ZV wint met ruime cijfers: 8-2
22-09-2019
ZENDERENAREN KENNEN GEEN PROBLEMEN TEGEN PHENIX

ZV wint met ruime cijfers: 8-2

Na een voorbereiding met wisselende resultaten en prestaties begon voor Zenderen Vooruit vandaag de competitie in de 5e klasse tegen Phenix uit Enschede. Na twee jaar 4e klasse moet de ploeg van Ruud Ottenhof zich weer bewijzen in de 5e klasse, een klasse met kwalitatief goede tegenstanders met een recent 4e klasse verleden zoals De Lutte, Hengelo, Bentelo en ’t Centrum, maar ook met sterke 5e klassers zoals DTC’07, Langeveen en buurman Bornerbroek.

 

ZV was bij lange na niet compleet. Tom Vetketel, Teun Besselink en Hemmo Mulder ontbraken door blessures en Thomas Klaassen zat zijn schorsing van vorig seizoen uit. Tegenover de afwezigen zaten er twee nieuwkomers bij de selectie. Ivar Hakkenbroek (overgekomen van het 2e elftal) startte zelfs in de basis als linksback en Kees ten Broek (terug van Stevo) begon op de bank. ZV begon verre van sterk tegen de hardwerkende ploeg van Phenix. Onnauwkeurigheden en onrust zorgden ervoor dat Phenix makkelijk overeind bleef en zelfs brutaal de aanval zocht. Na de eerste mogelijkheden voor ZV was het Phenix dat in de achtste minuut de score opende: 0-1. Gezien het spel van de thuisploeg op dat moment nog niet eens onverdiend.

 

Hek van de dam

Het leek zelfs 0-2 te worden, ware het niet dat dit doelpunt vanwege buitenspel werd afgekeurd. Na een kwartier kwam ZV beter in het spel, er werd nauwkeuriger van achteruit opgebouwd en de voorwaartsen werden gevaarlijker, met een schot op de paal van Ramon van Os. Op het half uur kwam ZV op gelijke hoogte. Ramon van Os schoot een vrije bal wederom op de paal en Job Vetketel was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te lopen. Dit doelpunt bleek het bekende ‘hek van de dam’, nog geen vijf minuten later was het spits Freek Vlaskamp die binnen de 16 hard en nauwkeurig uithaalde en de 2-1 aantekende. ZV bleef drukken en kwam vlak voor rust door de bij de corner meegekomen centrale verdediger Bryan Sonder, op een 3-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

 

ZV startte de tweede helft niet sterk. Het middenveld wachtte vaak te lang om de voorwaartsen weg te steken en doordat Phenix erg hoog op buitenspel speelde, was het speelveld klein en werden de spitsen voortdurend buitenspel gezet. Hier werd een oplossing op gevonden, de buitenspelers hielden het veld breed en zo konden de middenvelders, maar zelfs de centrale verdedigers opstomen en doorlopen naar de goal van Phenix. Bart Beld maakte van deze ruimte volop gebruik en liep in de 54ste minuut rechtdoor en scoorde de 4-1. Met de wissels Kees ten Broeke voor Jordy Oude Vrielink en Jeffrey Slamp voor Mitch Wennekink kwam er nog meer druk naar voren. Toch duurde het tot de 77ste minuut toen Job Vetketel zijn tweede van de middag kon aantekenen door van het middenveld zo door te lopen richting goal, 5-1.

 

Twee minuten later was Freek Vlaskamp, ook met zijn tweede, die prachtig de 6-1 van afstand binnenschoot. Phenix gaf niet op en scoorde tien minuten voor tijd fraai de 6-2. Deze foutjes moeten er de komende tijd wel uit. In de resterende minuten waren het opnieuw Bart Beld en Ramon van Os die de eindscore van 8-2 op het bord zette.

 

Zeker geen foutloze wedstrijd, maar wel een goede score. Volgende week een tegenstander van een ander formaat. ZV gaat dan op bezoek bij mededegradant uit 4A HVV Hengelo.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021