BVV Borne opent met gelijkspel
23-09-2019
BOEIENDE WEDSTRIJD TEGEN DE TUKKERS: 2-2

BVV Borne opent met gelijkspel

BVV Borne heeft een punt overgehouden aan het openingsduel tegen De Tukkers uit Albergen. In een boeiend gevecht kwamen de Bornenaren tweemaal op voorsprong maar zagen ze de gasten evenzo vaak langszij komen. Het duel eindigde in 2-2.

 

Goed georganiseerd

In een wedstrijd waarin de gasten het betere veldspel hadden en Borne goed georganiseerd spel liet zien hebben beide ploegen de punten eerlijk verdeeld. Twee wonderschone treffers aan Bornse zijde waren niet genoeg om de volle buit over de streep te trekken, maar met het eindresultaat zal het uiteindelijk tevreden zijn. Na een aftastende fase waren het de gasten die voor het eerst van zich lieten spreken. Een snelle aanval over de linkerflank resulteerde in een corner die door Borne verdediger Jorrit Jongman van de doellijn werd gehaald.

 

Drie minuten later echter was het de thuisploeg dat verrassend op voorsprong kwam. In de 13de minuut belandde de bal op de rand van het strafschopgebied waar Wesley Assink wel geloof in had. Assink won het duel van zijn tegenstander, controleerde de bal met de borst en haalde verwoestend uit met rechts om vervolgens de bal diagonaal in de verre bovenhoek te zien verdwijnen. Doelman volstrekt kansloos en Borne op een 1-0 voorsprong.

 

Prachtige wreeftrap

De Albergse gasten waren niet van slag en lieten de bal rustig rondgaan. Het probeerde met name via de snelle Visschedijk gevaarlijk te worden en Borne mocht doelman Dennis Haan danken dat de gelijkmaker nog even uitbleef. Langzaamaan begon De Tukkers meer moeite te krijgen met het vinden van een opening in de hechte Borne defensie. Op de flanken waren Bram Peper en Jordy Dobbe van grote waarde en de gasten waren duidelijk zoekende naar de nodige creativiteit om de gastheren te verrassen. In de 29ste minuut was de voorsprong bijna verdubbeld toen Danny van Laar de doelman van grote afstand probeerde te verschalken, maar zijn prachtige wreeftrap van 40 meter werd nog net over de lat getikt. Het publiek kan zulke pogingen wel waarderen en beloonde Van Laars’ lef met applaus. De Tukkers hadden weliswaar het betere veldspel in het eerste bedrijf maar kwam ook tweemaal goed weg toen Borne twee counters te onrustig uitspeelde.

 

De tweede helft beperkten de Bornenaren zich ongewild tot verdedigen. Eenmaal in balbezit kon het niet de rust bewaren die nodig is om kansen te creëren en moest het helaas te vaak de lange bal hanteren. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel uiteindelijk ook in de 60ste minuut. Balverlies aan de zijlijn leidde de verdiende treffer van De Tukkers in en het was Huisman die met een bekeken schuiver de 1-1 aantekende.

 

Veerkracht

De verwachting was dat Borne het nu erg lastig zou krijgen, want De Tukkers hebben een uitgebalanceerd elftal en moesten in staat worden geacht deze horde te kunnen nemen. Maar Borne liet wederom zien waar het vorig seizoen om bekend stond, namelijk veerkracht tonen. Het is een zeer sterk mentaal wapen van de Bornenaren en ook nu liet het zien altijd te willen scoren. De Tukkers zetten druk en de ontstane ruimte achter de verdediging was voor Borne trainer Rob Bakker het teken twee verse aanvallers in te brengen.

 

Mart Snippers speelde voor een goedgevulde tribune zijn directe tegenstander nog even door de benen, voet op de bal, een kleine beweging, en de man in het zwart-wit was gezien. Dat kan het publiek wel waarderen. In de 81ste minuut kwam Borne opnieuw op voorsprong. Danny van Laar zag de doelman op de rand van de zestienmeter staan, demonstreerde opnieuw zijn sublieme traptechniek en nu was de keeper kansloos. Het leer overbrugde razendsnel een afstand van 42 meter en belandde via de onderkant van de lat in het doel.

 

Een wonderschone treffer en dat zal menig liefhebber beamen. Zou het dan toch lukken om drie punten over te houden aan dit duel tegen een ploeg die, zo is de verwachting, mee gaat strijden om de titel? Twee minuten later kwam reeds het antwoord. In de 83steminuut kreeg opnieuw Huisman de bal iets gelukkig voor zijn voeten en wederom rondde Huisman bekwaam af, 2-2 en zuur voor Borne maar onverdiend was de gelijkmaker zeker niet.

 

Komende zondag gaat Borne op bezoek bij Luctor et Emergo. De wedstrijd op het Almelose sportpark begint om 14.00 uur.

 

foto's: © MoBellaMa fotografie

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020