Nog even wennen?
23-09-2019
ZWERFVUIL NAAST DE NIEUWE CONTAINERS BIJ DE NETTORAMA

Nog even wennen?

Het moest allemaal netter en overzichtelijker worden bij de ingang van de parkeerplaats van de Nettorama. De containers bij de inrit verdwenen om plaats te maken voor ondergrondse containers, zoals dat inmiddels bij alle overige supermarkten het geval is. Allemaal onderdeel van de grondige renovatie van het parkeerterrein.

 

Maar blijkbaar is het allemaal nog even wennen. Het is nog niet eens af of er staan al wat vuilniszakken naast, die eigenlijk ín de containers horen. Een fenomeen dat regelmatig wordt gerapporteerd bij de containers bij de Aldi en overigens ook aan de Dorsvloer. Bij de Plus aan de Oude Hengeloseweg lijkt de illegale bijplaatsing wat minder vaak voor te komen. Maar misschien wordt het daar wel snel opgeruimd. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
McHak — 25 sep 2019
Heeft u ook gezien dat er Veel bomen zijn gekapt, dat het aantal verharde parkeerplaatsen is toegenomen, maar dat de enige vrijstaande 100 jarige eik uit het voormalige landschap, voordat de Wijk letterveld eind jaren zestig werd gemaakt, niet is gespaard? Het is gesnoeid/ verminkt, onder haar groeiplaats misbruikt (= opslag van materialen/ zanddepot, bronbemaling voor lagere grondwaterstand in het groeiseizoen, om deze ondergrondse afvalcontainers op de foto, aan te brengen en materieel gebruik/ verdichting van de grond wat tot gevolg heeft dat de lucht uit de bodem gaat en de wortels afsterven. Over 10 jaar kunt u een kapvergunning verwachten voor deze eik, net zoals voor de rode beuk tegenover villa Meilling (= ook hun plataan heeft het zwaar gehad maar lijkt het met veel kunst en vliegwerk te redden, de tamme kastanje niet. Wanneer leren we om CO2 neutraal deze giganten te sparen?
McHak — 25 sep 2019
@anne, Welkom! Nascheiding heeft zijn voordelen. Dit college ziet dat niet.
@lHesje, snap de emotionele reactie, maar in de huidige afnemende neoliberale gedachtengoed, heeft deze coalitie geen toekomst. Het burgerpanel wordt al geactiveerd. Dus vraagt al uw vrinden voor het eind van deze maand om panellid te worden om uw mening te ventileren.
Anne — 24 sep 2019
Maandagavond op tv bij de EO een reportage over de manieren van afvalscheiden. En wat blijkt dan? Het scheiden naderhand, op de stortplaats dus, is efficiënter dan via de Diftar methode. Hier dus ook een alleswetende wethouder die net als dat exemplaar op tv niet voor reden vatbaar is, overtuigd van zijn eigen gelijk en tegen de verslaggever snoeft: laten ze eerst maar eens proberen hoe dit gaat en dan zien we wel verder. Het tegendeel is al vaak genoeg bewezen, maar tóch al die plastic bakken en containers aan de straat. Niet zo vreemd dat de begroting dan vroeg of laat wéér niet klopt als je alsnog toe moet geven dat de andere keuze toch beter was geweest.....
Re gi — 24 sep 2019
Gaat straks veel vaker gebeuren als de mensen moeten betalen
Lichtgeel hesje — 24 sep 2019
Fake news, er staan containers bij de inrit die gewoon (netjes) gebruikt kunnen worden. Bericht onderdeel van een Diftar-offensief vanuit de Gemeente??
Bornenaar — 24 sep 2019
Misschien een berichtje sturen naar vuilnisman Kotteman?
G. Muis — 23 sep 2019
Ik wilde hier vorige week ook afval wegbrengen, maar ik kreeg beide oranje bakken niet open. Zal dat de reden kunnen zijn van dit vuil? Zelf heb ik het vuil weer meegenomen.

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024