Fien Slamp is de beste buur
BESTE BUUR BOKAAL ALS WAARDERING VOOR UITZONDERLIJK NOABERSCHAP

Fien Slamp is de beste buur

Toen ze hoorde dat ze door haar buren aan De Akker was genomineerd voor de Beste Buur Bokaal was ze al ontroerd in tranen uitgebarsten. Op het moment dat tijdens de feestelijke uitreiking op zaterdagmiddag bleek dat ze door de jury uit de zes genomineerden was verkozen tot Beste Buur van Borne kreeg ze het opnieuw te kwaad. “Dit is zo helemaal niks voor mij”, stamelde de 75-jarige Fien Slamp en de tranen rolden alweer over haar wangen. Ze is het niet gewend om het middelpunt van de belangstelling te zijn. Ze geeft liever aandacht dan dat ze het krijgt.

 

Aandacht en groentesoep

En dat is precies waarom de buren hadden gemeend om Fien maar eens goed in het zonnetje te zetten. Buurvrouw Kirsten Biemans: “Ze staat altijd voor iedereen klaar, gewoon voor alles. Al jaren. Zelfs als ze het zelf moeilijk heeft blijft ze voor anderen klaarstaan.” De buurt kan voor alles op haar rekenen. Voor het passen op het huis als iemand op vakantie gaat tot het brengen van de buurkinderen naar school of voor ze zorgen als ze wegens ziekte niet naar school konden. Als één van de buren ziek is komt Fien met een pannetje groentesoep aanzetten. “Maar het is vooral de aandacht en een luisterend oor die ze altijd voor iedereen heeft. Ook het weten te relativeren en nuchtere levenslessen geven. Ze is onze steun en toeverlaat.”

 

Fien Slamp vindt het eigenlijk allemaal heel normaal. “Dat doe je gewoon.” Zo ‘gewoon’ vindt de buurt het niet. “Je bent absoluut een heel goed mens!” Fien wordt er helemaal verlegen van. “Ik had dit nooit verwacht. Wist niet dat het zo gewaardeerd werd. Ik ben hier wel heel blij mee.”

 

Waardering voor alle genomineerden

Die waardering was er ook voor alle andere genomineerden. Voorzitter van de jury wethouder Michel Kotteman: “Het zijn wonderschone dingen die hier gebeuren. Ik zie mensen die soms hele professionele hulp bieden, dat veel verder gaat dan alleen een kopje koffie. Het is heel belangrijk om naar elkaar om te zien en dat willen we graag stimuleren.” Alle genomineerden kregen van woningcorporatie Welbions een dinerbon en een bos bloemen.

 

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. Voor het eerst sloot Welbions zich bij het initiatief aan. “Naast het zo goed mogelijk zorgen voor woning en wijk vindt Welbions de sociale infrastructuur minstens zo belangrijk”, zei Eric Markvoort, directeur van de woningcorporatie. Iedereen kon een buurvrouw of buurman nomineren, niet alleen huurders.

 

De overige genomineerden in Borne waren: Jan en Paulien Boomkamp (genomineerd door Ria en Erik Gervink), Harry Wolters (genomineerd door Frank Stuifzand), Hans Riezebeek (genomineerd door Jaap Grootenboer), Eddy Hansté (genomineerd door Ruurd Hallema) en Harry Liedenbaum (genomineerd door Jeanette Heck-Arendsen) (AJ)

 

Bekijk de foto's op Facebook

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jeanette Heck-Arendsen — 30 sep 2019
Welbions, ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de sfeervolle en geslaagde middag afgelopen zaterdag. Mijn man en ik hebben, samen met Harry Liedenbaum (die door ons was voorgedragen en bij genomineerden hoorde) en zijn echtgenote Lies genoten. TOP !!!!!

Alsnog vervolging voor feestje bij AutoPartner

Afgelopen zaterdag meldde de politie aan de Hanzestraat te hebben opgetreden tegen een...
09-04-2020

Eerstelijns juridische hulp door de notaris

ADVERTORIAL • ‘Er komt een spoedwet die het tijdelijk mogelijk maakt dat mensen via...
08-04-2020

Kloosterleven ligt stil in Zenderen

Vorige week dinsdag overleed Edgar Koning, de prior van het Karmelietenklooster in Zenderen....
06-04-2020

Bijzonder innovatief en duurzaam asfalt in Borne

Maandag wordt er gestart met het asfalteren van de Burenweg en Tichelkampweg. Niets bijzonders...
05-04-2020

Toch nog een beetje feest vandaag

De onwerkelijke bevrijdingsdag van Borne kreeg vrijdagmiddag toch nog een feestelijk tintje....
03-04-2020

Ruim en groen wonen in Eschrande

ADVERTORIAL • De Bornsche Maten wordt steeds mooier. In het gebied rondom de slingerende...
02-04-2020