de 26-jarige cliënte van Aveleijn, heeft musicals als grote passie. Ze bezoekt ze niet alleen, maar verzamelt er ook van alles over én schreef op eigen houtje een script voor misschien wel een geheel nieuwe musical. Als het bureau Evenementen van Aveleijn het script onder ogen krijgt, gaat de bal rollen. Op 2 oktober volgend jaar is de première van ‘Leef jouw droom, in een wereld zonder verschil’. Of Sabrina er zelf een rol in speelt, blijft nog even de vraag; op 24 oktober beginnen de eerste audities.

 

‘Een prachtig verhaal’

“Hoe mooi kan het zijn?”, licht Karin Nijhof van het bureau Evenementen maandagmiddag toe. “Ons bureau organiseert al vele jaren tal van producties, maar met musicals deden we tot op heden nog niets. Nu komt er iemand uit onze eigen organisatie met een prachtig verhaal, dat we met heel veel plezier verder gaan uitwerken. Het wordt een coproductie met het Kulturhus en inmiddels is Eddy van der Schouw (op de foto hiernaast met Sabrina) als regisseur en scriptschrijver aangetrokken om alles handen en voeten te geven.”

 

De verhaallijn van de musical 'Leef jouw droom' draait om Melissa, een meisje met een verstandelijke beperking. Zij is -net als bedenkster Sabrina- verzot op musicals. Ook schrijft ze sprookjes in haar Grote Verhalenboek en vat ze op enig moment het plan op om van een van die sprookjes zelf een musical te maken. Daarom zoekt ze in haar omgeving mensen mét en zónder verstandelijke beperking die haar gaan helpen. Ondanks de nodige tegenwerkingen, maar met veel doorzettingsvermogen en enthousiasme lukt het uiteindelijk en eindigt alles met een happy end.

 

30 Talenten, mét en zónder beperking

De maandagmiddag ook aanwezige Eddy van der Schouw vertelt dat dit ‘verhaal in een verhaal’ een fantastische springplank vormt om het verder uit te werken. “Op de bühne staan straks zo’n 15 toneelspelers, maar omdat we voor een dubbele rolbezetting kiezen, hebben we er ruim dertig nodig. Mensen mét en zónder beperking dus, mensen die kunnen zingen, dansen en/of kunnen spelen. Maar ook decorbouwers, kledingmakers en anderen. Jong en oud, iedereen is meer dan welkom.”

 

Voor Sabrina is het maandagmiddag in elk geval al een geluksmoment. Ze straalt van oor tot oor, poseert gewillig voor de naar nieuws hunkerende pers en vertelt ‘het allemaal heel spannend te vinden’. “Deze droom, waar ik al nu al twee jaar aan werk, wordt werkelijkheid. En natuurlijk doe ik zelf ook mee aan de audities. Heel spannend allemaal.”

 

Karin Nijhof ten slotte: “Het belooft een echt grote productie te worden, die niet alleen op 2, 3 en 4 oktober volgend jaar in het Kulturhus draait, maar daarna ook op tournee gaat langs diverse kleinere theaters in de regio. Een kostbare productie ook en gelukkig hebben we al 5.000 euro ontvangen van het Rabofonds dat ons plan van harte ondersteunt. Maar nu gaat het vooral om het vinden van goede kandidaten. Op 24 oktober, zowel ’s middags als ’s avonds, zijn de eerste audities. Mensen met talent, ervaring is niet nodig, nodigen we dan ook van harte uit om zich aan te melden.” (BM)

 

Aanmelden kan via de website van Aveleijn.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021

‘Borne is voorbeeld voor textielgemeenten’

Daniëlla van de Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente is blij met de inzet...
08-02-2021